x

Έχετε συμπληρώσει το όριο δωρεάν άρθρων για αυτόν τον μήνα.
Αποκτήστε απεριόριστη πρόσβαση στα καλύτερα της ανεξάρτητης ελληνικής δημοσιογραφίας ξεκινώντας από $ 1/εβδομάδα.

Αμερική

Εγκαινιάστηκε το μεγαλύτερο παράρτημα της εταιρείας Κορρές στη Νέα Υόρκη

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Ο στόχος της εταιρείας Κορρές για τη διείσδυση του brand στους Millennials της αγοράς των ΗΠΑ, μετά τη στρατηγική συμφωνία που έκανε με την Morgan Stanley, ήδη από τον Νοέμβριο του 2017, προωθώντας περαιτέρω την παρουσία της στις διεθνείς αγορές, πέτυχε στο έπακρο με τη δημιουργία ενός νέου καταστήματος 750 τετραγωνικών ποδιών.

Τα εγκαίνια έγιναν με επιτυχία, στις 24 Μαϊου 2022, από ένα πολυπληθές ελληνικό και ξένο κοινό, που κατέκλυσε στην κυριολεξία την οδό Elizabeth στη NoLIta του Μανχάταν, μια πανέμορφη, upscale περιοχή γνωστή για την κομψή εμπορική σκηνή της, με πολλά καταστήματα κοσμημάτων, μπουτίκ σχεδιαστών ρούχων και καταστήματα σχεδίασης σπιτιού.

Το νέο κατάστημα έχει εσωτερικό εργαστήριο ανακύκλωσης και είναι το δεύτερο στο είδος του για την ελληνική μάρκα ομορφιάς, με το πρώτο κατάστημα Recycle Lab να έχει ανοίξει στην Αθήνα το 2020.

Το νέο αυτό παράρτημα της Κορρές θα προσφέρει στους καταναλωτές, όχι μόνο την άνεση να αγοράζουν τα προϊόντα Korres, που είναι δεδομένη, αλλά και να συμμετέχουν σε συναρπαστικές εμπειρίες, όπως εξατομικευμένες συμβουλές φροντίδας του δέρματος, master classes και άλλες εκδηλώσεις καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους.

Ο Γιώργος Κορρές ή ο «Κυνηγός των Φυτών», όπως τον αποκαλούν, έχει εφαρμόσει ένα σύστημα, που περιλαμβάνει κάθε μέρος της διαδικασίας – από την αειφόρο γεωργία μέχρι τον καθαρισμό του ίδιου του νερού που χρησιμοποιούν. Βασιζόμενη στις καινοτομίες αυτές, η Κορρές συνεργάστηκε με το τμήμα της μη κερδοσκοπικής οργάνωσης Precious Plastics της Νέας Υόρκης, το Recycle Lab, με την οποία συνεργάστηκε και το 2020 για το πρώτο της Εργαστήριο Ανακύκλωσης στην Αθήνα, και επιτρέπει στους πελάτες να φέρνουν πλαστικά υλικά από οποιαδήποτε μάρκα, για να τα επανεπεξεργάζονται σε νέα προϊόντα, όπως χτένια ή τσάντες tote, μέσω ενός εναλλακτικού συστήματος ανακύκλωσης πλαστικών.

Επιπλέον, έχει ζητήσει την συνεργασία της σχολής Parsons School of Design, όπου φοιτητές και απόφοιτοι με την καθοδήγηση του καθηγητή μοντέλων και τεχνολογίας Dave Marin θα καθοδηγούν τους επισκέπτες στη διαδικασία ανακύκλωσης.

