x

Έχετε συμπληρώσει το όριο δωρεάν άρθρων για αυτόν τον μήνα.
Αποκτήστε απεριόριστη πρόσβαση στα καλύτερα της ανεξάρτητης ελληνικής δημοσιογραφίας ξεκινώντας από $ 1/εβδομάδα.

 

ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ

Δυο εκλογές στη διχασμένη Ομοσπονδία Ελληνικών Σωματείων Μείζονος NY

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Δύο διαφορετικές εκλογικές διαδικασίες για την ανάδειξη Διοικητικού Συμβουλίου στην Ομοσπονδία Ελληνικών Σωματείων Μείζονος Νέας Υόρκης θα πραγματοποιηθούν το προσεχές χρονικό διάστημα, με το χάσμα στον κορυφαίο δευτεροβάθμιο φορέα της οργανωμένης Ομογένειας να εξακολουθεί να βαθαίνει.

Ειδικότερα, το Σάββατο 27 Απριλίου, στο Σταθάκειο Πολιτιστικό Κέντρο, η Διοικούσα Επιτροπή των πρώην προέδρων διεξάγει ψηφοφορία για την ανάδειξη νέου Διοικητικού Συμβουλίου, αναγνωρίζοντας τη διαδικασία ως τις πρώτες νόμιμες εκλογές μετά το 2018, όταν και είχε αναδειχθεί διοίκηση υπό την προεδρία του Κλεάνθη Μεϊμάρογλου.

Την ίδια στιγμή, το Διοικητικό Συμβούλιο Γεωργόπουλου, το οποίο εξακολουθεί να μην έχει δικαιοδοσία στη διαχείριση του Σταθακείου, ανακοίνωσε πως δρομολογεί τις διαδικασίες για εκλογές την πρώτη Κυριακή του Ιουνίου, τονίζοντας με νόημα πως «ό,τι άλλο γίνεται, είναι παράνομο και αντικαταστατικό».

Υπενθυμίζεται πως οι εκλογές του Σταθακείου διεξάγονται βάσει συγκεκριμένων καταστατικών αλλαγών που η πλευρά Γεωργόπουλου δεν αναγνωρίζει, με την τετράδα Δήμου Σιώκη (πρόεδρος), Δημητρίου Καλαμαρά (αντιπρόεδρος), Χριστίνας Κωστάκη (Γραμματέας) και Χρήστου Βουρνά (Ταμίας) να είναι «κλειδωμένη» όσον αφορά στο προεδρείο, με τις υπόλοιπες θέσεις του Διοικητικού Συμβουλίου να τίθενται σε ψηφοφορία.

«Η διοίκηση που θα προκύψει από αυτές τις εκλογές θα είναι μεταβατική», αναφέρει στον «Εθνικό Κήρυκα» ο Χρήστος Βουρνάς, τονίζοντας πως ο Δήμος Σιώκης είναι ένα στέλεχος της οργανωμένης Ομογένειας που θα μπορούσε να φέρει την ενότητα.

«Ο Δήμος Σιώκης είναι ένας σοβαρός άνθρωπος από έναν σοβαρό Σύλλογο. Θα κάνει κάλεσμα ενότητας. Αυτή η εξέλιξη δεν είναι η ιδανική, καθώς τέσσερα χρόνια δεν καταφέραμε να συμφωνήσουμε, αλλά είναι καλύτερη από μια μη λύση. Υπάρχει υποψηφιότητα 22 προσώπων, από αυτούς οι 10 με 13 είναι νέα πρόσωπα που θα εργαστούν και θα αποφασίσουν δημοκρατικά για το επόμενο βήμα. Μου ζητήθηκε να βοηθήσω σε αυτή τη μεταβατική φάση», τόνισε ο κ. Βουρνάς.

Στη συνέχεια, ο Χρήστος Βουρνάς στηλίτευσε τη στάση του Γεωργίου Γεωργόπουλου ενώ, όσον αφορά στην παρουσία ανδρών εταιρείας σεκιούριτι, υποστηρίζει πως έχει ως στόχο την αποφυγή εντάσεων.

