x
 

Αμερική

Δρ. Γεώργιος Σύρος: Αξέχαστο το ταξίδι με τον Οικουμενικό Πατριάρχη (Βίντεο)

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Ως ένα «ταξίδι ζωής» χαρακτήρισε την παρουσία του στο πλευρό του Οικουμενικού Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίου κατά το ταξίδι του την Κωνσταντινούπολη, ο ομογενής Υπεύθυνος Αρρυθμιών στα νοσοκομεία «Mount Sinai Queens» και «Mount Sinai Brooklyn», Δρ Γεώργιος Σύρος (Dr. George Syros), την επομένη της επιστροφής του στη Νέα Υόρκη.

«Είναι μεγάλη τιμή το γεγονός ότι ο Πατριάρχης με προσκάλεσε να είμαι μαζί του. Πιστεύω ότι αυτό το ταξίδι για εμένα ήταν ταξίδι ζωής, το οποίο θα διηγούμαι στα εγγόνια μου, αν αποκτήσω. Μια επαφή που ήταν μοναδική», ανέφερε στους δημοσιογράφους ο Δρ Σύρος, εμφανώς ανακουφισμένος, παράλληλα, από τη σταθεροποίηση της υγείας του Παναγιωτάτου, μετά την επέμβαση στην οποία υπεβλήθη στο «Mount Sinai».

«Είμαι χαρούμενος για δυο πράγματα: Πρώτον, ο Πατριάρχης μας χαίρει άκρας υγείας. Είναι πολύ καλά στην υγεία του, είχαμε διεξοδικές μελέτες για να δούμε πώς είναι και η υγεία του βαίνει πάρα πολύ καλώς. Είχαμε κι επαφή με τους γιατρούς του στην Πόλη, προκειμένου να έχουμε ένα εμπεριστατωμένο follow-up για την υγεία του εκεί», τόνισε ο Δρ Σύρος, ο οποίος επαναλαμβάνει σε κάθε ευκαιρία πόσο έχει εντυπωσιαστεί από την απλότητα του χαρακτήρα του κ.κ. Βαρθολομαίου.

«Ενα δεύτερο σημαντικό στοιχείο είναι, όπως έχω ξαναπεί, ότι ο ηγέτης της Ορθοδοξίας μας είναι ένας άνθρωπος πολύ απλός και πολύ τρυφερός. Οπως έλεγε και ο Νίκος Καρούζος στη συνέντευξή του, ‘πολύ μεταξωτός’. Ενας άνθρωπος ο οποίος είναι αξιοπρεπής, αγαπά πραγματικά την Ορθοδοξία και έχει τη δυνατότητα να ηγείται σε αυτές τις πολύ δύσκολες ημέρες της Ορθοδοξίας μας, με μεγάλη επιτυχία», τόνισε, μεταξύ άλλων.

Σύμφωνα με τον Δρα Σύρο, τόσο ο ίδιος, όσο και το αρμόδιο ιατρικό προσωπικό του «Mount Sinai», θα παραμείνουν σε επαφή με τους γιατρούς του Οικουμενικού Πατριάρχη στην Κωνσταντινούπολη, έτοιμοι να συνεισφέρουν, ανά πάσα στιγμή, με οποιαδήποτε συμβουλή ή απάντηση τους ζητηθεί.

«Οι γιατροί του Παναγιωτάτου στην Κωνσταντινούπολη είναι πανεπιστήμονες, ενδιαφέρονται πραγματικά για το καλό του και, από εδώ και στο εξής, θα έχουμε τη δυνατότητα να είμαστε σε συνεχή επαφή μαζί τους για ό,τι χρειαστεί στο μέλλον, εμείς να είμαστε ενήμεροι, να τους βοηθάμε, για να έχουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα για τον Οικουμενικό Πατριάρχη», πρόσθεσε ο Δρ Σύρος, ο οποίος θεωρεί πως, επί προσωπικού, το ολιγοήμερο ταξίδι στην Κωνσταντινούπολη προσέφερε διδάγματα ακόμη και για τον ίδιο, έναν καταξιωμένο επιστήμονα σε ένα από τα σημαντικότερα καρδιολογικά κέντρα του πλανήτη.

«Αυτό το ταξίδι με έκανε ακόμα πιο ταπεινό, διότι κατάλαβα πόσο μεγάλο είναι το μεγαλείο αυτού του ανθρώπου και, παράλληλα, πόσο απλός άνθρωπος είναι ο Παναγιώτατος. Μου έκανε τρομερή εντύπωση ότι ξέρει τα ονόματα όλου του προσωπικού και των μοναχών, με το μικρό τους όνομα, και ενδιαφέρεται προσωπικά πόσο καλά είναι ο καθένας και για τα νέα τους. Επίσης, μου έκανε συγκινητική εντύπωση το γεγονός ότι όταν ήρθε ο Παναγιώτατος στο Φανάρι, όταν έφτασε στην Κωνσταντινούπολη, με πόση αγάπη τον αγκάλιασαν οι μοναχοί και το προσωπικό εκεί, οι οποίοι, όλοι αυτοί μαζί, φυλάνε Θερμοπύλες για τον Ελληνισμό και την Ορθοδοξία μας, εκεί που βρίσκονται στην Πόλη», κατέληξε ο Δρ Γεώργιος Σύρος, μνημονεύοντας, στο τέλος, τον πνευματικό του, που συνδεόταν με φιλία με τον Οικουμενικό Πατριάρχη.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΣΤΑΤΕΝ ΑΪΛΑΝΤ. Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε το κοκτέιλ πάρτι της κοινότητας του Στάτεν Αϊλαντ για τη γιορτή του Αγ.

ΠΙΟ ΔΙΑΒΑΣΜΕΝΑ

Αντίλογος

Παρενέβη, διαβάζω, ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, για να τεθεί σε διαθεσιμότητα ο δημόσιος υπάλληλος που συνελήφθη για εμπλοκή του στην υπόθεση της 12χρονης στα Σεπόλια.

Εκδηλώσεις

ΜΠΡΟΥΚΛΙΝ. Μέσα σε ιδιαίτερα συγκινητικό κλίμα πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 18 Ιουνίου η τελετή αποφοίτησης της 8ης τάξης του Ημερήσιου Ελληνικού Σχολείου “Αργύριος Φάντης” στον Καθεδρικό Ναό των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στο Μπρούκλιν.

Πολιτισμός

Η πρωτοεμφανιζόμενη συγγραφέας Μαρίνα Πλούμπη, μας χάρισε φέτος ένα παιδικό βιβλίο ξεχωριστό και μοναδικό για τα ελληνικά δεδομένα.

ΒΙΝΤΕΟ