x

ΑΠΟΨΕΙΣ

Είναι καλό παιδί, γιατί δεν μου αρέσει;

Είμαι 26 χρόνων και εδώ και πέντε μήνες βγαίνω με κάποιον, ο οποίος είναι πολύ ευγενικός, με προσέχει πολύ, δεν μου χαλάει χατίρι και γενικά η συμπεριφορά του απέναντί μου είναι άψογη. Είναι αυτό που λέμε «καλό παιδί», από καλή οικογένεια, εμφανίσιμος και με καλή δουλειά. Οι γονείς μου και οι φίλοι μου είναι ενθουσιασμένοι μαζί του. Το ίδιο ήμουν και εγώ, όταν τον γνώρισα τον πρώτο καιρό. Από τη στιγμή όμως που η σχέση μας προχώρησε, άρχισε να με κουράζει η συμπεριφορά του. Παρ’ όλο που δεν μου χαλάει ποτέ χατίρι για το πού θα πάμε ή τι θα κάνουμε, είναι τρυφερός, μου κάνει πολύ συχνά δώρα, με εκνευρίζει το γεγονός ότι με βομβαρδίζει καθημερινά με μηνύματα, στα οποία όταν δεν απαντάω στεναχωριέται και ότι θέλει να κάνουμε συνέχεια πράγματα μαζί και μάλιστα μόνο οι δυο μας. Αναρωτιέμαι αν έχω κάποιο πρόβλημα, γιατί τον προηγούμενο που με έγραφε κανονικά και έτρεχα από πίσω του, τον είχα ερωτευτεί τρελά και ήμουν κολλημένη. Πιστεύετε ότι συμβαίνει κάτι με εμένα; Πώς εξηγείται το γεγονός να είμαι με κάποιον που μου φέρεται τόσο καλά κι εμένα αυτό να με ξενερώνει;

 

Ζωή

 

Αγαπητή Ζωή,

 

Πολλές φορές πίσω από την ταμπέλα «καλό παιδί» μπορεί να κρύβεται ένας άντρας με μεγάλη ανασφάλεια ή συναισθηματική ανωριμότητα. Η υπερβολική ευγένεια, η άνευ όρων υποχωρητικότητα μπορεί να καλύπτουν την ανάγκη για επιβεβαίωση ή τον φόβο της απόρριψης. Γι’ αυτό και οι άντρες αυτοί τείνουν να εξαρτώνται σε μεγάλο βαθμό από τη σχέση τους. Πολλές φορές μάλιστα στη συνέχεια της σχέσης τους, μπορεί να γίνουν πιεστικοί, να ζηλεύουν, να επιδιώκουν να είναι μαζί με το άτομο που τους ενδιαφέρει συνέχεια και να διαμαρτύρονται, όταν εκείνο επιθυμεί περισσότερη ανεξαρτησία, ίσως μάλιστα προσπαθήσουν και να του δημιουργήσουν ενοχές.

Οι άντρες «καλά παιδιά» είναι πολλές φορές συναισθηματικά ασταθείς, και μπορεί να μη δημιουργούν στη σύντροφό τους το αίσθημα της ασφάλειας. Σε μία ισότιμη σχέση συμμετέχουν και οι δυο στη λήψη αποφάσεων, κάτι που μπορεί να μη γίνεται στην περίπτωση του «καλού παιδιού».

Ισως να συμβαίνει κάτι τέτοιο στην περίπτωσή σας και για αυτό να προβληματίζεστε. Αν νομίζετε ότι υπάρχει υπερβολή στη συμπεριφορά του συντρόφου σας, αν νιώθετε ότι δεν θέτει όρια, ότι δεν παίρνει πρωτοβουλίες στη σχέση σας, ότι δέχεται χωρίς αντίσταση δικές σας συμπεριφορές που λογικά θα έπρεπε να τον πειράζουν, τότε ίσως να μην είναι ο σύντροφος που θα σας πρόσφερε μια ισότιμη σχέση σεβασμού και αγάπης. Σε σχέσεις που είναι υγιείς δεν επιδιώκεται η αποφυγή των συγκρούσεων, αλλά η επίλυση των προβλημάτων και υπάρχει εποικοδομητική επικοινωνία ανάμεσα στους δύο συντρόφους.

Αν όμως δεν συμβαίνει αυτό, αν δηλαδή, πιστεύετε ότι το πρόβλημα είναι δικό σας, τότε ίσως θα πρέπει να ζητήσετε τη βοήθεια ενός ειδικού ψυχικής υγείας που θα μπορούσε να σας βοηθήσει να γνωρίσετε καλύτερα τον εαυτό σας. Ιδιαίτερα αν αυτή η συμπεριφορά που περιγράφετε είναι επαναλαμβανόμενη και αφορά και σε προηγούμενες σχέσεις σας. Πολλοί μπορεί να είναι οι λόγοι για τους οποίους κάποιος νιώθει άβολα σε μία υγιή σχέση ή αναζητά να κάνει σχέσεις με ανθρώπους που τον απορρίπτουν. Πίσω από τέτοιου είδους συμπεριφορές μπορεί να κρύβεται ανασφάλεια, χαμηλή αυτοεκτίμηση ή ακόμη και ο φόβος της δέσμευσης. Στην περίπτωση αυτή είναι πολύ σημαντικό να δουλέψετε πολύ με τον εαυτό σας, να ανακαλύψετε τα επαναλαμβανόμενα μοτίβα στις σχέσεις ή τη συμπεριφορά σας και με αγάπη και σεβασμό στον εαυτό σας να αρχίσετε την προσωπική σας πορεία προς την αυτογνωσία και την ευτυχία.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

«Τζορτζ πρέπει να καταλάβεις ότι η Ουκρανία δεν είναι καν μία χώρα.

ΠΙΟ ΔΙΑΒΑΣΜΕΝΑ

Πολιτική

NΕΑ ΥΟΡΚΗ. Η κρίση στην Ουκρανία δύσκολα θα φύγει, καθώς πρόκειται για μία αναμέτρηση δύο κοσμοθεωριών που θα μπορούσε να αναστατώσει την Ευρώπη.

Αμερική

ΤΑΜΠΑ, ΦΛΟΡΙΔΑ - Μια μέρα πριν, είχε παραπονεθεί ότι δεν αισθανόταν καλά, γιατί δεν μπορούσε να αναπνεύσει.

Αμερική

Ο χρόνος που πριν λίγο έφυγε, το 2021, πήρε μαζί του και πολλούς ομογενείς άνδρες και γυναίκες στο μεγάλο στερνό ταξίδι που είναι μονόδρομος και δεν έχει γυρισμό.

ΒΙΝΤΕΟ

Ο χιονιάς επισκέφθηκε το κέντρο της Αθήνας (Βίντεο του «Ε.Κ.»)

ΑΘΗΝΑ. Μπορεί η κακοκαιρία «Ελπίς» να προκάλεσε σοβαρά προβλήματα στην πρωτεύουσα της Ελλάδας, η πρωτόγνωρη αυτή επίσκεψη, ωστόσο, του χιονιά χάρισε και όμορφες εικόνες.

«Τι χαζός σκύλας γιος»! Ο Μπάιντεν βρίζει με ανοικτό μικρόφωνo δημοσιογράφο του «Fox News» (Vid)

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ. Γκάφα ή ηθελημένο ξέσπασμα; Ο Τζο Μπάιντεν έβρισε χθες Δευτέρα δημοσιογράφο καθώς αποχωρούσε πλήθος εκπροσώπων του Τύπου έπειτα από εκδήλωση στον Λευκό Οίκο.