x
 

Κοινωνία

«Καταπέλτης» η εισαγγελέας για την Πισπιρίγκου στη δίκη για την Τζωρτζίνα

26 Ιανουαρίου 2024

ΑΘΗΝΑ. Την ενοχή της Ρούλας Πισπιρίγκου για την απόπειρα ανθρωποκτονίας και την ανθρωποκτονία της Τζωρτζίνας ζήτησε η εισαγγελέας της έδρας του Μεικτού Ορκωτού Δικαστηρίου (ΜΟΔ) Ευαγγελία Σπυριδωνίδου.

«Το χέρι που έδωσε την κεταμίνη στην Τζωρτζίνα ήταν αυτό της κατηγορουμένης», είπε η εισαγγελέας, η οποία κλείνοντας είπε πως η Τζωρτζίνα ήταν άτυχη να έχει αυτή τη γυναίκα για μητέρα.

«Αν αναλογιστεί κανείς ποια είναι η αιτία για τον θάνατο, είναι να τρελαθεί. Η μικρή Τζωρτζίνα είχε μια ατυχία στη ζωή της: να έχει μάνα, μητέρα, τροφό, φροντιστή την κατηγορούμενη!» είπε η εισαγγελέας, με τη Ρούλα Πισπιρίγκου να σηκώνεται και να ζητάει να φύγει από την αίθουσα βρίζοντας χαμηλόφωνα την εισαγγελέα.

«Το δύσκολο σε αυτή την υπόθεση δεν είναι να δούμε αν το έκανε. Το δύσκολο είναι να βρούμε γιατί το έκανε» ανέφερε η εισαγγελέας, υπονοώντας πως το κίνητρο της Πισπιρίγκου ήταν η σχέση με τον Δασκαλάκη.

Με πολύ μεγάλη αυστηρότητα η εισαγγελική λειτουργός είπε πως ουσιαστικά η Πισπιρίγκου χρησιμοποιούσε το παιδί για να χειραγωγεί τον Μάνο Δασκαλάκη.

Η εισαγγελέας εμφανίστηκε πεπεισμένη ότι η Ρούλα Πισπιρίγκου θανάτωσε την Τζωρτζίνα δίνοντάς της κεταμίνη μέσα στο Νοσοκομείο Παίδων. Το ίδιο -είπε στην αγόρευσή της- είχε κάνει και στο Καραμανδάνειο Νοσοκομείο.

«Πρέπει να ήταν μικρότερη η ποσότητα στο Καραμανδάνειο. Το ότι δεν βρίσκεται μια ουσία δεν σημαίνει ότι δεν δόθηκε. Τα δύο περιστατικά έχουν πολλές ομοιότητες. Το modus operandi είναι το ίδιο. Η χρονοκαθυστέρηση 4-6 λεπτών να ειδοποιήσει τους γιατρούς. Πόση ψυχραιμία, να βλέπεις το παιδί σου να παθαίνει το ίδιο επεισόδιο δύο φορές; Να βλέπεις το παιδί σου νεκρό και να μην αντιδράς; Πού τα έχει δει αυτά η κυρία κατηγορουμένη και τα λέει;», σημείωσε με έμφαση η εισαγγελική λειτουργός.

Οπως τόνισε, η κατηγορούμενη «έβαλε μπροστά το παιδί για να τα βρει με τον σύζυγό της». Η εισαγγελέας ανέφερε χαρακτηριστικά: «Είναι αυταπόδεικτο ότι το παιδί έγινε εργαλείο στα χέρια της, κάθε φορά που την εγκατέλειπε ο κ. Δασκαλάκης».

Με μια αγόρευση που ξεπέρασε τις 12 ώρες, η εισαγγελέας κατέγραψε όλο το ιστορικό της υπόθεσης. Μίλησε για τον «πραγματικό εφιάλτη» που βίωσε το παιδί από τον Απρίλιο του 2021 όταν εισήχθη στο Καραμανδάνειο μέχρι τον Ιανουάριο του 2022, οπότε «η ιδιαίτερη Τζωρτζίνα» εξέπνευσε κατά τη διάρκεια ανάνηψης μετά τη δεύτερη μοιραία ανακοπή που υπέστη στο «Αγλαΐα Κυριακού».

Στην τελική της τοποθέτηση πριν το «ζητώ να κηρύξετε ένοχη την κατηγορουμένη», η εισαγγελέας επιφύλαξε την πιο δριμεία κριτική της για την προσωπικότητα της Ρούλας Πισπιρίγκου.

Η εισαγγελέας αναφέρθηκε στις σχέσεις της Ρούλας Πισπιρίγκου με τον Μάνο Δασκαλάκη:

