x

ΑΠΟΨΕΙΣ

Είναι καλό παιδί, γιατί δεν μου αρέσει;

Είμαι 26 χρόνων και εδώ και πέντε μήνες βγαίνω με κάποιον, ο οποίος είναι πολύ ευγενικός, με προσέχει πολύ, δεν μου χαλάει χατίρι και γενικά η συμπεριφορά του απέναντί μου είναι άψογη. Είναι αυτό που λέμε «καλό παιδί», από καλή οικογένεια, εμφανίσιμος και με καλή δουλειά. Οι γονείς μου και οι φίλοι μου είναι ενθουσιασμένοι μαζί του. Το ίδιο ήμουν και εγώ, όταν τον γνώρισα τον πρώτο καιρό. Από τη στιγμή όμως που η σχέση μας προχώρησε, άρχισε να με κουράζει η συμπεριφορά του. Παρ’ όλο που δεν μου χαλάει ποτέ χατίρι για το πού θα πάμε ή τι θα κάνουμε, είναι τρυφερός, μου κάνει πολύ συχνά δώρα, με εκνευρίζει το γεγονός ότι με βομβαρδίζει καθημερινά με μηνύματα, στα οποία όταν δεν απαντάω στεναχωριέται και ότι θέλει να κάνουμε συνέχεια πράγματα μαζί και μάλιστα μόνο οι δυο μας. Αναρωτιέμαι αν έχω κάποιο πρόβλημα, γιατί τον προηγούμενο που με έγραφε κανονικά και έτρεχα από πίσω του, τον είχα ερωτευτεί τρελά και ήμουν κολλημένη. Πιστεύετε ότι συμβαίνει κάτι με εμένα; Πώς εξηγείται το γεγονός να είμαι με κάποιον που μου φέρεται τόσο καλά κι εμένα αυτό να με ξενερώνει;

 

Ζωή

 

Αγαπητή Ζωή,

 

Πολλές φορές πίσω από την ταμπέλα «καλό παιδί» μπορεί να κρύβεται ένας άντρας με μεγάλη ανασφάλεια ή συναισθηματική ανωριμότητα. Η υπερβολική ευγένεια, η άνευ όρων υποχωρητικότητα μπορεί να καλύπτουν την ανάγκη για επιβεβαίωση ή τον φόβο της απόρριψης. Γι’ αυτό και οι άντρες αυτοί τείνουν να εξαρτώνται σε μεγάλο βαθμό από τη σχέση τους. Πολλές φορές μάλιστα στη συνέχεια της σχέσης τους, μπορεί να γίνουν πιεστικοί, να ζηλεύουν, να επιδιώκουν να είναι μαζί με το άτομο που τους ενδιαφέρει συνέχεια και να διαμαρτύρονται, όταν εκείνο επιθυμεί περισσότερη ανεξαρτησία, ίσως μάλιστα προσπαθήσουν και να του δημιουργήσουν ενοχές.

Οι άντρες «καλά παιδιά» είναι πολλές φορές συναισθηματικά ασταθείς, και μπορεί να μη δημιουργούν στη σύντροφό τους το αίσθημα της ασφάλειας. Σε μία ισότιμη σχέση συμμετέχουν και οι δυο στη λήψη αποφάσεων, κάτι που μπορεί να μη γίνεται στην περίπτωση του «καλού παιδιού».

Ισως να συμβαίνει κάτι τέτοιο στην περίπτωσή σας και για αυτό να προβληματίζεστε. Αν νομίζετε ότι υπάρχει υπερβολή στη συμπεριφορά του συντρόφου σας, αν νιώθετε ότι δεν θέτει όρια, ότι δεν παίρνει πρωτοβουλίες στη σχέση σας, ότι δέχεται χωρίς αντίσταση δικές σας συμπεριφορές που λογικά θα έπρεπε να τον πειράζουν, τότε ίσως να μην είναι ο σύντροφος που θα σας πρόσφερε μια ισότιμη σχέση σεβασμού και αγάπης. Σε σχέσεις που είναι υγιείς δεν επιδιώκεται η αποφυγή των συγκρούσεων, αλλά η επίλυση των προβλημάτων και υπάρχει εποικοδομητική επικοινωνία ανάμεσα στους δύο συντρόφους.

