x

Έχετε συμπληρώσει το όριο δωρεάν άρθρων για αυτόν τον μήνα.
Αποκτήστε απεριόριστη πρόσβαση στα καλύτερα της ανεξάρτητης ελληνικής δημοσιογραφίας ξεκινώντας από $ 1/εβδομάδα.

 

Αμερική

Εμπρησμός στο Γενικό Προξενείο της Ελλάδας στην Νέα Υόρκη

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Συναγερμός επικράτησε τα ξημερώματα της Κυριακής στο Γενικό Προξενείο της Νέας Υόρκης, εξαιτίας εμπρησμού που σημειώθηκε στον περιβάλλοντα χώρο, υπό την απειλή η φωτιά να επεκταθεί και στο εσωτερικό του κτιρίου.

Οπως ανέφερε ο γενικός πρόξενος της Ελλάδας στη Νέα Υόρκη, Ντίνος Κωνσταντίνου, κατά τη συνέντευξή του στο «Cosmos FM», το περιστατικό σημειώθηκε περίπου στις 4:30 τα ξημερώματα, όταν ένας άγνωστος άνδρας περιέλουσε τους θάμνους, εξωτερικά του κτιρίου, με βενζίνη και στη συνέχεια έβαλε φωτιά, τρεπόμενος σε φυγή προς άγνωστη κατεύθυνση.

Αμέσως ειδοποιήθηκε η Πυροσβεστική Υπηρεσία, η οποία απέτρεψε τα χειρότερα και εξουδετέρωσε την πυρκαγιά, η οποία προκάλεσε ορισμένες φθορές στο εξωτερικό του κτιρίου του Γενικού Προξενείου.

«Υπήρχε ανησυχία, καθότι δεν είναι απλά ένα κτίριο, αλλά παράλληλα είναι και μια κατοικία που φιλοξενούνται δυο οικογένειες. Φοβηθήκαμε για τα παιδιά», τόνισε ο κ. Κωνσταντίνου.

Οπως σημειώνεται, οι κάμερες κατέγραψαν τις κινήσεις του δράστη, ενώ εκφράζεται η αισιοδοξία πως τα σχετικά ευδιάκριτα χαρακτηριστικά του προσώπου του ενδέχεται να βοηθήσουν τις Αρχές ούτως ώστε να φτάσουν στην ταυτοποίησή του.

«Η ανταπόκριση των αμερικανικών Αρχών ήταν άμεση, ήρθε εδώ η Πυροσβεστική Υπηρεσία με τρεις αξιωματικούς. Εχουν ληφθεί στοιχεία από τις κάμερες τις οποίες έχουμε στο Γενικό Προξενείο. Είναι μια έρευνα σε εξέλιξη και ελπίζω να αποδοθεί δικαιοσύνη έτσι όπως πρέπει. Υπάρχουν εξωτερικές ζημιές, δεν υπάρχει όμως καμία ουσιαστική φθορά εντός του κτιρίου», είπε ο κ. Κωνσταντίνου.

Μέχρι αυτή τη στιγμή -και εφόσον δεν έχει εξακριβωθεί η ταυτότητα του δράστη- δεν είναι δυνατόν να γίνουν εικασίες σχετικά με το κίνητρο και κατά πόσον αυτό σχετίζεται με το Γενικό Προξενείο καθαυτό, την Ελλάδα ως κράτος ή κάποιο ζήτημα που δεν έχει σχέση με την ίδια την υπηρεσία.

Υπενθυμίζεται πως κατά το παρελθόν είχαν καταγραφεί βανδαλισμοί στο κτίριο του Γενικού Προξενείου ανάλογες ώρες της νύχτας, οι οποίες, ως επί το πλείστον, είχαν αποδοθεί σε περιθωριακά άτομα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΘΗΝΑ. Στην επίσημη έναρξη του Τέταρτου Διεθνούς Συνεδρίου των Αρχόντων του Οικουμενικού Πατριαρχείου με θέμα την Προστασία της θρησκευτικής ελευθερίας, της δημοκρατίας και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων καλωσόρισαν το πλήθος των παρευρισκομένων σήμερα το πρωί ο Δρ Αντώνιος Λυμπεράκης, Άρχων Μέγας Ακτουάριος και Εθνικός Διοικητής των Αρχόντων στην Αμερική και ο Αθανάσιος Μαρτίνος, Άρχων Έξαρχος της Αγίας του Χριστού Μεγάλης Εκκλησίας.

Σχόλια

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΠΙΟ ΔΙΑΒΑΣΜΕΝΑ

Εκκλησία

ΒΟΣΤΩΝΗ. Εκλέχτηκε την Παρασκευή 17 Μαΐου 2024 από τη Σύνοδο του Φαναρίου, ο Επίσκοπος Σασίμων Κωνσταντίνος (Μώραλης) Μητροπολίτης Ντένβερ, όπως άλλωστε ήταν αναμενόμενο και όπως είχε εξαγγείλει ο «Ε.

ΑΠΟΨΕΙΣ

Είδε συγχωριανούς του, που τους κρέμασαν στους φανοστάτες της πλατείας της Καλαμάτας.

Πολιτισμός

ΑΘΗΝΑ. Σε μία λαμπρή τελετή με άρωμα Ελλάδας και Γαλλίας παραδόθηκε η Ολυμπιακή Φλόγα το απόγευμα της Παρασκευής στην οικοδέσποινα των φετινών Ολυμπιακών Αγώνων.

ΒΙΝΤΕΟ