x
 

Σημαντικές Εξελίξεις

Εγκρίθηκε η άδεια κατασκευής του νέου σχολείου Hellenic Classical Charter στο Στάτεν Αϊλαντ

25 Σεπτεμβρίου 2020

ΣΤΑΤΕΝ ΑΪΛΑΝΤ. Την έγκριση της άδειας για την ανέγερση του νέου σχολικού συγκροτήματος του Hellenic Classical Charter στην κοινότητα των Αγ. Τριάδος/Αγ. Νικολάου στο Στάτεν Αϊλαντ έλαβε το σχολείο την Τετάρτη 23 Σεπτεμβρίου από την αρμόδια υπηρεσία, Build NYC Resource Corporation (Build NYC).

      “Πρόκειται για μία πολύ σημαντική εξέλιξη για την ολοκλήρωση του νέου μας σχολείου, τα έργα του οποίου αναμένεται να ξεκινήσουν αρχές του νέου χρόνου”, όπως ανέφερε στον “Εθνικό Κήρυκα” η  προϊσταμένη Γενικής Διοίκησης (Chief of Operations), Τζόι Πετράκου. 

     “Είμαστε πολύ χαρούμενοι διότι μετά από μεγάλη προσπάθεια καταφέραμε να πάρουμε την άδεια κατασκευής του νέου κτιρίου, το οποίο θα είναι ένα απόλυτα σύγχρονο σχολικό συγκρότημα, πρότυπο για τα δεδομένα της εκπαίδευσης, ένα πραγματικό στολίδι για το Στάτεν Αϊλαντ, και όχι μόνο.

      Με την ολοκλήρωση του το σχολείο θα φιλοξενεί πάνω από 500 μαθητές με τάξεις από το προνήπιο μέχρι και την 8η, με καθημερινή διδασκαλία της Ελληνικής γλώσσας, μουσικής και χορού, πρόγραμμα το οποίο ήδη ακολουθείται στο υπάρχον σχολείο.

     Επί τη ευκαιρία, θα ήθελα να αναφερθώ και σε μία ακόμη εκπαιδευτική επιτυχία του σχολείου μας με την ομιλία της προϊσταμένης Διεύθυνσης (Superintendent), και των δύο μας σχολείων, Χριστίνας Τεττόνη, στην παγκόσμια επιμορφωτική τηλεδιάσκεψη που διοργάνωσε o διεθνούς φήμης εκπαιδευτικός οργανισμός, British Council culture and Development, με θέμα την προσαρμογή της εκπαίδευσης και τους νέους τρόπους διδασκαλίας την εποχή του κορονοϊου, με την συμμετοχή διευθυντών από σχολεία όλου του κόσμου.

        Η κ. Τεττόνη αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, στα πρωτοποριακά προγράμματα που παρέχουν τα σχολεία μας στην εξ αποστάσεως εκπαίδευση, στα μέτρα προστασίας για τους μαθητές με φυσική παρουσία στο σχολείο, όσο και στην κατάλληλη επιμόρφωση των δασκάλων για την καλύτερη δυνατή αξιοποίηση της τεχνολογίας και των νέων συνθηκών εργασίας.”, τόνισε.

      Ο πρόεδρος της σχολικής επιτροπής, Τσαρλς Καπετανάκης και ο ταμίας, Νίκος Λεονάρδος, ευχαρίστησαν θερμά μέσω της εφημερίδας, τον ιερατικό προϊστάμενο της κοινότητας του Στάτεν Αϊλαντ, π. Νικόλαο Πετροπουλάκο, το εκκλησιαστικό συμβούλιο και όλα τα μέλη της ενορίας για την αμέριστη βοήθεια, συνεργασία και συμπαράσταση στο έργο του σχολείου.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΘΗΝΑ. Περατώθηκε η ανάκριση για την υπόθεση της δολοφονίας της 20χρονης Καρολάιν από τον σύζυγο της τον περασμένο Μάιο στο σπίτι τους στα Γλυκά Νερά.

ΠΙΟ ΔΙΑΒΑΣΜΕΝΑ

Αντίλογος

Παρενέβη, διαβάζω, ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, για να τεθεί σε διαθεσιμότητα ο δημόσιος υπάλληλος που συνελήφθη για εμπλοκή του στην υπόθεση της 12χρονης στα Σεπόλια.

Εκδηλώσεις

ΜΠΡΟΥΚΛΙΝ. Μέσα σε ιδιαίτερα συγκινητικό κλίμα πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 18 Ιουνίου η τελετή αποφοίτησης της 8ης τάξης του Ημερήσιου Ελληνικού Σχολείου “Αργύριος Φάντης” στον Καθεδρικό Ναό των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στο Μπρούκλιν.

Πολιτισμός

Η πρωτοεμφανιζόμενη συγγραφέας Μαρίνα Πλούμπη, μας χάρισε φέτος ένα παιδικό βιβλίο ξεχωριστό και μοναδικό για τα ελληνικά δεδομένα.

ΒΙΝΤΕΟ