x

Έχετε συμπληρώσει το όριο δωρεάν άρθρων για αυτόν τον μήνα.
Αποκτήστε απεριόριστη πρόσβαση στα καλύτερα της ανεξάρτητης ελληνικής δημοσιογραφίας ξεκινώντας από $ 1/εβδομάδα.

 

ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ

Εκδήλωση για την 50ή επέτειο του Σχολείου του Αγίου Νεκταρίου στο Ρόσλιντεϊλ

ΒΟΣΤΩΝΗ. Το Ελληνικό Απογευματινό Σχολείο της κοινότητας του Αγίου Νεκταρίου στο Ρόσλιντεϊλ της Βοστώνης γιόρτασε την 50ή επέτειο από της ιδρύσεως του, συνωδά με την εκδήλωση των εξετάσεων της φετινής χρονιάς. Η έκπληξη του εορτασμού, ο οποίος έγινε στην κοινοτική αίθουσα, ήταν η Ελληνοαμερικανίδα καλλιτέχνιδα Καλομοίρα, η οποία ταξίδεψε από τη Νέα Υόρκη ειδικά για την εκδήλωση.

Η Καλομοίρα, η οποία ήταν η κεντρική ομιλήτρια της εκδήλωσης, μοιράστηκε με τα παιδιά τις δικές της εμπειρίες ως μαθήτρια σε ελληνικό σχολείο, αλλά και ως γονέας που στέλνει πλέον τα δικά της παιδιά στο ελληνικό σχολείο και μαθαίνουν την ελληνική γλώσσα, ιστορία και πολιτισμό.

Ανάμεσα στα αλλά η Καλομοίρα είπε στα παιδιά πως ξέρει πόσο δύσκολο είναι να έρχονται στο ελληνικό σχολείο, όμως θα πρέπει να είναι περήφανα για την καταγωγή τους και να μη σταματήσουν να μαθαίνουν την γλώσσα μας και τις παραδόσεις της όμορφης χώρας μας! Αστειεύτηκε με τους γονείς και τους είπε ότι «είμαι μαζί σας» αφού και η ίδια στέλνει τα παιδιά της στο ελληνικό σχολείο και γνωρίζει πολύ καλά τις προκλήσεις! Εκλεισε την ομιλία της, αναφωνώντας «Ζήτω η Ελλάς!».

Το Ελληνικό Απογευματινό Σχολείο της κοινότητας του Αγίου Νεκταρίου στο Ρόσλιντεϊλ-Βοστώνης επέδωσε τιμητική βράβευση στην ιδρύτρια του Ματίνα Ψυχογιού. Διακρίνονται η διευθύντρια Μαρία Κυριακαντωνάκη-Μπακόλα, η τιμηθείσα Ματίνα Ψυχογιού, ο γενικός πρόξενος Συμεών Τέγος, ο ιερατικός προϊστάμενος Οδυσσέας Δρόσος και ο πρόεδρος του κοινοτικού συμβουλίου Κωνσταντίνος Βαζάκας.
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ARETI BRATSIS

Επισημαίνεται ότι η Καλομοίρα ήταν προσηνής και δεν χάλασε κανένα χατίρι τόσο στα παιδιά όσο και στους γονείς. Χαμογελαστή και με μια μεγάλη αγκαλιά σε όλους τραγούδησε, φωτογραφήθηκε με μαθητές και γονείς, ενώ διένειμε τα ενδεικτικά σε όλα τα παιδιά και φυσικά στους αποφοίτους τα απολυτήριά τους.

Το Σχολείο τίμησε την ιδρύτριά του πριν από 50 χρόνια με ειδικό βραβείο στην Ματίνα Ψυχογιού. Παρευρέθηκαν ο γενικός πρόξενος της Ελλάδος στη Βοστώνη Συμεών Τέγος, ο ιερατικός προϊστάμενος της κοινότητας Αγίου Νεκταρίου, π. Οδυσσέας Δρόσος,  η διευθύντρια του Μαλιωτείου Πολιτιστικού Κέντρου, Χρυσούλα Κουρκουντή, ο απερχόμενος πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ελληνοαμερικανών Νέας Αγγλίας Βασίλης Καυκάς, ο εκπρόσωπος της Ελληνομάθειας Ιωάννης Κατσαρός, ο πρόεδρος Κωνσταντίνος Βαζάκας και μέλη του κοινοτικού συμβουλίου.

Ο γενικός πρόξενος Συμεών Τέγος στον χαιρετισμό του, ανάμεσα στα άλλα, είπε και τα εξής: «Το σχολείο του Αγίου Νεκτάριου στο Ρόσλιντεϊλ είναι ένα από τα σημαντικότερα ελληνικά σχολεία της Νέας Αγγλίας, ένας φάρος Ελληνομάθειας σε μια εποχή που η εκμάθηση της γλώσσας μας στις ΗΠΑ μόνο εύκολη δεν είναι.

Η Καλομοίρα επιδίδει το βραβείο ζωγραφικής σε μαθήτρια του Ελληνικού Σχολείου του Αγίου Νεκταρίου στο Ρόσλιντεϊλ-Βοστώνης.
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ARETI BRATSIS

Σε αυτή την κατεξοχήν ελληνική γειτονιά της Βοστώνης, χάρη στην επιμονή και την αφοσίωση των εξαιρετικών δασκάλων, τις θυσίες των γονέων και τη στήριξη της τοπικής κοινότητας και της Εκκλησίας μας, τα Ελληνικά διδάσκονται με μεράκι και αποτελεσματικότητα.

