x
 

Ελλάδα

Εκδήλωση αποφοίτησης της Ορθόδοξης Θεολογικής Ακαδημίας της Αρχιεπισκοπής Καναδά

ΤΟΡΟΝΤΟ. Εγινε η τελετή απονομής πτυχίων στους τρεις αποφοιτήσαντες, π. Ευδόκιμο Μαθιουδάκη, κ. Χρυσοβαλάντη Μαθιουδάκη και κ. Τριαντάφυλλο Τζίτζικα. Αριστεύσας της χρονιάς ήταν ο κ. Τζίτζικας, ο οποίος μίλησε απταίστως σε αμφότερες τις γλώσσες, ελληνικά και αγγλικά.

Παρακάθησαν πεντακόσια και πλέον άτομα στο δείπνο που έγινε στο πολιτιστικό κέντρο της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Καναδά γνωστό ως «Metropolitan Centre». Τελετάρχης της βραδιάς ήταν ο Αρχων Γρηγόρης Καράκουλας. Οργανώθηκε από την πρόεδρο της κοινότητας του Αγίου Νικολάου Τορόντο και του πολιτιστικού κέντρου Αναστασία Σωτηροπούλου και τους συνεργάτες της. Στην επιτυχία συνέβαλαν οι κοινότητες Τορόντο και περιχώρων και ιδιαίτερα οι ιερείς.

Ο Αρχιεπίσκοπος Καναδά Σωτήριος είπε πως «ιδιαίτερη μνεία και ευχαριστίες απευθύνουμε στον κοσμήτορα της Θεολογικής Ακαδημίας Επίσκοπο Πατάρων κ. Αθηναγόρα και στους καθηγητές της ιερείς, οι οποίοι ως γνωστό διδάσκουν εντελώς δωρεάν».

Ο Διευθυντής της Θεολογικής Ακαδημίας της Αρχιεπισκοπής Καναδά Επίσκοπος Πατάρων Αθηναγόρας επιδίδει το πτυχίο στον αριστεύσαντα Τριαντάφυλλο Τζίτζικα. Διακρίνεται ο Αρχιεπίσκοπος Καναδά Σωτήριος.
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΗ ΚΑΝΑΔΑ

Στο τραπέζι των επισήμων παρακάθησαν πολλοί μεταξύ των οποίων ο γενικός πρόξενος της Ελλάδας στο Τορόντο Παναγιώτης Αντωνάτος, ο Ουκρανός Επίσκοπος Andriy, η πρόεδρος της ΕΚΤ Μπέτυ Σκουτάκη και ο Αρχων κ. Μιχαήλ Χριστοδούλου, του οποίου ο πατέρας Ιωάννης αγόρασε το κτίριο της Ιεράς Αρχιεπισκοπής όπου στεγάζεται και η Ακαδημία και επιπλέον προσέφερε στην Αρχιεπισκοπή αρκετά εκατομμύρια δολάρια.

Τους συνδαιτυμόνες καλωσόρισε ο κοσμήτωρ της Θεολογικής Ακαδημίας Επίσκοπος Πατάρων κ. Αθηναγόρας. Χαιρετισμό απηύθυναν, ο Αρχων κ. Σπύρος Βολονάκης, Διευθυντής Ελληνορθόδοξης Παιδείας της Αρχιεπισκοπής Καναδά, η κ. Ζωή Βερούτη, πρόεδρος του Αρχιεπισκοπικού Συμβουλίου Φιλοπτώχου Αδελφότητας Καναδά, ο π. Παναγιώτης Αυγερόπουλος, πρόεδρος Συνδέσμου Ιερέων, ο κ. Aris Babikian, βουλευτής του Οντάριο, ο οποίος διάβασε γράμμα του πρωθυπουργού του Οντάριο κ. Doug Ford (Νταγκ Φορντ) και ο γενικός πρόξενος της Ελλάδας στο Τορόντο Παναγιώτης Αντωνάτος.

Kύριος ομιλητής ήταν ο Αρχιμανδρίτης Χριστόδουλος Παπαδέας, πρώην κοσμήτωρ της Θεολογικής Ακαδημίας και επικεφαλής του Ησυχαστηρίου του Αγίου Γεωργίου στο Ντένβερ του Κολοράντο.