Αν όμως δεν συμβαίνει αυτό, αν δηλαδή, πιστεύετε ότι το πρόβλημα είναι δικό σας, τότε ίσως θα πρέπει να ζητήσετε τη βοήθεια ενός ειδικού ψυχικής υγείας που θα μπορούσε να σας βοηθήσει να γνωρίσετε καλύτερα τον εαυτό σας. Ιδιαίτερα αν αυτή η συμπεριφορά που περιγράφετε είναι επαναλαμβανόμενη και αφορά και σε προηγούμενες σχέσεις σας. Πολλοί μπορεί να είναι οι λόγοι για τους οποίους κάποιος νιώθει άβολα σε μία υγιή σχέση ή αναζητά να κάνει σχέσεις με ανθρώπους που τον απορρίπτουν. Πίσω από τέτοιου είδους συμπεριφορές μπορεί να κρύβεται ανασφάλεια, χαμηλή αυτοεκτίμηση ή ακόμη και ο φόβος της δέσμευσης. Στην περίπτωση αυτή είναι πολύ σημαντικό να δουλέψετε πολύ με τον εαυτό σας, να ανακαλύψετε τα επαναλαμβανόμενα μοτίβα στις σχέσεις ή τη συμπεριφορά σας και με αγάπη και σεβασμό στον εαυτό σας να αρχίσετε την προσωπική σας πορεία προς την αυτογνωσία και την ευτυχία.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Η πρόοδος της κοινωνίας στις ΗΠΑ και στη Δύση γενικότερα προσμετράται με την ανάπτυξη, τον δείκτη ΑΕΠ, και βεβαίως ανάλογα τις πολιτείες για τις ΗΠΑ και επαρχίες για τα ευρωπαϊκά κράτη.

ΠΙΟ ΔΙΑΒΑΣΜΕΝΑ

Εκδηλώσεις

ΜΠΡΟΥΚΛΙΝ. Μέσα σε ιδιαίτερα συγκινητικό κλίμα πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 18 Ιουνίου η τελετή αποφοίτησης της 8ης τάξης του Ημερήσιου Ελληνικού Σχολείου “Αργύριος Φάντης” στον Καθεδρικό Ναό των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στο Μπρούκλιν.

Πολιτισμός

Η πρωτοεμφανιζόμενη συγγραφέας Μαρίνα Πλούμπη, μας χάρισε φέτος ένα παιδικό βιβλίο ξεχωριστό και μοναδικό για τα ελληνικά δεδομένα.

Γενικά Νέα

ΜΠΡΟΥΚΛΙΝ. Με κατάνυξη και ευλάβεια ξεκίνησαν οι ακολουθίες του Πάσχα στον Ιερό Ναό Αγ.

ΒΙΝΤΕΟ

Η φωτιά καίει δασικές εκτάσεις στο Πόρτο Γερμενό και κατευθύνεται προς Μύτικα

ΑΘΗΜΑ. Οι ισχυροί άνεμοι που πνέουν στην περιοχή, καθιστούν εξαιρετικά δύσκολη την κατάσταση στο Πόρτο Γερμενό.

Μηνύματα Μητσοτάκη προς την Αγκυρα από το Ευρωκοινοβούλιο (Βίντεο)

ΣΤΡΑΣΒΟΥΡΓΟ. Μηνύματα προς το εξωτερικό αλλά και το εσωτερικό ακροατήριο εξέπεμψε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης με την ομιλία του σήμερα το πρωί από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στο Στρασβούργο.

Συμπλήρωσε τη διεύθυνση του e-mail σου για να γίνεις συνδρομητής

Συμπληρώστε το email σας για να εγγραφείτε - π.χ. abc@xyz.com

Μπορείς να διαγραφείς όποτε το θελήσεις χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο στο δελτίο τύπου μας