x

Έχετε συμπληρώσει το όριο δωρεάν άρθρων για αυτόν τον μήνα.
Αποκτήστε απεριόριστη πρόσβαση στα καλύτερα της ανεξάρτητης ελληνικής δημοσιογραφίας ξεκινώντας από $ 1/εβδομάδα.

Αμερική

Εκδήλωση ενίσχυσης για τον Ρόμπερτ Μενέντεζ τον Νεότερο

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Την πρόθεσή του να στηρίξει εμπράκτως τις προσπάθειες δίκαιης επίλυσης του Κυπριακού αλλά και την προώθηση των ελληνικών εθνικών θεμάτων, στηλιτεύοντας την τουρκική αδιαλλαξία, εξέφρασε ο υποψήφιος ομοσπονδιακός βουλευτής της 8ης Περιφέρειας της Νέας Ιερσέης, Ρόμπερτ Μενέντεζ ο Νεότερος (Robert Menendez Jr), γιος του επικεφαλής της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων της Γερουσίας και γνωστού φιλέλληνα, Ρόμπερτ Μενέντεζ.

Ολα αυτά, στο πλαίσιο της εκδήλωσης οικονομικής ενίσχυσης που διοργανώθηκε στην ταβέρνα «Διόνυσος», με πρωτοβουλία των κυπριακών οργανώσεων, κατά την οποία ο Ρόμπερτ Μενέντεζ ο Νεότερος είχε τη δυνατότητα να έρθει σε άμεση επαφή με τους ομογενείς, ξεκινώντας την οικοδόμηση μιας δικής του σχέσης με την ελληνοαμερικανική κοινότητα.

«Σήμερα ήρθαμε να σε υποστηρίξουμε επειδή έχεις το όνομα Μενέντεζ. Την επόμενη φορά, θα έρθουμε καθαρά για εσένα. Δεν αμφιβάλλουμε ότι έχεις το ίδιο όραμα με τον πατέρα σου», ανέφερε, απευθυνόμενος στον νεαρό υποψήφιο ομοσπονδιακό βουλευτή ο Σάββας Τσίβικος, δίνοντας το στίγμα της βραδιάς.

Από την εκδήλωση για τον Ρόμπερτ Μενέντεζ το Νεότερο (Ε.Κ./Χ. Αθανασάτος)

Στην παρουσίαση του Ρόμπερτ Μενέντεζ του Νεότερου, ο πρόεδρος της ΠΣΕΚΑ, Φίλιπ Κρίστοφερ, ανέφερε ότι «πρόκειται για τον γιο του μεγαλύτερου φιλέλληνα στο Κογκρέσο» και ανακοίνωσε πως τα έσοδα της βραδιάς, τα οποία και προορίζονταν για την προεκλογική καμπάνια του υποψηφίου, ανέρχονταν στις 27.000 δολάρια.

«Οπως θα γνωρίζεις από τον πατέρα σου, υπάρχει μια λέξη στα ελληνικά: φιλότιμο. Χάρη σε αυτό το φιλότιμο, εμείς σεβόμαστε τους ανθρώπους που μας βοηθάνε και δεν ξεχνάμε. Σεβόμαστε ότι ο Ρόμπερτ Μενέντεζ έχει προσφέρει στην Ελλάδα και την Κύπρο», τόνισε ο κ. Κρίστοφερ, ενώ ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Αμερικανο-Κυπριακών Οργανώσεων, Κυριάκος Παπαστυλιανού, προσέθεσε πως οι προσδοκίες που έχει η ελληνοκυπριακή ομογένεια από τον νεότερο Μενέντεζ είναι υψηλές.

«Εχουμε υψηλές προσδοκίες από εσάς, από την στιγμή που θα εκλεγείτε. Αναμένουμε ότι θα βοηθήσετε την Κύπρο και θα έχετε το ίδιο πάθος με τον πατέρα σας», τόνισε, μεταξύ άλλων.

Από την πλευρά του, ο κ. Μενέντεζ, αφού ευχαρίστησε τους παρευρισκόμενους, τόνισε ότι ο ίδιος νοιώθει πολύ κοντά στον Ελληνισμό, τόσο χάρη στη δραστηριότητα του πατέρα του, όσο και χάρη στη μητέρα του, η οποία άλλωστε ήταν, όπως αποκάλυψε, το πρόσωπο που αποτέλεσε τον πρώτο συνδετικό κρίκο με την οικογένεια του Τάσου Ζαμπά, επιστήθιου φίλου του γερουσιαστή Μενέντεζ και έναν από τους βασικούς πρωτεργάτες της σχέσης που ανέπτυξε με τον Ελληνισμό.

