x

Έχετε συμπληρώσει το όριο δωρεάν άρθρων για αυτόν τον μήνα.
Αποκτήστε απεριόριστη πρόσβαση στα καλύτερα της ανεξάρτητης ελληνικής δημοσιογραφίας ξεκινώντας από $ 1/εβδομάδα.

ΑΠΟΨΕΙΣ

Ευχές και ελπίδες

Βρισκόμαστε στους πρώτους βηματισμούς της καινούργιας χρονιάς 2023 που μπήκε στη ζωή μας ή αν προτιμάτε εμείς μπήκαμε στη ροή της την Κυριακή κι ο απόηχος των ευχών εξακολουθεί να είναι πολύ ηχηρός. Η ανταλλαγή των ευχών αποτελεί, ανεπίγνωστα ίσως, κοινωνία προσώπων αφού η λήψη και η ανταπόδοση ευχών προϋποθέτει μετοχή και συμμετοχή στη ζωή του άλλου.

Η καινούργια χρονιά είναι φυσικά και ψυχολογικά αναμενόμενο να δημιουργεί καινούργιες ελπίδες, σε προσωπικό, επαγγελματικό, οικογενειακό και κοινωνικό επίπεδο. Η ελπίδα είναι άμεσα συνδεδεμένη με την ίδια τη ζωή και φυσικά η ελπίδα γεννά και τις προοπτικές.

Δεν θα πρέπει να αφήσουμε απ’ έξω τη χαρά, η οποία δίνει μια αλλιώτικη ποιότητα και διάθεση στη ζωή, γι’ αυτό και όλοι μας την αναζητούμε και την ευχόμαστε στους άλλους. Δεν χρειάζονται εκατομμύρια δολάρια για να είναι κάποιος χαρούμενος, ούτε πλούτη και σπίτια – παλάτια. Μια μεγάλη χαρά στη ζωή μπορεί να είναι μια καλημέρα, ένα χαμόγελο, μια καταλλαγή, ένας λόγος αληθινός.

Ούτε την ειρήνη μπορούμε να ξεχάσουμε γιατί είναι τόσο περιζήτητη σε κάθε χρόνο και εποχή, αλλά ιδιαίτερα στις μέρες μας που ξέχασε ο κόσμος να αγαπά κι έμαθε να σκοτώνει. Βιώνουμε τη φρίκη του πολέμου εδώ και ένα σχεδόν χρόνο, της Ρωσίας εναντίον της Ουκρανίας, ενώ η χρήση πυρηνικών άρχισε να ακούγεται και πάλι εφιαλτικά.

Η καινούργια χρονιά 2023 που μόλις κάνει τα πρώτα της βήματα, κομίζει αναμφίβολα και τα απρόοπτα και τα αναπάντεχά της, αφού δεν πρέπει να μας διαφεύγει ούτε προς στιγμή πως ζούμε κάθε μέρα, κάθε ώρα και στιγμή με τον νόμο των πιθανοτήτων. Μακάρι όλα να είναι καλά και ωφέλιμα γιατί η ζωή είναι αναμφίβολα ένα μέγιστο δώρο, αλλά συνάμα κι ένα δυσεξήγητο αίνιγμα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ποιος μπορεί να αρνηθεί ότι η ομιλία του Τζο Μπάιντεν στο Κογκρέσο για την Κατάσταση της Ενωσης, ήταν η καλύτερη -τουλάχιστον- της προεδρίας του;Εδινε την εικόνα ότι το απολάμβανε.

ΠΙΟ ΔΙΑΒΑΣΜΕΝΑ

Αντίλογος

Παρενέβη, διαβάζω, ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, για να τεθεί σε διαθεσιμότητα ο δημόσιος υπάλληλος που συνελήφθη για εμπλοκή του στην υπόθεση της 12χρονης στα Σεπόλια.

Εκδηλώσεις

ΜΠΡΟΥΚΛΙΝ. Μέσα σε ιδιαίτερα συγκινητικό κλίμα πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 18 Ιουνίου η τελετή αποφοίτησης της 8ης τάξης του Ημερήσιου Ελληνικού Σχολείου “Αργύριος Φάντης” στον Καθεδρικό Ναό των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στο Μπρούκλιν.

Πολιτισμός

Η πρωτοεμφανιζόμενη συγγραφέας Μαρίνα Πλούμπη, μας χάρισε φέτος ένα παιδικό βιβλίο ξεχωριστό και μοναδικό για τα ελληνικά δεδομένα.

ΒΙΝΤΕΟ