x

Έχετε συμπληρώσει το όριο δωρεάν άρθρων για αυτόν τον μήνα.
Αποκτήστε απεριόριστη πρόσβαση στα καλύτερα της ανεξάρτητης ελληνικής δημοσιογραφίας ξεκινώντας από $ 1/εβδομάδα.

 

ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ

Δωρεάν τα εισιτήρια για τη συναυλία του Μανώλη Μητσιά στη Νέα Υόρκη

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Στην τελική ευθεία μπαίνουν οι προετοιμασίες για τη μεγάλη συναυλία με τον διαχρονικό Ελληνα ερμηνευτή, Μανώλη Μητσιά, στη Νέα Υόρκη, η οποία και θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 23 Σεπτεμβρίου στο «Queens Theatre».

Μιλώντας στους εκπροσώπους των ΜΜΕ, ο πρόεδρος του Παγκυπρίου, Φίλιπ Κρίστοφερ, ο οποίος είναι εκ των βασικών διοργανωτών φορέων της βραδιάς, γνωστοποίησε πως, λόγω του κοινωφελούς χαρακτήρα της συναυλίας, αλλά και τροποποιημένων διατάξεων της κείμενης νομοθεσίας, τα εισιτήρια προς το κοινό θα διατεθούν δωρεάν, με τα έσοδα της συναυλίας να προέρχονται από τις συνεισφορές των δωρητών.

«Αρχικά είχαμε πει ότι θα πωλούσαμε τα εισιτήρια 60 δολάρια. Ομως, στην πορεία δημιουργήθηκε πρόβλημα, καθότι η Ελληνική Δημοκρατία είχε αναλάβει τα έξοδα του ταξιδιού για να έρθει από την Ελλάδα αυτό το γκρουπ καλλιτεχνών, ενώ ο Παγκύπριος έχει αναλάβει τη διαμονή τους, αλλά και τα έξοδα της παραγωγής. Για να πάρουμε βίζα από την πρεσβεία, τα εισιτήρια της εκδήλωσης θα πρέπει να διατεθούν δωρεάν. Εμείς καθορίσαμε ότι κάθε οργανισμός που θα δίνει δωρεά θα μπορεί να παραλαμβάνει και έναν συγκεκριμένο αριθμό εισιτηρίων. Ασφαλώς, ο κίνδυνος όταν κάποιος παίρνει δωρεάν εισιτήριο είναι ότι ενδέχεται να αποφασίσει πιο εύκολα να μην έρθει. Εμείς θέλουμε το θέατρο να είναι γεμάτο και αυτοί που θα έχουν τα εισιτήρια να είναι σίγουροι πως θα παρουσιαστούν εκεί», είπε ο Φίλιπ Κρίστοφερ.

Ο Φίλιπ Κρίστοφερ. Φωτογραφία: «Ε.Κ.»/Χριστόδουλος Αθανασάτος

Παράλληλα, ο πρόεδρος του Παγκυπρίου υπενθύμισε ότι το διακύβευμα της συναυλίας είναι ιδιαιτέρως σημαντικό, με δεδομένο ότι τα έσοδα θα διατεθούν για την ενίσχυση του Κέντρου Βυζαντινών Σπουδών του Κουίνς Κόλετζ, αλλά και του «Hellenic American Project», με βάση το ίδιο Κολέγιο, το οποίο συντονίζει ο Ελληνας ακαδημαϊκός Δρ Νικόλαος Αλεξίου.

«Το Κέντρο έχει μεγάλη ιστορία. Να τονίσουμε ότι και ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, έχει αποφοιτήσει από εκεί. Το άλλο πρόγραμμα είναι το Hellenic American Project με τον καθηγητή Δρα Νικόλαο Αλεξίου, που κάνει τρομερή δουλειά. Είναι προγράμματα του Κουίνς Κόλετζ που θέλουμε να τα στηρίξουμε. Ως Ελληνισμός εδώ στις ΗΠΑ έχουμε υποχρέωση να κρατήσουμε τις ελληνικές έδρες στα αμερικανικά Πανεπιστήμια. Σημειωτέον, ότι η Τουρκία έχει 80+ τέτοιες έδρες που χρηματοδοτούνται από το τουρκικό κράτος, ενώ τις ελληνικές τις στηρίζει η ελληνοαμερικανική κοινότητα», είπε ο κ. Κρίστοφερ.

Ο Δρ. Νικόλαος Αλεξίου. Διακρίνονται οι Δρ. Νικόλαος Αλεξίου, Αλέξανδρος Αμμοχωστιανός, Κυριακή Καλογερά, Φίλιπ Κρίστοφερ, Δρ. Μαρία Αθανασοπούλου, Δρ. Γεράσιμος Κατσάν και Χρήστος Ρίζος, στο περιθώριο της συνέντευξης Τύπου στα ομογενειακά ΜΜΕ. Φωτογραφία: «Ε.Κ.»/Χριστόδουλος Αθανασάτος

Τον λόγο έλαβαν ακόμη ο Διευθυντής του Κέντρου Βυζαντινών Σπουδών του Κουίνς Κόλετζ, Γεράσιμος Κατσάν (Gerasimos Katsan) όπως επίσης και ο Δρ Νικόλαος Αλεξίου, οι οποίοι τόνισαν την ανάγκη τα προγράμματα των οποίων ηγούνται να στηριχτούν προκειμένου να συνεχίσουν το έργο και την αποστολή τους.

Οι ενδιαφερόμενοι για τα εισιτήρια μπορούν να απευθύνονται στα τηλέφωνα 917-635-8867 (Αλέξανδρος Αμμοχωστιανός) και 646.581.1153 (Σκεύη Ρουσοπούλου).

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Σχόλια

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΠΙΟ ΔΙΑΒΑΣΜΕΝΑ

Αντίλογος

Παρενέβη, διαβάζω, ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, για να τεθεί σε διαθεσιμότητα ο δημόσιος υπάλληλος που συνελήφθη για εμπλοκή του στην υπόθεση της 12χρονης στα Σεπόλια.

Εκδηλώσεις

ΜΠΡΟΥΚΛΙΝ. Μέσα σε ιδιαίτερα συγκινητικό κλίμα πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 18 Ιουνίου η τελετή αποφοίτησης της 8ης τάξης του Ημερήσιου Ελληνικού Σχολείου “Αργύριος Φάντης” στον Καθεδρικό Ναό των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στο Μπρούκλιν.

Πολιτισμός

Η πρωτοεμφανιζόμενη συγγραφέας Μαρίνα Πλούμπη, μας χάρισε φέτος ένα παιδικό βιβλίο ξεχωριστό και μοναδικό για τα ελληνικά δεδομένα.

ΒΙΝΤΕΟ