Είναι σημαντικό να πούμε, πως στους πρώτους εννέα μήνες λειτουργίας του, στην Αθήνα, το Athens Recycle Lab ανακύκλωσε πάνω από έναν τόνο πλαστικού. Επειδή το New York Recycle Lab είναι μικρότερο και βρίσκεται στο πίσω μέρος του καταστήματος, η Κορρές δεν έχει ακόμα προσδιορίσει τον όγκο ανακύκλωσης, αλλά στοχεύει να εμπλέξει τους ανθρώπους, να εκπαιδευτούν και να ενθουσιαστούν με την ανακύκλωση, ώστε να μάθουν να «αξιοποιούν» τα σκουπίδια.

Ο ευρύτερος τομέας της υγείας και της ατομικής περιποίησης αναπτύσσεται ραγδαία, πάντα προς την πλευρά των φυσικών προϊόντων, με πρώτες ύλες προερχόμενες από τη γη.

Το κατάστημα διαθέτει τη μεγαλύτερη συλλογή φυσικών προϊόντων από όλα τα brands της Κορρές, που έχει ανά τον Κόσμο και επενδύει σταθερά στη γνώση του Γιώργου Κορρέ, για τα φυσικά βότανα της ελληνικής υπαίθρου, που ωφελούν εκατομμύρια καταναλωτές σε διεθνές επίπεδο.

Είναι γνωστό, ότι στην Ελλάδα έχουμε πάνω από 6.000 είδη φυτών, 1.500 από τα οποία είναι ενδημικά. Η αγροτική και επιστημονική ομάδα της Κορρές έχει χαρτογραφήσει αυτή τη χλωρίδα, δουλεύοντας σε αρμονία με τη φύση διδάσκοντας βιώσιμες γεωργικές πρακτικές και διατηρώντας τους πολύτιμους φυσικούς πόρους μας με όραμα την αειφορία.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Ενα μήνυμα προς πολλούς αποδέκτες έστειλε ο Ερικ Ανταμς και το NYPD.

ΠΙΟ ΔΙΑΒΑΣΜΕΝΑ

Εκδηλώσεις

ΜΠΡΟΥΚΛΙΝ. Μέσα σε ιδιαίτερα συγκινητικό κλίμα πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 18 Ιουνίου η τελετή αποφοίτησης της 8ης τάξης του Ημερήσιου Ελληνικού Σχολείου “Αργύριος Φάντης” στον Καθεδρικό Ναό των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στο Μπρούκλιν.

Πολιτισμός

Η πρωτοεμφανιζόμενη συγγραφέας Μαρίνα Πλούμπη, μας χάρισε φέτος ένα παιδικό βιβλίο ξεχωριστό και μοναδικό για τα ελληνικά δεδομένα.

Γενικά Νέα

ΜΠΡΟΥΚΛΙΝ. Με κατάνυξη και ευλάβεια ξεκίνησαν οι ακολουθίες του Πάσχα στον Ιερό Ναό Αγ.

ΒΙΝΤΕΟ

Διάλογοι του ΙΣΝ: Τα Social Media και η Κοινωνική Αλλαγή

ΑΘΗΝΑ. Από το Extinction Rebellion μέχρι το Black Lives Matter, τα κοινωνικά κινήματα αξιοποιούν όλο και περισσότερο τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για να προωθήσουν τις εκκλήσεις τους για δράση.

Υψηλοί τόνοι στην Βουλή από Μητσοτάκη και Τσίπρα για Οικονομία (Βίντεο)

ΑΘΗΝΑ. Σε υψηλούς τόνους πραγματοποιήθηκε σήμερα η προ ημερησίας διάταξης συζήτηση στη Βουλή για τις κοινωνικές πολιτικές της κυβέρνησης, με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αλέξη Τσίπρα να διασταυρώνουν τα ξίφη τους για μια σειρά από ζητήματα.

Συμπλήρωσε τη διεύθυνση του e-mail σου για να γίνεις συνδρομητής

Συμπληρώστε το email σας για να εγγραφείτε - π.χ. abc@xyz.com

Μπορείς να διαγραφείς όποτε το θελήσεις χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο στο δελτίο τύπου μας