Ακολούθησε μουσικό διάλειμμα με τους φοιτητές και τους ιερείς. Τραγούδησαν μαζί όλοι οι συνδαιτυμόνες και δημιουργήθηκε όμορφη ατμόσφαιρα.

Ο Αρχιεπίσκοπος Σωτήριος απηύθυνε πατρικές νουθεσίες στους αποφοίτους με θέμα: «Βασικά στοιχεία για την επιτυχία των κληρικών και τη σωτηρία όλων». Κάλεσε τους αποφοίτους να πιστεύουν απόλυτα στον Χριστό και την Ανάστασή Του και να ζουν τα της ουρανίου βασιλείας του Θεού σαν πραγματικότητες, όπως λέει ο Απόστολος Παύλος και ευχήθηκε καλή αντάμωση στο θυσιαστήριο, δηλαδή την Αγία Τράπεζα και στη βασιλεία των ουρανών.

Πεντακόσια και πλέον άτομα παρακάθισαν στο επίσημο δείπνο για την αποφοίτηση της Θεολογικής Ακαδημίας της Αρχιεπισκοπής Καναδά.
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΗ ΚΑΝΑΔΑ

Με την προτροπή του Αρχιεπισκόπου Σωτηρίου ο γενικός πρόξενος Παναγιώτης Αντωνάτος επέδωσε το πτυχίο στον π. Ευδόκιμο Μαθιουδάκη, ο Αρχων Μιχαήλ Χριστοδούλου στον κ. Χρυσοβαλάντη Μαθιουδάκη και ο διευθυντής της Ακαδημίας Επίσκοπος Αθηναγόρας στον αριστεύσαντα κ. Τριαντάφυλλο Τζίτζικα. Στη συνέχεια, εικόνες του Αγ. Ιωάννου του Θεολόγου, -προστάτη της Θεολογικής Ακαδημίας-, τις οποίες φιλοτέχνησε η Ιερά Μονή Πατροκοσμά, επέδωκαν στους αποφοίτους ο π. Χριστόδουλος Παπαδέας, ο Επίσκοπος Andriy και η Γερόντισσα Αλεξία.

Ο Αρχων Γεώργιος Μάλλης από το Sudbury προσέφερε ολοκαίνουργια Mercedes αξίας $78.000 την οποία κέρδισε σε λαχειοφόρο ο κ. Φώτιος Ανδρινόπουλος από την κοινότητα της Ottawa (Οτάβα).

Ο Αρχιεπίσκοπος Σωτήριος δήλωσε πως «συγχαίρουμε τους αποφοιτήσαντες. Ευχαριστούμε όλους. Ευγνωμονούμε και δοξολογούμε τον Τρισάγιο Θεό για την επιτυχία της βραδιάς, αλλά κυρίως για την επιτυχία της Θεολογικής μας Ακαδημίας. Η Θεολογική Ακαδημία είναι ο πνεύμονας της Ιεράς μας Αρχιεπισκοπής – χωρίς ιερείς δεν δύναται να λειτουργήσει ούτε η Ιερά Αρχιεπισκοπή ούτε οι κοινότητές μας».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΘΗΝΑ. Ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.

Σχόλια

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΠΙΟ ΔΙΑΒΑΣΜΕΝΑ

Εκκλησία

ΒΟΣΤΩΝΗ. Εκλέχτηκε την Παρασκευή 17 Μαΐου 2024 από τη Σύνοδο του Φαναρίου, ο Επίσκοπος Σασίμων Κωνσταντίνος (Μώραλης) Μητροπολίτης Ντένβερ, όπως άλλωστε ήταν αναμενόμενο και όπως είχε εξαγγείλει ο «Ε.

ΑΠΟΨΕΙΣ

Είδε συγχωριανούς του, που τους κρέμασαν στους φανοστάτες της πλατείας της Καλαμάτας.

Πολιτισμός

ΑΘΗΝΑ. Σε μία λαμπρή τελετή με άρωμα Ελλάδας και Γαλλίας παραδόθηκε η Ολυμπιακή Φλόγα το απόγευμα της Παρασκευής στην οικοδέσποινα των φετινών Ολυμπιακών Αγώνων.

ΒΙΝΤΕΟ