«Η εταιρεία σεκιούριτι δεν μπήκε για να στρατιωτικοποιηθεί η Ομοσπονδία. Η ομάδα Γεωργόπουλου έχει άτομα που συγκεντρώνονται και δεν θέλουμε να γίνει φασαρία. Είμαι 86 χρονών και ο Γεωργόπουλος -που θα μπορούσα να είμαι θείος του- έχει κάνει κίνηση να με χτυπήσει, επειδή έλεγα ότι θα χάσουν το 501 C3. Υπάρχουν στελέχη, όπως η Νομική Καστανά ή ο Γιάννης Στρουμπάκης, που μπορούμε να συνεννοηθούμε. Ολα τα τορπιλίζει ο Γεωργόπουλος», καταλήγει ο Χρήστος Βουρνάς, προσθέτοντας πως «οι άλλοι κάνουν εκλογές σε πεζοδρόμια και καφετέριες, εμείς έχουμε το κτίριο».

 Α. Καραγκούνης: Με ποιους συλλόγους κάνουν εκλογές;

Στην αντίπερα όχθη, ο Αναστάσιος Καραγκούνης, ο οποίος είναι μέλος και στην Επιτροπή Διαφάνειας που ορίστηκε τον Ιούνιο του 2023 για τον έλεγχο των στοιχείων των Συλλόγων, κάλεσε, για μια ακόμη φορά, τους αντιπροσώπους να μην προσέλθουν στην ψηφοφορία του Σαββάτου, επαναλαμβάνοντας πως το νόμιμο Διοικητικό Συμβούλιο είναι εκείνο υπό τον Γεώργιο Γεωργόπουλο.

«Οταν κάναμε εκλογές, εκτός Σταθακείου, κάναμε όλες τις ανακοινώσεις και όλα τα στοιχεία βγήκαν δημόσια. Ψήφισαν σε αυτές τις εκλογές 45 υγιείς Σύλλογοι και, αν δεν κλείδωναν την Ομοσπονδία, θα δίναμε το δικαίωμα σε άλλους 6. Ας μας πουν αυτοί οι κύριοι που θέλουν να κάνουν εκλογές: Τι διαδικασία έχουν κάνει; Ποιος έλεγξε τους Συλλόγους; Τελικά έχουμε να κάνουμε με ανθρώπους που έχουν απωθημένα και θέλουν να πάρουν την εξουσία της Ομοσπονδίας, που, αυτά τα τρία χρόνια βασανίζεται από αυτήν την ομάδα», ανέφερε ο κ. Καραγκούνης, επαναλαμβάνοντας τη θέση πως οι νόμιμες εκλογές θα γίνουν τον Ιούνιο.

«Εμείς έχουμε Συμβούλιο και θα κάνουμε ξανά εκλογές τον Ιούνιο. Ας δοκιμάσουν να κάνουν εκλογές το Σάββατο, να δούμε ποιοι άνθρωποι αποτελούν το συμβούλιο, από ποιους συλλόγους θα έρθουν», κατέληξε ο κ. Καραγκούνης.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΘΗΝΑ. Στην επίσημη έναρξη του Τέταρτου Διεθνούς Συνεδρίου των Αρχόντων του Οικουμενικού Πατριαρχείου με θέμα την Προστασία της θρησκευτικής ελευθερίας, της δημοκρατίας και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων καλωσόρισαν το πλήθος των παρευρισκομένων σήμερα το πρωί ο Δρ Αντώνιος Λυμπεράκης, Άρχων Μέγας Ακτουάριος και Εθνικός Διοικητής των Αρχόντων στην Αμερική και ο Αθανάσιος Μαρτίνος, Άρχων Έξαρχος της Αγίας του Χριστού Μεγάλης Εκκλησίας.

Σχόλια

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΠΙΟ ΔΙΑΒΑΣΜΕΝΑ

Εκκλησία

ΒΟΣΤΩΝΗ. Εκλέχτηκε την Παρασκευή 17 Μαΐου 2024 από τη Σύνοδο του Φαναρίου, ο Επίσκοπος Σασίμων Κωνσταντίνος (Μώραλης) Μητροπολίτης Ντένβερ, όπως άλλωστε ήταν αναμενόμενο και όπως είχε εξαγγείλει ο «Ε.

ΑΠΟΨΕΙΣ

Είδε συγχωριανούς του, που τους κρέμασαν στους φανοστάτες της πλατείας της Καλαμάτας.

Πολιτισμός

ΑΘΗΝΑ. Σε μία λαμπρή τελετή με άρωμα Ελλάδας και Γαλλίας παραδόθηκε η Ολυμπιακή Φλόγα το απόγευμα της Παρασκευής στην οικοδέσποινα των φετινών Ολυμπιακών Αγώνων.

ΒΙΝΤΕΟ