Από την εκδήλωση για τον Ρόμπερτ Μενέντεζ το Νεότερο (Ε.Κ./Χ. Αθανασάτος)

«Η αλήθεια είναι πως όταν η οικογένεια Ζαμπά εγκατέλειψε την Κύπρο για τις ΗΠΑ, βρέθηκε στο Γιούνιον Σίτυ της Νέας Ιερσέης. Εντάχθηκε στο σύστημα των δημοσίων σχολείων, όπου βρισκόταν η μητέρα μου. Ετσι έγινε η επαφή με την οικογένεια Ζαμπά, μάθαμε την Κύπρο και ξεκίνησε αυτή η σχέση. Χάρη και στη μητέρα μου. Αρα είναι ένα κομμάτι όχι μόνο από τον πατέρα μου, αλλά και την μητέρα μου. Αφορά και τις δυο πλευρές μου και το εκτιμώ αυτό», είπε αρχικά ο κ. Μενέντεζ.

Στη συνέχεια, ο υποψήφιος ομοσπονδιακός βουλευτής τόνισε πως γνωρίζει πολύ καλά ότι η επίλυση του Κυπριακού είναι το μεγάλο διακύβευμα, υπογραμμίζοντας ότι θα πρέπει να συνεχιστεί και να καρποφορήσει η δουλειά που έχει ήδη γίνει στο Κογκρέσο από τον πατέρα του.

«Θεωρώ ότι πρέπει κάποιος να επισκεφθεί την Ελλάδα και την Κύπρο για να αντιληφθεί τη στρατηγική σημασία που έχουν εκεί, ιδίως όταν η Τουρκία έχει αυτήν την επιθετική στάση. Μέχρι να δούμε την Κύπρο ενωμένη, η δουλειά δεν έχει τελειώσει. Κάθε γενιά πρέπει να συνεχίσει να εργάζεται. Ο πατέρας μου έχει κάνει εξαιρετική δουλειά, αλλά δεν τελειώσαμε. Πρέπει να συνεχίσουμε τη μάχη. Να διασφαλίσουμε ότι η Κύπρος θα επανενωθεί και θα είναι απολύτως ελεύθερη. Είναι τιμή μου που είστε εδώ σήμερα. Αδημονώ να είμαστε ακόμη περισσότερα χρόνια», τόνισε ο Ρόμπερτ Μενέντεζ ο Νεότερος.

Τέλος, ο κ. Κρίστοφερ επεσήμανε πως το κρίσιμο κομμάτι για τον κ. Μενέντεζ θα είναι οι προκριματικές εκλογές της 7ης Ιουνίου. Εφόσον επικρατήσει εκεί και λάβει το χρίσμα του υποψηφίου των Δημοκρατικών, θεωρείται σχεδόν απίθανο να απειληθεί από έναν Ρεπουμπλικανό αντίπαλο, λόγω του συσχετισμού δυνάμεων στην 8η Περιφέρεια.

Υπενθυμίζεται ότι στην ίδια Περιφέρεια εκλεγόταν και ο πατέρας του, πριν μεταπηδήσει στην Ομοσπονδιακή Γερουσία.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Εν μέσω συγκινησιακά φορτισμένου κλίματος, αλλά και μηνυμάτων αισιοδοξίας, τελέστηκαν τα εγκαίνια στο νέο Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου στο Σημείο Μηδέν, παρουσία πλήθους προσκεκλημένων και επισήμων, που πέρασαν για πρώτη φορά την πύλη του εθνικού προσκυνήματος.

ΠΙΟ ΔΙΑΒΑΣΜΕΝΑ

Εκδηλώσεις

ΜΠΡΟΥΚΛΙΝ. Μέσα σε ιδιαίτερα συγκινητικό κλίμα πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 18 Ιουνίου η τελετή αποφοίτησης της 8ης τάξης του Ημερήσιου Ελληνικού Σχολείου “Αργύριος Φάντης” στον Καθεδρικό Ναό των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στο Μπρούκλιν.

Πολιτισμός

Η πρωτοεμφανιζόμενη συγγραφέας Μαρίνα Πλούμπη, μας χάρισε φέτος ένα παιδικό βιβλίο ξεχωριστό και μοναδικό για τα ελληνικά δεδομένα.

Γενικά Νέα

ΜΠΡΟΥΚΛΙΝ. Με κατάνυξη και ευλάβεια ξεκίνησαν οι ακολουθίες του Πάσχα στον Ιερό Ναό Αγ.

ΒΙΝΤΕΟ

Η φωτιά καίει δασικές εκτάσεις στο Πόρτο Γερμενό και κατευθύνεται προς Μύτικα

ΑΘΗΜΑ. Οι ισχυροί άνεμοι που πνέουν στην περιοχή, καθιστούν εξαιρετικά δύσκολη την κατάσταση στο Πόρτο Γερμενό.

Μηνύματα Μητσοτάκη προς την Αγκυρα από το Ευρωκοινοβούλιο (Βίντεο)

ΣΤΡΑΣΒΟΥΡΓΟ. Μηνύματα προς το εξωτερικό αλλά και το εσωτερικό ακροατήριο εξέπεμψε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης με την ομιλία του σήμερα το πρωί από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στο Στρασβούργο.

Συμπλήρωσε τη διεύθυνση του e-mail σου για να γίνεις συνδρομητής

Συμπληρώστε το email σας για να εγγραφείτε - π.χ. abc@xyz.com

Μπορείς να διαγραφείς όποτε το θελήσεις χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο στο δελτίο τύπου μας