x

Πολιτισμός

E-αξία, το πρώτο διαδικτυακό φροντιστήριο στην Ελλάδα

To e-αξία είναι ο πρώτος διαδικτυακός φροντιστηριακός οργανισμός στην Ελλάδα, ο οποίος ξεκίνησε πριν 10 χρόνια, με πρώτο μάθημα στον μικρό Δημητράκη από την Πάτμο, που ήθελε να δώσει πανελλαδικές εξετάσεις, αλλά δεν μπορούσε να φύγει από το νησί, να κάνει αλλού φροντιστήριο. Από τότε μέχρι σήμερα, το e-αξία, έχει 200 παιδιά εκ των οποίων το 90% προέρχεται από τα νησιά, την άγονη γραμμή και το εξωτερικό. Το εξαιρετικά εξοπλισμένο αυτό διαδικτυακό φροντιστήριο αναλαμβάνει ανάγκες, που καλύπτουν το Δημοτικό, την Μέση Εκπαίδευση, την Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, τις ξένες γλώσσες και επίσης την εκμάθηση Ελληνικών, Ελληνικής Γραφής, Ανάγνωσης και Ελληνική Ιστορίας.

Μιλήσαμε με τον υπεύθυνο σπουδών του διαδικτυακού φροντιστηρίου e-αξία, Δημήτρη Ζιαμπάρα, ο οποίος ως μαθηματικός έχει την γνώση να κατευθύνει τον προηγμένης τεχνολογίας εξοπλισμό, καθώς και τους άριστα εκπαιδευμένους συνεργάτες του e-αξία.

Κύριε Ζιαμπάρα πόσα χρόνια λειτουργεί το φροντιστήριο e-αξία;

Με το διαδίκτυο έχουμε ξεκινήσει από το 2012. Είμαστε οι πρώτοι που φέραμε το διαδικτυακό μάθημα στην Ελλάδα για πολύ συγκεκριμένο λόγο. Υπήρχε ένας μαθητής από την Πάτμο, που δεν υπήρχε φροντιστήριο και δεν μπορούσε να φύγει ο μαθητής, γιατί τα παιδιά έπρεπε να φύγουν από τα νησιά παλιότερα για να έρθουν στην Αθήνα ή να πάνε σε άλλες πόλεις για να κάνουν φροντιστήρια για να μπουν στο πανεπιστήμιο. Ο Δημήτρης λοιπόν δεν ήθελε να φύγει από το νησί οπότε βρέθηκε λύση με το διαδικτυακό φροντιστήριο και τώρα έχει τελειώσει το πανεπιστήμιο και είναι και επαγγελματικά ενεργός.

Πού οφείλεται η μεγάλη επιτυχία του προγράμματός σας;

Λόγω της πανδημίας, κάθε σπιτικό έχει πια ένα διαδικτυακό μάθημα. Ακριβώς επειδή έχουμε πολύ μεγάλη εμπειρία, έχουμε επενδύσει πάρα πολύ στο κομμάτι του εξοπλισμού. Εχουμε έναν εξαιρετικό επαγγελματικό εξοπλισμό που κάνει το μαθητή και την μαθήτρια να νιώθουν ότι είναι πραγματικά μέσα στην τάξη. Το μάθημα είναι καθ’ όλα διαδραστικό και επίσης η ομάδα των συνεργατών μας έχει πολύ μεγάλη εμπειρία στην διαδικτυακή διδασκαλία, οπότε το μάθημα εξ αποστάσεως, μεταδίδεται εύκολα και ευχάριστα, χωρίς να πλήττουν τα παιδιά.

Τι ποσοστό επιτυχίας έχουν τα παιδιά στο πανεπιστήμιο, όταν διδάσκονται μέσω Διαδικτύου;

Το ποσοστό είναι πολύ μεγάλο είναι πάνω από 90%. Η επιτυχία βέβαια είναι λίγο σχετική, γιατί στην Ελλάδα τα προηγούμενα χρόνια περνούσαν σχεδόν όλοι με επιτυχία σε διάφορες σχολές. Η πραγματική όμως επιτυχία είναι, κάποιο παιδί να μπει σε μία από τις τρεις πρώτες επιλογές του, ή κάποιο παιδί που δεν είχε καμία δυνατότητα, να καταφέρει να μπει σε μία αξιοπρεπή σχολή. Επίσης σε αυτό το κομμάτι θεωρώ ότι 9 στους 10 μαθητές μας, αυτή τη δεκαετία που κάνουμε διαδικτυακά μαθήματα, έπιασαν επιλογές από τις τρεις πρώτες που είχαν δηλώσει στην μηχανογράφηση.