«Το παιδί το είχε ‘δηλητηριάσει’ κατά του πατέρα του. Είναι ένα παιδί που έχει δει τα αδέλφια του να φεύγουν, η μητέρα του της λέει τα πάντα για τον πατέρα του, και αναρωτιόμαστε γιατί είναι σε αυτή την κατάσταση; Ολο αυτό το χρονικό διάστημα στο Καραμανδάνειο έχει προκύψει ότι το ζευγάρι ήθελε να χωρίσει. Η κυρία κατηγορουμένη, και ενώ έχει χάσει ήδη δύο παιδιά, κάνει αναρτήσεις και ψάχνει αν φοράει τη βέρα του, αν έχει αλλάξει κάτι στο Facebook, αν ο κ. Δασκαλάκης είναι έξω, κυκλοφορεί, ενώ το παιδί της νοσηλεύεται. Εκείνη έχει τον νου της αν δηλώνει παντρεμένος ή όχι. Η κατηγορούμενη έχει βάλει το παιδί της να ζητά να δει τον μπαμπά της, το μαγνητοφωνεί το παιδί να το λέει, ενώ είναι στα επείγοντα. Λέει ευθαρσώς στο παιδί της να μην τη φέρνει σε δύσκολη θέση. Αναρωτιόμαστε γιατί το παιδάκι πεταγόταν στον ύπνο του; Γιατί οι γιατροί μιλούσαν για παιδοψυχολόγο; Το πρώτο τηλεφώνημα που κάνει το πρωί πριν πάει στο Καραμανδάνειο είναι στον δικηγόρο της. Είναι δυνατόν; Να σκέφτεσαι πρώτα τον δικηγόρο και μετά τον πατέρα;

Σε ποια ζυγαριά μπαίνει ο πατέρας και η θεία για το ποιος θα καθίσει με το παιδί; Εκείνη τη χρονική στιγμή που η κυρία κατηγορουμένη επιλέγει τη θεία για να αφήσει πίσω για να πάρει ρούχα, την ενδιαφέρει η Τζωρτζίνα, οι εξετάσεις; Και όλα αυτά δύο εβδομάδες μετά τον θάνατο της Ιριδας. Και αυτό που σε ενδιαφέρει είναι να φύγεις, να πάρεις ρούχα και πιτζάμες.

‘Κάθε φορά που θα χωρίζουμε θα έχουμε μία απώλεια;’ της λέει ο κ. Δασκαλάκης. Μέσα σε αυτή τη δύσκολη κατάσταση έρχεται η ανακοπή της Τζωρτζίνας. Οι σχέσεις του ζευγαριού αποκαταστάθηκαν άμεσα και είναι ξανά μαζί», τόνισε η εισαγγελέας.

Σκληρές εκφράσεις της εισαγγελέως για την Πισπιρίγκου

Η εισαγγελέας σκιαγράφησε το προφίλ της κατηγορουμένης χρησιμοποιώντας σκληρότατες εκφράσεις.

«Μας είπε πως ήταν ψύχραιμη κατά τις νοσηλείες της Τζωρτζίνας γιατί δεν συνηθίζει να κλαίει μπροστά σε άλλους. Εδώ όμως έκλαιγε συνέχεια… Πιστεύει πως έτσι θα μας συγκινήσει;» είπε η κ. Σπυριδωνίδου. Κατά την εισαγγελική κρίση, η κατηγορούμενη «μας μιλούσε για την Τζωρτζίνα όπως μιλούσε και ο διευθυντής του σχολείου του παιδιού. Κανένα συναίσθημα!».

Η εισαγγελική λειτουργός, χρησιμοποιώντας φράσεις της ίδιας της Πισπιρίγκου, παρατήρησε πως μιλώντας για τις απώλειες των παιδιών της, η κατηγορούμενη αναφερόμενη στο διάστημα μετά τον θάνατο της Μαλένας, αποκάλεσε την Ιριδα, τρίτο της παιδί, ως δεύτερο.

Οι αιτιάσεις που εξαπέλυε κατά ριπάς η εισαγγελέας αφορούσαν όσα είπε στις εννέα ημέρες της απολογίας της η Πισπιρίγκου, η οποία την άκουγε χωρίς να δείχνει κανένα συναίσθημα.

Η εισαγγελέας είπε πως «η σχέση με τον Δασκαλάκη είχε μεγάλες εντάσεις, απομακρύνσεις, απιστίες. Δεν ήταν αυτό που θα λέγαμε ένας ομαλός συζυγικός βίος. Παρ’ όλα αυτά, αυτοί οι άνθρωποι έκαναν παιδιά που στη συνέχεια τα έχαναν».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΘΗΝΑ. Σε εκλογές από τη βάση του κόμματος για ανανέωση της εμπιστοσύνης προς το πρόσωπό του προσφεύγει ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης και αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Στέφανος Κασσελάκης, σηκώνοντας ουσιαστικά «το γάντι» που του πέταξε ο προκάτοχός του, Αλέξης Τσίπρας, με τη σημερινή του παρέμβαση με την οποία «δεν του έδινε λευκή επιταγή τριετίας».

Σχόλια

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΠΙΟ ΔΙΑΒΑΣΜΕΝΑ

Αντίλογος

Παρενέβη, διαβάζω, ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, για να τεθεί σε διαθεσιμότητα ο δημόσιος υπάλληλος που συνελήφθη για εμπλοκή του στην υπόθεση της 12χρονης στα Σεπόλια.

Εκδηλώσεις

ΜΠΡΟΥΚΛΙΝ. Μέσα σε ιδιαίτερα συγκινητικό κλίμα πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 18 Ιουνίου η τελετή αποφοίτησης της 8ης τάξης του Ημερήσιου Ελληνικού Σχολείου “Αργύριος Φάντης” στον Καθεδρικό Ναό των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στο Μπρούκλιν.

Πολιτισμός

Η πρωτοεμφανιζόμενη συγγραφέας Μαρίνα Πλούμπη, μας χάρισε φέτος ένα παιδικό βιβλίο ξεχωριστό και μοναδικό για τα ελληνικά δεδομένα.

ΒΙΝΤΕΟ