x

ΑΠΟΨΕΙΣ

Ευχάριστη έκπληξη από την Ν. Μαλλιωτάκη

Καλούμαστε μερικές φορές να πάρουμε σημαντικές αποφάσεις, που πιθανόν να στρέφονται ακόμα και ενάντια στα προσωπικά μας συμφέροντα.

Αυτό μπορεί να συμβεί με τους πολιτικούς και γενικά με αυτούς που ασχολούνται με τα δημόσια.

Μια τέτοια απόφαση πήρε η βουλευτής Νικόλ Μαλλιωτάκη όταν έφτασε η ώρα να ψηφίσει για το νομοσχέδιο που κατέθεσε στο Κογκρέσο ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν για την βελτίωση των υποδομών της χώρας.

Το κόστος του ανέρχεται στο 1 τρισεκατομμύριο δολάρια.

Κάποτε τα θέματα αυτά είχαν την υποστήριξη και των δύο κομμάτων.

Αυτό σήμερα δεν ισχύει. Ο,τι υποστηρίζει το ένα κόμμα, το καταψηφίζει το άλλο.

Ετσι, αν και όλοι ζητούν την βελτίωση των υποδομών της χώρας, εντούτοις οι βουλευτές ψήφισαν την γραμμή των κομμάτων τους.

Μόνο 19 μέλη δεν ακολούθησαν την κομματική γραμμή, με αποτέλεσμα να περάσει με 228 ψήφους υπέρ και 206 κατά. 13 Ρεπουμπλικανοί και 6 Δημοκρατικοί παραβιάζουν την κομματική γραμμή.

Μεταξύ αυτών ήταν, από την πλευρά των Ρεπουμπλικανών, και η Νικόλ Μαλλιωτάκη, η ομογενής βουλευτής του Στάτεν Αϊλαντ και του Νότιου Μπρούκλιν.

Σημειωτέον ότι η Μαλλιωτάκη υποστηρίζει πιστά τον πρώην πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ, ακόμα και σε ακραίες περιπτώσεις.

Διαχώρισε, ωστόσο, τη θέση της στην προκειμένη περίπτωση. Ψήφισε υπέρ του νομοσχεδίου. Εβαλε το γενικό συμφέρον της περιοχής της και της Νέας Υόρκης υπεράνω, προς στιγμήν, του προσωπικού της.

Στο τέλος όμως θα αποδειχθεί ότι έχει σωστά πολιτικά αντανακλαστικά ένστικτα.

Δεν χρειάζεται να είναι κανείς ιδιαίτερα οξυδερκής για να δει ότι οι υποδομές της Νέας Υόρκης καταρρέουν. Οτι χρειάζονται αναβάθμιση οι δρόμοι, οι γέφυρες, τα τρένα, τα σχολεία, στα αεροδρόμια, τα νοσοκομεία κ.τ.λ.

Εξάλλου, η αναβάθμιση των υποδομών αποτελούσε και πολιτική του Τραμπ, που όμως δεν μπόρεσε να την υλοποιήσει.

Το γραφείο της Μαλλιωτάκη στην Ουάσιγκτον κατακλύστηκε από τηλεφωνήματα οργισμένων ψηφοφόρων που την αποκαλούν «προδότη».

Ομως τα περισσότερα τηλεφωνήματα στο γραφείο της στη Νέα Υόρκη είναι υποστηρικτικά.

Μπράβο της.

Με την ηγετική της αυτή ψήφο, σε ένα τόσο σοβαρό για την χώρα νομοσχέδιο, και κάνει το σωστό για την χώρα και τοποθετεί τον εαυτό της σε θέση για ακόμα μεγαλύτερες ευθύνες.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Η πρόοδος της κοινωνίας στις ΗΠΑ και στη Δύση γενικότερα προσμετράται με την ανάπτυξη, τον δείκτη ΑΕΠ, και βεβαίως ανάλογα τις πολιτείες για τις ΗΠΑ και επαρχίες για τα ευρωπαϊκά κράτη.

ΠΙΟ ΔΙΑΒΑΣΜΕΝΑ

Εκδηλώσεις

ΜΠΡΟΥΚΛΙΝ. Μέσα σε ιδιαίτερα συγκινητικό κλίμα πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 18 Ιουνίου η τελετή αποφοίτησης της 8ης τάξης του Ημερήσιου Ελληνικού Σχολείου “Αργύριος Φάντης” στον Καθεδρικό Ναό των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στο Μπρούκλιν.

Πολιτισμός

Η πρωτοεμφανιζόμενη συγγραφέας Μαρίνα Πλούμπη, μας χάρισε φέτος ένα παιδικό βιβλίο ξεχωριστό και μοναδικό για τα ελληνικά δεδομένα.

Γενικά Νέα

ΜΠΡΟΥΚΛΙΝ. Με κατάνυξη και ευλάβεια ξεκίνησαν οι ακολουθίες του Πάσχα στον Ιερό Ναό Αγ.

ΒΙΝΤΕΟ

Η φωτιά καίει δασικές εκτάσεις στο Πόρτο Γερμενό και κατευθύνεται προς Μύτικα

ΑΘΗΜΑ. Οι ισχυροί άνεμοι που πνέουν στην περιοχή, καθιστούν εξαιρετικά δύσκολη την κατάσταση στο Πόρτο Γερμενό.

Μηνύματα Μητσοτάκη προς την Αγκυρα από το Ευρωκοινοβούλιο (Βίντεο)

ΣΤΡΑΣΒΟΥΡΓΟ. Μηνύματα προς το εξωτερικό αλλά και το εσωτερικό ακροατήριο εξέπεμψε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης με την ομιλία του σήμερα το πρωί από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στο Στρασβούργο.

Συμπλήρωσε τη διεύθυνση του e-mail σου για να γίνεις συνδρομητής

Συμπληρώστε το email σας για να εγγραφείτε - π.χ. abc@xyz.com

Μπορείς να διαγραφείς όποτε το θελήσεις χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο στο δελτίο τύπου μας