Πώς αποφασίσατε να ασχοληθείτε με τα ελληνόπουλα του Εξωτερικού;

Το όνειρο μας είναι να μεταδώσουμε την ελληνική γλώσσα, την ελληνική ιστορία και τον ελληνικό πολιτισμό στα πέρατα του Κόσμου. Η ανάγκη αυτή δημιουργήθηκε από τον τόπο καταγωγής μου, τη Ναύπακτο, από όπου κατάγονται πολλοί Ελληνες που ζουν στο εξωτερικό. Βλέποντας την λαχτάρα τους, να μάθουν τα παιδιά τους τα Ελληνικά και την Ιστορία μας, δημιουργήθηκε η επιθυμία μέσα μου, να βοηθήσω και εγώ, ώστε τα παιδιά τους και τα εγγόνια τους να μάθουν σωστά Ελληνικά, να μιλάνε και να γράφουν και να μάθουν την ελληνική ιστορία. Τότε βρήκαμε και κατάλληλους συνεργάτες, που έχουν εκπαιδευτεί απόλυτα στο κομμάτι εκμάθησης της γλώσσας με το σωστό εκπαιδευτικό υλικό, με σωστά συστήματα και πολύ καλή γνώση των Αγγλικών και αυτή τη στιγμή έχουμε ήδη οικογένειες από την Αριζόνα, από το Τορόντο, από την Φιλανδία, από τη Σουηδία, από το Κάιρο, που θέλουν τα παιδιά τους να μάθουν σωστά Ελληνικά.

Τα ελληνόπουλα ενδιαφέρονται να μάθουν την γλώσσα και την ιστορία μας;

Ολα εξαρτώνται από τον τρόπο που γίνεται το μάθημα και στην προκειμένη περίπτωση, του διαδικτυακού μαθήματος. Αν ο εξοπλισμός σου είναι τελευταίας τεχνολογίας, όπως στο e-αξία, δίνει και την δυνατότητα στους δασκάλους να χρησιμοποιήσουν τους πλέον ευφάνταστους τρόπους απόδοσης της γλώσσας, της μυθολογίας και της ιστορίας μας. Τα ελληνόπουλα βρίσκουν τα μαθήματά μας πολύ ενδιαφέροντα, ενθουσιάζονται και δεν βαριούνται. Αλλωστε οι συνεργάτες μας μιλάνε όλοι Αγγλικά, οπότε ξεκινάμε την αρχική μας επικοινωνία στα αγγλικά και σιγά-σιγά αρχίζουμε και βάζουμε την ελληνική γλώσσα μέσα στο μάθημά μας.

Η γλώσσα ξεκινάει από το σπίτι; Ποια είναι η εμπειρία σας επάνω σ’ αυτό;

Πολλοί γονείς μιλάνε ελληνικά αρκετά καλά, ή μέτρια και προσπαθούν να βοηθήσουν τα παιδιά να ακούν τα ελληνικά, αλλά έχουν τις επιφυλάξεις τους, αν τους περνάνε τη γλώσσα σωστά. Και αυτό είναι μια πραγματικότητα για τους Ελληνες του εξωτερικού, που ναι μεν βοηθούν τα παιδιά με το άκουσμα της γλώσσας, αλλά όχι με την σωστή γραμματική. Αυτό το οποίο εμείς έχουμε έννοια και άγχος είναι, ότι ναι μεν μιλάνε ελληνικά οι γονείς, αλλά όταν θα έρθει η ώρα να γράψουν και να διαβάσουν, μπορεί να μην τα καταφέρουν. Είναι σημαντικό τα παιδιά να μπορούν μεγαλώνοντας, να πηγαίνουν στην Ελλάδα και να τα καταφέρνουν σε μια δημόσια υπηρεσία να ζητούν ένα πιστοποιητικό γέννησης ή οτιδήποτε σχετικό με την ζωή και την περιουσία τους και να καταλαβαίνουν τι τους λένε.

