x

ΑΠΟΨΕΙΣ

Εικόνες από το Αγιον Ορος και την Ιερά Μεγίστη Μονή Βατοπεδίου

Μία διαφήμιση για εικόνες που καταχωρείται τελευταία και στις δύο  εκδόσεις μας, ελληνική και αγγλική, έχει προκαλέσει μεγάλο ενδιαφέρον στην Ομογένεια – και πιο πέρα.

Για το λόγο αυτό θεώρησα χρήσιμο να κάνω μια επεξηγηματική αναφορά στο θέμα από το επίσημο τούτο βήμα.

Πολλοί αναγνώστες μας και άλλοι ομογενείς που ζουν στην αχανή αυτή χώρα δυσκολεύονται να προμηθευτούν από την Ελλάδα ορισμένα είδη και προϊόντα που τους ενδιαφέρουν.

Για την εξυπηρέτησή τους, λοιπόν, όσον αφορά την προμήθεια βιβλίων, που συχνά μας ζητούσαν, δημιουργήσαμε πριν χρόνια το «Βιβλιοπωλείο του Εθνικού Κήρυκα» στο οποίο μπορεί ένας ομογενής να απευθυνθεί, από οποιοδήποτε σημείο της Αμερικής -και του Καναδά- και να παραγγείλει ένα βιβλίο.

Αν δεν το έχουμε ήδη στο βιβλιοπωλείο μας, το παραγγέλνουμε στο γραφείο μας στην Αθήνα -Δημοκρίτου 1 και Ακαδημίας- και μας το στέλνουν.

Πρόκειται για μια χρήσιμη υπηρεσία του «Εθνικού Κήρυκα» προς την Ομογένεια, που την χρησιμοποιούν όλο και περισσότεροι.

Στο πλαίσιο της λογικής και της εμπειρίας μας αυτής γνωρίζουμε ότι υπάρχουν διάφορα άλλα είδη (όπως π.χ. εικόνες, που να είναι αυθεντικές και καλής ποιότητας), τα οποία οι αναγνώστες μας επιθυμούν να προμηθευτούν, αλλά δυσκολεύονται και για τα οποία δεν μπορούσαμε εμείς να τους εξυπηρετήσουμε.

Ετσι, σε μία πρόσφατη επίσκεψή μου στο Αγιον Ορος και στη Μεγίστη Μονή Βατοπεδίου συζήτησα τη δυνατότητα της εξαγωγής των εικόνων τους στην Ομογένειά μας, γνωρίζοντας ότι το μοναστήρι αυτό -ένα από τα σπουδαιότερα  στον Αθω- είναι και από τα κορυφαία στην τέχνη της αγιογραφίας. Οι εικόνες αγιογραφούνται βέβαια από πατέρας της Μονής.

Οι σπάνιες εικόνες που αγιογραφούν βρίσκονται στο Καθολικό, δηλαδή στον κεντρικό Ναό της Μονής και αποτελούν μέρος των θαυματουργών εικόνων που στεγάζει η εκπληκτική αυτή Μονή και που ανάγονται σε πολλούς αιώνες πριν.

Οι αρμόδιοι της Μονής με τους οποίους συζήτησα το θέμα αυτό έδειξαν αμέσως μεγάλο ενδιαφέρον και συμφώνησαν να δοθεί η ευκαιρία και στην ευσεβή Ομογένειά μας να βάλει στα σπίτια της την ευλογία αυτών των εικόνων.

Είναι στο πλαίσιο αυτής της λογικής που δημιουργήσαμε ένα ξεχωριστό τμήμα στην εφημερίδα με την ονομασία «Δώρα από τον Εθνικό Κήρυκα», μέσω του οποίου διατίθενται οι εικόνες.

Στο προσεχές μέλλον ελπίζουμε να έχουμε και άλλα δώρα, κυρίως πνευματικά, αλλά και διάφορα άλλα εξειδικευμένα και πάντα προσεκτικά επιλεγμένα.

Στόχος μας φυσικά δεν είναι να γίνουμε γενικοί εισαγωγείς ελληνικών προϊόντων, αλλά λίγων στοχευμένων ειδών, που είναι δύσκολο να τα προμηθευτούν ομογενείς, και που να καλύπτουν τις πνευματικές και άλλες ανάγκες της Ομογένειας.

Πρόκειται για μια νέα προσφορά της εφημερίδας στους αγαπημένους μας αναγνώστες.

Είναι μία ιδέα που είχαμε από παλιά και που τώρα ήρθε η ώρα της να πραγματοποιηθεί, αφού βρήκαμε την πλέον κατάλληλη πηγή προμήθειάς τους και τους πλέον κατάλληλους ανθρώπους, τους πατέρες της Ιεράς Μεγίστης Μονής Βατοπεδίου.

Γι’ αυτό και εκφράζουμε στον σεβαστό καθηγούμενο της Μονής, Γέροντα Εφραίμ, τις εγκάρδιες ευχαριστίες μας.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ισως αυτή να είναι η πρώτη επίσκεψη του Τζέιμι Ντάιμον (Jamie Dimon), προέδρου της JPMorgan Chase -της μεγαλύτερης αμερικανικής τράπεζας- στην Ελλάδα.

ΠΙΟ ΔΙΑΒΑΣΜΕΝΑ

Κοινωνία

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Ο αστυνομικός της Νέας Υόρκης που τραυματίστηκε βαριά την περασμένη εβδομάδα σε πυροβολισμούς στο Χάρλεμ, όπου είχε σκοτωθεί επί τόπου ο συνάδελφός του Ριβέρα, υπέκυψε και αυτός στα βαριά τραύματά του στο νοσοκομείο όπου νοσηλευόταν.

Πολιτική

NΕΑ ΥΟΡΚΗ. Η κρίση στην Ουκρανία δύσκολα θα φύγει, καθώς πρόκειται για μία αναμέτρηση δύο κοσμοθεωριών που θα μπορούσε να αναστατώσει την Ευρώπη.

Αμερική

ΤΑΜΠΑ, ΦΛΟΡΙΔΑ - Μια μέρα πριν, είχε παραπονεθεί ότι δεν αισθανόταν καλά, γιατί δεν μπορούσε να αναπνεύσει.

ΒΙΝΤΕΟ

Διαρροή αερίου στο Παγκράτι – Απομακρύνονται όσοι βρίσκονται σε ακτίνα 50μ. (Βίντεο)

ΑΘΗΝΑ. Συναγερμός σήμανε στην Πυροσβεστική λίγο πριν τις 2 το μεσημέρι έπειτα από ειδοποίηση για διαρροή αερίου από το οδόστρωμα στο Παγκράτι και συγκεκριμένα στη συμβολή των οδών Πύρρου και Αινείου.

Συνάντηση Μητσοτάκη με τον Τζέιμι Ντάιμον της JPMorgan Chase (Βίντεο)

Συνάντηση με τον ομογενή πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της JPMorgan Chase, Τζέιμι Ντάιμον (Jamie Dimon), είχε σήμερα, Πέμπτη, το μεσημέρι, στο Μέγαρο Μαξίμου ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.