x

ΑΠΟΨΕΙΣ

Ευχετήριο μήνυμα

Κύριε Διευθυντά,

Με την ευκαιρία της Κληρικολαϊκής Συνέλευσης και ιδιαίτερα για την Επέτειο των 100 χρόνων της Αρχιεπισκοπής, θα ήθελα κατ’ αρχάς να συγχαρώ τον Σεβασμιώτατο Αρχιεπίσκοπό μας κ.κ. Ελπιδοφόρο για την προσπάθεια που έχει καταβάλλει τους τελευταίους μήνες για την οργάνωση της ιστορικής αυτής Συνέλευσης, η οποία καταγράφει την Ιστορία των Ελλήνων μεταναστών και την προσπάθεια των 100 χρόνων εργασίας για να διατηρηθεί η Χριστιανική μας θρησκεία, μέσω των εκκλησιών, των σχολείων μας και των οργανώσεών μας.

Κατά τη διάρκεια των 56 χρόνων που ζω σε αυτή τη μεγάλη χώρα της Αμερικής και έχω αφιερώσει πάρα πολύ χρόνο για τη Γλώσσα, τη Θρησκεία και τον Πολιτισμό, διαπιστώνω δυο σοβαρά σημεία.

Κατά πρώτον, συγχαίρω τον Σεβασμιώτατο για την πρωτοβουλία να τιμηθούν οι δυο πρώην Αρχιεπίσκοποι της Αμερικής, οι οποίοι πέρασαν και εργάστηκαν προς όφελος της Εκκλησίας και της Ομογένειας. Αυτή η τιμή γίνεται για πρώτη φορά και έχει μεγαλύτερη τιμή σε εκείνον που την προσφέρει διότι δείχνει εκτίμηση, αξιοπρέπεια και σεβασμό στην υπηρεσία του άλλου.

Εύγε, λοιπόν, στον Σεβασμιώτατο για αυτή την πρωτοβουλία.

Δεύτερον, η σημερινή εκδήλωση καταγράφει ιστορία, διότι μέσω της Εκκλησίας και του προσκυνήματος του Αγίου Νικολάου, διαιωνίζεται η δύναμη της ορθοδόξου πίστεως, διότι μέσα από την καταστροφή του 2001, σήμερα συνεχίζει να ζει και να μεγαλουργεί η Ομογένειά μας, μέσα από την Εκκλησία.

Συγχαρητήρια, λοιπόν, και ευχές στον Σεβασμιώτατο κ.κ. Ελπιδοφόρο για να συνεχίζει να διοικεί την Εκκλησία μας και να αναλαμβάνει τέτοιες πρωτοβουλίες που προάγουν την άνοδο της Πίστης μας.

Συγχαρητήρια επιπρόσθετα σε όλους που βοήθησαν για την πραγματοποίηση αυτών των ιστορικών εορτών.

Στέλλα Κοκόλη

Πρόεδρος Ελλήνων Εκπαιδευτικών Αμερικής

Νέα Υόρκη, ΝΥ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αυτό που επιχειρεί να κάνει ο Τσίπρας είναι κυριολεκτικά απαράδεκτο.

ΠΙΟ ΔΙΑΒΑΣΜΕΝΑ

Εκδηλώσεις

ΜΠΡΟΥΚΛΙΝ. Μέσα σε ιδιαίτερα συγκινητικό κλίμα πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 18 Ιουνίου η τελετή αποφοίτησης της 8ης τάξης του Ημερήσιου Ελληνικού Σχολείου “Αργύριος Φάντης” στον Καθεδρικό Ναό των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στο Μπρούκλιν.

Πολιτισμός

Η πρωτοεμφανιζόμενη συγγραφέας Μαρίνα Πλούμπη, μας χάρισε φέτος ένα παιδικό βιβλίο ξεχωριστό και μοναδικό για τα ελληνικά δεδομένα.

Γενικά Νέα

ΜΠΡΟΥΚΛΙΝ. Με κατάνυξη και ευλάβεια ξεκίνησαν οι ακολουθίες του Πάσχα στον Ιερό Ναό Αγ.

ΒΙΝΤΕΟ

Κυριάκος: Δεν γνώριζα και δεν θα το επέτρεπα – «Νόμιμη αλλά πολιτικά λάθος η παρακολούθηση»

ΑΘΗΝΑ. «Η Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών υποτίμησε την πολιτική διάσταση της συγκεκριμένης υπόθεσης» τόνισε, μεταξύ άλλων, χθες σε τηλεοπτική του δήλωση ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, αναφερόμενος στην υπόθεση της παρακολούθησης του κινητού τηλεφώνου του προέδρου του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Νίκου Ανδρουλάκη, επισημαίνοντας ότι «αυτό που έγινε ήταν λάθος, δεν το γνώριζα και δεν θα το επέτρεπα».

Συμπλήρωσε τη διεύθυνση του e-mail σου για να γίνεις συνδρομητής

Συμπληρώστε το email σας για να εγγραφείτε - π.χ. abc@xyz.com

Μπορείς να διαγραφείς όποτε το θελήσεις χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο στο δελτίο τύπου μας