x

Έχετε συμπληρώσει το όριο δωρεάν άρθρων για αυτόν τον μήνα.
Αποκτήστε απεριόριστη πρόσβαση στα καλύτερα της ανεξάρτητης ελληνικής δημοσιογραφίας ξεκινώντας από $ 1/εβδομάδα.

 

ΑΠΟΨΕΙΣ

ΕΦΚΑ: Ταλαιπωρία ακόμα και τις Κυριακές

Ο συναγερμός στο κτίριο της συμβολής των οδών Ακαδημίας και Δημοκρίτου στο Κολωνάκι την Κυριακή, 21 Απριλίου, χτυπούσε δαιμονισμένα: ίου, ίου, ίου, ίου (δεν ξέρω εν τω μεταξύ μην είχε να κάνει με την ημέρα που είναι… σημαδιακή). Ολη η γειτονιά στο πόδι. Μεταξύ αυτών και τα γραφεία του «Εθνικού Κήρυκα» που έχουν την «τιμή» και το «προνόμιο» να βρίσκονται ακριβώς απέναντι από το εν λόγω κτίριο στο οποίο στεγάζονται τα κεντρικά γραφεία του ΕΦΚΑ.

Το αρχικό ενδιαφέρον μήπως οι γείτονες είχαν πέσει θύμα διάρρηξης άρχισε μετά από κάποιες ώρες (διότι ο συναγερμός χτυπούσε για ώρες, ίσως και δέκα στο σύνολο) να γίνεται εκνευρισμός και αγανάκτηση. Ξέρετε τι είναι να προσπαθείς να βγάλεις το φύλλο της Δευτέρας και ο συναγερμός να σε χτυπάει μέσα στα μηνίγγια; Επιχειρήσαμε να έρθουμε σε επαφή με κάποιον από τον ΕΦΚΑ από γνήσιο (αρχικά) ενδιαφέρον μήπως όντως τους είχε συμβεί κάτι. Μετά το (ξανα)ομολογώ, το ενδιαφέρον πήγε περίπατο, αφού αυτό είχε παραχωρήσει τη θέση του στα νεύρα. Με τα πολλά τα καταφέραμε να βρούμε εκπρόσωπό του.

Ο τηλεφωνητής του 1555 (ναι, δεν είναι για αυτή τη δουλειά αυτό το νούμερο, αλλά ήταν το μόνο που απάντησε) ενημερώθηκε, πλην όμως από ό,τι καταλάβαμε από το ένα του αυτί μπήκαν αυτά που του είπαμε , από το άλλο βγήκαν. Το ίδιο έγινε και με την Αστυνομία. Αλλά εδώ θα μου πείτε η Αστυνομία δεν βοηθάει κοπέλες που πάνε να καταγγείλουν ότι κάποιος απειλεί να τις σφάξει, θα έσπευδε κυριακάτικα στο Κολωνάκι να δει για ποιο λόγο χτυπάει για ώρες ένας συναγερμός; Ας είμαστε λίγο σοβαροί. Υπήρχε κανένας λόγος να χαλάσουν την Κυριακή τους και στην Αστυνομία αλλά και στον ΕΦΚΑ; Οι τελευταίοι ήρθαν τη Δευτέρα το πρωί καλοί και διαλεγμένοι σαν να μην συνέβαινε τίποτα.

Στο κάτω-κάτω, ακόμα και αν τους είχαν κάνει διάρρηξη, τι τους ένοιαζε; Από την τσέπη τους θα τα πλήρωναν; Απλά αποφάσισαν εκεί που ταλαιπωρούν τον κόσμο κατά τις εργάσιμες, να τον ταλαιπωρήσουν ακόμα και τις Κυριακές.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Μια κυπριακή εφημερίδα το έκανε πρωτοσέλιδο.

Σχόλια

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΠΙΟ ΔΙΑΒΑΣΜΕΝΑ

Εκκλησία

ΒΟΣΤΩΝΗ. Εκλέχτηκε την Παρασκευή 17 Μαΐου 2024 από τη Σύνοδο του Φαναρίου, ο Επίσκοπος Σασίμων Κωνσταντίνος (Μώραλης) Μητροπολίτης Ντένβερ, όπως άλλωστε ήταν αναμενόμενο και όπως είχε εξαγγείλει ο «Ε.

ΑΠΟΨΕΙΣ

Είδε συγχωριανούς του, που τους κρέμασαν στους φανοστάτες της πλατείας της Καλαμάτας.

Πολιτισμός

ΑΘΗΝΑ. Σε μία λαμπρή τελετή με άρωμα Ελλάδας και Γαλλίας παραδόθηκε η Ολυμπιακή Φλόγα το απόγευμα της Παρασκευής στην οικοδέσποινα των φετινών Ολυμπιακών Αγώνων.

ΒΙΝΤΕΟ