x

ΑΠΟΨΕΙΣ

Εικόνες από το Αγιον Ορος και την Ιερά Μεγίστη Μονή Βατοπεδίου

Μία διαφήμιση για εικόνες που καταχωρείται τελευταία και στις δύο  εκδόσεις μας, ελληνική και αγγλική, έχει προκαλέσει μεγάλο ενδιαφέρον στην Ομογένεια – και πιο πέρα.

Για το λόγο αυτό θεώρησα χρήσιμο να κάνω μια επεξηγηματική αναφορά στο θέμα από το επίσημο τούτο βήμα.

Πολλοί αναγνώστες μας και άλλοι ομογενείς που ζουν στην αχανή αυτή χώρα δυσκολεύονται να προμηθευτούν από την Ελλάδα ορισμένα είδη και προϊόντα που τους ενδιαφέρουν.

Για την εξυπηρέτησή τους, λοιπόν, όσον αφορά την προμήθεια βιβλίων, που συχνά μας ζητούσαν, δημιουργήσαμε πριν χρόνια το «Βιβλιοπωλείο του Εθνικού Κήρυκα» στο οποίο μπορεί ένας ομογενής να απευθυνθεί, από οποιοδήποτε σημείο της Αμερικής -και του Καναδά- και να παραγγείλει ένα βιβλίο.

Αν δεν το έχουμε ήδη στο βιβλιοπωλείο μας, το παραγγέλνουμε στο γραφείο μας στην Αθήνα -Δημοκρίτου 1 και Ακαδημίας- και μας το στέλνουν.

Πρόκειται για μια χρήσιμη υπηρεσία του «Εθνικού Κήρυκα» προς την Ομογένεια, που την χρησιμοποιούν όλο και περισσότεροι.

Στο πλαίσιο της λογικής και της εμπειρίας μας αυτής γνωρίζουμε ότι υπάρχουν διάφορα άλλα είδη (όπως π.χ. εικόνες, που να είναι αυθεντικές και καλής ποιότητας), τα οποία οι αναγνώστες μας επιθυμούν να προμηθευτούν, αλλά δυσκολεύονται και για τα οποία δεν μπορούσαμε εμείς να τους εξυπηρετήσουμε.

Ετσι, σε μία πρόσφατη επίσκεψή μου στο Αγιον Ορος και στη Μεγίστη Μονή Βατοπεδίου συζήτησα τη δυνατότητα της εξαγωγής των εικόνων τους στην Ομογένειά μας, γνωρίζοντας ότι το μοναστήρι αυτό -ένα από τα σπουδαιότερα  στον Αθω- είναι και από τα κορυφαία στην τέχνη της αγιογραφίας. Οι εικόνες αγιογραφούνται βέβαια από πατέρας της Μονής.

Οι σπάνιες εικόνες που αγιογραφούν βρίσκονται στο Καθολικό, δηλαδή στον κεντρικό Ναό της Μονής και αποτελούν μέρος των θαυματουργών εικόνων που στεγάζει η εκπληκτική αυτή Μονή και που ανάγονται σε πολλούς αιώνες πριν.

Οι αρμόδιοι της Μονής με τους οποίους συζήτησα το θέμα αυτό έδειξαν αμέσως μεγάλο ενδιαφέρον και συμφώνησαν να δοθεί η ευκαιρία και στην ευσεβή Ομογένειά μας να βάλει στα σπίτια της την ευλογία αυτών των εικόνων.

Είναι στο πλαίσιο αυτής της λογικής που δημιουργήσαμε ένα ξεχωριστό τμήμα στην εφημερίδα με την ονομασία «Δώρα από τον Εθνικό Κήρυκα», μέσω του οποίου διατίθενται οι εικόνες.

Στο προσεχές μέλλον ελπίζουμε να έχουμε και άλλα δώρα, κυρίως πνευματικά, αλλά και διάφορα άλλα εξειδικευμένα και πάντα προσεκτικά επιλεγμένα.

Στόχος μας φυσικά δεν είναι να γίνουμε γενικοί εισαγωγείς ελληνικών προϊόντων, αλλά λίγων στοχευμένων ειδών, που είναι δύσκολο να τα προμηθευτούν ομογενείς, και που να καλύπτουν τις πνευματικές και άλλες ανάγκες της Ομογένειας.

Πρόκειται για μια νέα προσφορά της εφημερίδας στους αγαπημένους μας αναγνώστες.

Είναι μία ιδέα που είχαμε από παλιά και που τώρα ήρθε η ώρα της να πραγματοποιηθεί, αφού βρήκαμε την πλέον κατάλληλη πηγή προμήθειάς τους και τους πλέον κατάλληλους ανθρώπους, τους πατέρες της Ιεράς Μεγίστης Μονής Βατοπεδίου.

Γι’ αυτό και εκφράζουμε στον σεβαστό καθηγούμενο της Μονής, Γέροντα Εφραίμ, τις εγκάρδιες ευχαριστίες μας.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Στις 10 Νοεμβρίου 2022, ένας δικαστής στη Δυτική Περιφέρεια του Τέξας απέρριψε τον ομοσπονδιακό νόμο που απαγορεύει την πρόσβαση στα όπλα για άτομα που υπόκεινται σε εντολές προστασίας θύματος από ενδοοικογενειακή βία.

ΠΙΟ ΔΙΑΒΑΣΜΕΝΑ

Αντίλογος

Παρενέβη, διαβάζω, ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, για να τεθεί σε διαθεσιμότητα ο δημόσιος υπάλληλος που συνελήφθη για εμπλοκή του στην υπόθεση της 12χρονης στα Σεπόλια.

Εκδηλώσεις

ΜΠΡΟΥΚΛΙΝ. Μέσα σε ιδιαίτερα συγκινητικό κλίμα πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 18 Ιουνίου η τελετή αποφοίτησης της 8ης τάξης του Ημερήσιου Ελληνικού Σχολείου “Αργύριος Φάντης” στον Καθεδρικό Ναό των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στο Μπρούκλιν.

Πολιτισμός

Η πρωτοεμφανιζόμενη συγγραφέας Μαρίνα Πλούμπη, μας χάρισε φέτος ένα παιδικό βιβλίο ξεχωριστό και μοναδικό για τα ελληνικά δεδομένα.

ΒΙΝΤΕΟ

Πορείες στη μνήμη του Αλ. Γρηγορόπουλου σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη (Βίντεο)

ΑΘΗΝΑ. Ολοκληρώθηκε η πορεία των μαθητών στην Αθήνα για την επέτειο της δολοφονίας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.

Μητσοτάκης: Το Eurogroup αναγνώρισε πανηγυρικά την επιτυχία της ελληνικής οικονομίας (Βίντεο)

ΑΘΗΝΑ. Για μια σημαντική στιγμή για την πατρίδα μας που πιστοποιεί την πρόοδο του τόπου κάνει λόγο ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης , σε δήλωσή του για την απόφαση του Eurogroup.

Συμπλήρωσε τη διεύθυνση του e-mail σου για να γίνεις συνδρομητής

Συμπληρώστε το email σας για να εγγραφείτε - π.χ. abc@xyz.com

Μπορείς να διαγραφείς όποτε το θελήσεις χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο στο δελτίο τύπου μας