Ποια είναι η εικόνα που έχετε για τους Ελληνες της Αμερικής;

Οι Ελληνες του εξωτερικού, και θα το πω καλοπροαίρετα αυτό, είναι πιο Ελληνες από μας. Νοιάζονται για την πατρίδα μας ακόμα περισσότερο. Εμείς νιώθουμε υποχρεωμένοι λοιπόν να συνεισφέρουμε σε αυτό το κομμάτι, όσο γίνεται περισσότερο και να το στηρίξουμε. Να τους βοηθήσουμε, γιατί επιτελούν πολύ μεγάλο έργο, ιδιαίτερα το τελευταίο διάστημα με το ελληνικό λόμπυ στην Αμερική, που έχει στηρίξει πάρα πολύ την πατρίδα μας, με την Τουρκία και με άλλα θέματα. Είναι υποχρέωση δικιά μου και των συνεργατών μας να συνεισφέρουμε.

Ποιος είναι ο στόχος σας με την εκμάθηση της ελληνικής γλώσσας στο εξωτερικό;

Το όνειρό μας θα έλεγα καλύτερα, είναι να μεταφέρουμε την ελληνική γλώσσα, την ιστορία μας και τον πολιτισμό μας σε κάθε σπιτικό, σε κάθε οικογένεια που ζει στο εξωτερικό, που δεν έχει την δυνατότητα οργανωμένα και σωστά, να μάθει στα παιδιά και στα εγγόνια την ελληνική γλώσσα και ιστορία. Νομίζω, ότι σ’ αυτό το κομμάτι μπορούμε να καλύψουμε αρκετό έδαφος και να βάλουμε γερά θεμέλια στα παιδιά με αυτήν την εκπαιδευτική διαδικασία.
Στο site μας www.e-axia.edu.gr υπάρχουν όλες οι πληροφορίες, για το πώς διδάσκονται τα διαδικτυακά μας μαθήματα και φυσικά για οποιονδήποτε ενδιαφέρεται θα μπορούσαμε πάρα πολύ εύκολα να κανονίσουμε ένα δοκιμαστικό μάθημα δωρεάν, για να διαπιστώσετε ζωντανά ποια είναι η πραγματική διάσταση του μαθήματος από τα φροντιστήριά μας e-αξία.

Για πληροφορίες επικοινωνήστε με τον τηλεφωνικό αριθμό: 215 215 4860 και με το email :info@e-axia.edu.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΘΗΝΑ. Τιμητικό αφιέρωμα στον Παντελή Βούλγαρη με ρετροσπεκτίβα των ταινιών μυθοπλασίας του, διοργανώνεται στην Ταινιοθήκη της Ελλάδος από 8 με 15 Δεκεμβρίου, σε συνεργασία με την Ταινιοθήκη της Θεσσαλονίκης και το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης.

ΠΙΟ ΔΙΑΒΑΣΜΕΝΑ

Αντίλογος

Παρενέβη, διαβάζω, ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, για να τεθεί σε διαθεσιμότητα ο δημόσιος υπάλληλος που συνελήφθη για εμπλοκή του στην υπόθεση της 12χρονης στα Σεπόλια.

Εκδηλώσεις

ΜΠΡΟΥΚΛΙΝ. Μέσα σε ιδιαίτερα συγκινητικό κλίμα πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 18 Ιουνίου η τελετή αποφοίτησης της 8ης τάξης του Ημερήσιου Ελληνικού Σχολείου “Αργύριος Φάντης” στον Καθεδρικό Ναό των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στο Μπρούκλιν.

Πολιτισμός

Η πρωτοεμφανιζόμενη συγγραφέας Μαρίνα Πλούμπη, μας χάρισε φέτος ένα παιδικό βιβλίο ξεχωριστό και μοναδικό για τα ελληνικά δεδομένα.

ΒΙΝΤΕΟ

Μητσοτάκης: Η Ελλάδα εξαγωγέας ενεργειακής ασφάλειας (Βίντεο)

ΑΘΗΝΑ. «Οι τιμές του φυσικού αερίου και της ηλεκτρικής ενέργειας είναι πολύ υψηλές.

Συμπλήρωσε τη διεύθυνση του e-mail σου για να γίνεις συνδρομητής

Συμπληρώστε το email σας για να εγγραφείτε - π.χ. abc@xyz.com

Μπορείς να διαγραφείς όποτε το θελήσεις χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο στο δελτίο τύπου μας