x

ΑΠΟΨΕΙΣ

Ευχάριστη έκπληξη από την Ν. Μαλλιωτάκη

Καλούμαστε μερικές φορές να πάρουμε σημαντικές αποφάσεις, που πιθανόν να στρέφονται ακόμα και ενάντια στα προσωπικά μας συμφέροντα.

Αυτό μπορεί να συμβεί με τους πολιτικούς και γενικά με αυτούς που ασχολούνται με τα δημόσια.

Μια τέτοια απόφαση πήρε η βουλευτής Νικόλ Μαλλιωτάκη όταν έφτασε η ώρα να ψηφίσει για το νομοσχέδιο που κατέθεσε στο Κογκρέσο ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν για την βελτίωση των υποδομών της χώρας.

Το κόστος του ανέρχεται στο 1 τρισεκατομμύριο δολάρια.

Κάποτε τα θέματα αυτά είχαν την υποστήριξη και των δύο κομμάτων.

Αυτό σήμερα δεν ισχύει. Ο,τι υποστηρίζει το ένα κόμμα, το καταψηφίζει το άλλο.

Ετσι, αν και όλοι ζητούν την βελτίωση των υποδομών της χώρας, εντούτοις οι βουλευτές ψήφισαν την γραμμή των κομμάτων τους.

Μόνο 19 μέλη δεν ακολούθησαν την κομματική γραμμή, με αποτέλεσμα να περάσει με 228 ψήφους υπέρ και 206 κατά. 13 Ρεπουμπλικανοί και 6 Δημοκρατικοί παραβιάζουν την κομματική γραμμή.

Μεταξύ αυτών ήταν, από την πλευρά των Ρεπουμπλικανών, και η Νικόλ Μαλλιωτάκη, η ομογενής βουλευτής του Στάτεν Αϊλαντ και του Νότιου Μπρούκλιν.

Σημειωτέον ότι η Μαλλιωτάκη υποστηρίζει πιστά τον πρώην πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ, ακόμα και σε ακραίες περιπτώσεις.

Διαχώρισε, ωστόσο, τη θέση της στην προκειμένη περίπτωση. Ψήφισε υπέρ του νομοσχεδίου. Εβαλε το γενικό συμφέρον της περιοχής της και της Νέας Υόρκης υπεράνω, προς στιγμήν, του προσωπικού της.

Στο τέλος όμως θα αποδειχθεί ότι έχει σωστά πολιτικά αντανακλαστικά ένστικτα.

Δεν χρειάζεται να είναι κανείς ιδιαίτερα οξυδερκής για να δει ότι οι υποδομές της Νέας Υόρκης καταρρέουν. Οτι χρειάζονται αναβάθμιση οι δρόμοι, οι γέφυρες, τα τρένα, τα σχολεία, στα αεροδρόμια, τα νοσοκομεία κ.τ.λ.

Εξάλλου, η αναβάθμιση των υποδομών αποτελούσε και πολιτική του Τραμπ, που όμως δεν μπόρεσε να την υλοποιήσει.

Το γραφείο της Μαλλιωτάκη στην Ουάσιγκτον κατακλύστηκε από τηλεφωνήματα οργισμένων ψηφοφόρων που την αποκαλούν «προδότη».

Ομως τα περισσότερα τηλεφωνήματα στο γραφείο της στη Νέα Υόρκη είναι υποστηρικτικά.

Μπράβο της.

Με την ηγετική της αυτή ψήφο, σε ένα τόσο σοβαρό για την χώρα νομοσχέδιο, και κάνει το σωστό για την χώρα και τοποθετεί τον εαυτό της σε θέση για ακόμα μεγαλύτερες ευθύνες.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

«Τζορτζ πρέπει να καταλάβεις ότι η Ουκρανία δεν είναι καν μία χώρα.

ΠΙΟ ΔΙΑΒΑΣΜΕΝΑ

Πολιτική

NΕΑ ΥΟΡΚΗ. Η κρίση στην Ουκρανία δύσκολα θα φύγει, καθώς πρόκειται για μία αναμέτρηση δύο κοσμοθεωριών που θα μπορούσε να αναστατώσει την Ευρώπη.

Αμερική

ΤΑΜΠΑ, ΦΛΟΡΙΔΑ - Μια μέρα πριν, είχε παραπονεθεί ότι δεν αισθανόταν καλά, γιατί δεν μπορούσε να αναπνεύσει.

Αμερική

Ο χρόνος που πριν λίγο έφυγε, το 2021, πήρε μαζί του και πολλούς ομογενείς άνδρες και γυναίκες στο μεγάλο στερνό ταξίδι που είναι μονόδρομος και δεν έχει γυρισμό.

ΒΙΝΤΕΟ

Ο χιονιάς επισκέφθηκε το κέντρο της Αθήνας (Βίντεο του «Ε.Κ.»)

ΑΘΗΝΑ. Μπορεί η κακοκαιρία «Ελπίς» να προκάλεσε σοβαρά προβλήματα στην πρωτεύουσα της Ελλάδας, η πρωτόγνωρη αυτή επίσκεψη, ωστόσο, του χιονιά χάρισε και όμορφες εικόνες.

«Τι χαζός σκύλας γιος»! Ο Μπάιντεν βρίζει με ανοικτό μικρόφωνo δημοσιογράφο του «Fox News» (Vid)

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ. Γκάφα ή ηθελημένο ξέσπασμα; Ο Τζο Μπάιντεν έβρισε χθες Δευτέρα δημοσιογράφο καθώς αποχωρούσε πλήθος εκπροσώπων του Τύπου έπειτα από εκδήλωση στον Λευκό Οίκο.