x
 

Εκκλησία

Ειδήσεις από τη Μητρόπολη Πριγκηποννήσων

23 Απριλίου 2024

ΠΡΙΓΚΗΠΟΣ. Σειρά εκδηλώσεων έγιναν στην Ιερά Μητρόπολη Πριγκηποννήσων όπως αναγράφονται στο ακόλουθο ανακοινωθέν της Μητρόπολης:

«Ο Σεβ. Ποιμενάρχης μας, Μητροπολίτης Γέρων Πριγκηποννήσων κος Δημήτριος, κατά τας Κυριακάς Δ’ και Ε’ Νηστειών, 14ης και 21ης Απριλίου, προέστη της Θ. Λειτουργίας εις τους Κοινοτικούς Ι. Ναούς της Επαρχίας του, του Αγίου Ιωάννου του Προδρόμου της νήσου Αντιγόνης και του Γενεσίου της Θεοτόκου της νήσου Πρώτης αντιστοίχως.

Κατά την σημερινήν Θ. Λειτουργίαν της Πρώτης, ετελέσθη και το καθιερωθέν κατ’ έτος πάνδημον μνημόσυνον υπέρ αναπαύσεως των μακαρίων και αοιδίμων Ιεραρχών, κληρικών, Επιτρόπων, Ευεργετών και πάντων των ενταύθα και όπου γης επ’ ελπίδι Αναστάσεως ζωής αιωνίου κεκοιμημένων γόνων των Πριγκηποννήσων.

Μετά δε την λήξιν της Θ. ταύτης Λειτουργίας, ο Ποιμενάρχης μας, ανελθών εις το επί του λόφου της Θ. Μεταμορφώσεως Κοινοτικόν Κοιμητήριον ετέλεσε και επί του τάφου των εις αυτό αναπαυομένων πιστών γενικόν Τρισάγιον.

Ο Μητροπολίτης Γέρων Πριγκηποννήσων Δημήτριος τελεί μνημόσυνο στο κοιμητήριο της Θείας Μεταμορφώσεως.
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΠΡΙΓΚΗΠΟΝΝΗΣΩΝ

Ο Μητροπολίτης μας, εχοροστάτησεν ωσαύτως εις τον Ι. Ναόν του Γενεσίου της Θεοτόκου της Πρώτης, κατά την Δ’ Στάσιν των Χαιρετισμών της Θεοτόκου, την μεσημβρίαν της Παρασκευής 12ης Απριλίου, και κατά την Ι. Ακολουθίαν του Ακαθίστου Υμνου, εις τον Καθεδρικόν Ι. Ναόν της Παναγίας της Ελεούσης Πριγκήπου, το εσπέρας της Παρασκευής, 19ης Απριλίου.

Εξάλλου, ο Ποιμενάρχης μας εδέχθη ευχαρίστως, εις την έδραν του την Πρίγκηπον, την μεν Πέμπτην, 18ην Απριλίου, 80μελή όμιλον μαθητών και μαθητριών του Ζαννείου Προτύπου Γυμνασίου Πειραιώς, με επικεφαλής τον Διευθυντήν αυτού, Ελλογ. Καθηγητήν κ. Ιωάννην Φριλίγκον, και χθες Σάββατον, 20ήν ιδίου, υπέρ 200μελή όμιλον εκ Καθηγητών και μαθητών του εις την Πόλιν πραγματοποιηθέντος 8ου Διεθνούς Μαθητικού Συνεδρίου Λογοτεχνίας ‘Γιάννης Ρίτσος, ο ποιητής της Ρωμιοσύνης’.

Ο Ποιμενάρχης μας, εις το πρόσωπον του παρουσιάσαντος εις αυτόν τους εκλεκτούς συνέδρους και αγαπητούς μαθητάς Εντιμολ. κ. Ιωάννου Δεμιρτζόγλου, Λυκειάρχου του Ζωγραφείου, καλωσόρισε το συνέδριον εις την Ι. Μητρόπολιν Πριγκηποννήσων, και εξέφρασε κατά την  προσφώνησίν του τα συγχαρητήριά του για την, διά του συνεδρίου των αυτού πολύπτυχο επαξία προβολή της ποιήσεως και του συνόλου έργου της λογοτεχνίας του σπουδαίου Ελληνος Γιάννη Ρίτσου, του πονεμένου εκ των περιστάσεων της ζωής ποιητού της Ρωμηοσύνης».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ. Οι αποφοιτήσαντες από τη Θεολογική Σχολή του Τιμίου Σταυρού Βοστώνης το Σάββατο 18 Μαΐου έχουν μεταβεί στην Κωνσταντινούπολη συνοδευόμενοι από καθηγητές και από τον εκκλησιάρχη της Σχολής και καθηγητή του Κανονικού Δικαίου, Αρχιμανδρίτη Βαρθολομαίο Μερκάντο.

Σχόλια

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΠΙΟ ΔΙΑΒΑΣΜΕΝΑ

Εκκλησία

ΒΟΣΤΩΝΗ. Εκλέχτηκε την Παρασκευή 17 Μαΐου 2024 από τη Σύνοδο του Φαναρίου, ο Επίσκοπος Σασίμων Κωνσταντίνος (Μώραλης) Μητροπολίτης Ντένβερ, όπως άλλωστε ήταν αναμενόμενο και όπως είχε εξαγγείλει ο «Ε.

ΑΠΟΨΕΙΣ

Είδε συγχωριανούς του, που τους κρέμασαν στους φανοστάτες της πλατείας της Καλαμάτας.

Πολιτισμός

ΑΘΗΝΑ. Σε μία λαμπρή τελετή με άρωμα Ελλάδας και Γαλλίας παραδόθηκε η Ολυμπιακή Φλόγα το απόγευμα της Παρασκευής στην οικοδέσποινα των φετινών Ολυμπιακών Αγώνων.

ΒΙΝΤΕΟ