Είμαι πεπεισμένος ότι σε αυτό το θετικό περιβάλλον τα παιδιά μας θα συνεχίσουν να διδάσκονται όχι μόνο τη γλώσσα μας, αλλά και τις παραδόσεις, την ιστορία μας και τον μοναδικό πολιτισμό μας.

Συγχαρητήρια σε όλους τους μαθητές για τις προσπάθειές τους και φυσικά στους σημερινούς αποφοίτους για την επιτυχία τους».

Στην ομιλία της η διευθύντρια του σχολείου Μαρία Κυριακαντωνάκη – Μπακόλα, ανάμεσα στα άλλα είπε και τα εξής: «Με μεγάλη χαρά και συγκίνηση, γιορτάζουμε τα πενήντα χρόνια αδιάλειπτης προσφοράς του ελληνικού σχολείου μας. Πενήντα χρόνια μορφώνοντας ψυχές, καλλιεργώντας πνεύματα και διατηρώντας άσβεστη τη φλόγα του Ελληνικού Πολιτισμού στην καρδιά της Βοστώνης.

Η παρουσία όλων σας τιμά ιδιαίτερα το σχολείο μας και αποτελεί ένδειξη της αφοσίωσης και της αγάπης σας για την Ελληνική Παιδεία και τον Πολιτισμό. Σήμερα, πενήντα χρόνια μετά την ίδρυση του σχολείου μας, η κληρονομιά της Ψυχογιού παραμένει ζωντανή. Οι αξίες που πρέσβευε, η αφοσίωσή της στην εκπαίδευση και η αγάπη της για τα παιδιά συνεχίζουν να καθοδηγούν το έργο μας.

Η Καλομοίρα επιδίδει το πιστοποιητικό στον μικρό μαθητή του Ελληνικού Σχολείου της κοινότητας του Αγίου Νεκταρίου στο Ρόσλιντεϊλ – Βοστώνης.
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ARETI BRATSIS

Είμαστε ευγνώμονες για το όραμά της, το θάρρος της και την αστείρευτη αισιοδοξία της.

Σε ένδειξη της βαθιάς μας ευγνωμοσύνης, απονέμουμε αυτό το τιμητικό βραβείο στην Ματίνα Ψυχογιού.

Θα θέλαμε επίσης να ευχαριστήσουμε θερμά την κ. Θεοδώρα Χρονοπούλου για τη σπουδαία παρακαταθήκη που άφησε ως διευθύντρια του σχολείου για σαράντα ολόκληρα χρόνια.

Εκ μέρους όλων μας, θέλουμε να ευχαριστήσουμε θερμά την Καλομοίρα που μας τίμησε με την παρουσία της. Η έμπνευση που προσφέρει στους μαθητές και τους γονείς μας είναι ανεκτίμητη.

Επιπλέον, ευγνωμονούμε όλους τους ιερείς που διακόνησαν την κοινότητά μας όλα αυτά τα χρόνια. Η αφοσίωση και η σκληρή δουλειά όλων αυτών των ατόμων συνέβαλαν καθοριστικά στην ανάπτυξη και την ακμή του σχολείου μας.

Ο γενικός πρόξενος Συμεών Τέγος ομιλεί στην εκδήλωση για την πεντηκοστή επέτειο του Ελληνικού Σχολείου της κοινότητας του Αγίου Νεκταρίου στο Ρόσλιντεϊλ – Βοστώνης. Διακρίνεται η διευθύντρια Μαρία Κυριακαντωνάκη- Μπακόλα.
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ARETI BRATSIS

Επίσης τον ‘Εθνικό Κήρυκα’ και τον κ. Θεόδωρο Καλμούκο, η πένα του οποίου αποτελεί φωνή της ελληνικής ψυχής στην Αμερική. Η αφοσιωμένη κάλυψη των εκδηλώσεων και των επιτευγμάτων του σχολείου μας αποτελεί αδιαμφισβήτητη πηγή ενημέρωσης και έμπνευσης για την ελληνική κοινότητα».

Ολοι εμείς, οι παρόντες αλλά και οι απουσιάζοντες, μοιραζόμαστε μια κοινή κληρονομιά: την Ελλάδα, τη γλώσσα μας, τη θρησκεία μας και τον πλούσιο πολιτισμό μας. Φέρουμε την ευθύνη να διατηρήσουμε ζωντανές τις ρίζες μας και να μεταλαμπαδεύσουμε τις αξίες μας στις επόμενες γενιές».

Η Καλομοίρα ομιλεί στο γεύμα της επετείου του Ελληνικού Σχολείου της κοινότητας Αγίου Νεκταρίου στο Ρόσλιντεϊλ – Βοστώνης, ενώ μικρός θαυμαστής της την χειροκροτεί.
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ARETIS BRATSIS
Από την τελετή της αποφοίτησης του Ελληνικού Απογευματινού Σχολείου της κοινότητας Αγίου Νεκταρίου στο Ρόσλιντεϊλ – Βοστώνης.
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ARETI BRATSIS

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Με τις εικόνες από τον ανεπανάληπτο θρίαμβο της κατάκτησης του Europa Conference League να παίζουν στις οθόνες, ο Σύλλογος Φιλάθλων Ολυμπιακού Νέας Υόρκης διοργάνωσε την καθιερωμένη χοροεσπερίδα, προσκαλώντας τους φίλους της ομάδας αλλά και ολόκληρη την Ομογένεια να γιορτάσουν τις επιτυχίες σε όλα τα αθλήματα.

Σχόλια

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΠΙΟ ΔΙΑΒΑΣΜΕΝΑ

Εκκλησία

ΒΟΣΤΩΝΗ. Εκλέχτηκε την Παρασκευή 17 Μαΐου 2024 από τη Σύνοδο του Φαναρίου, ο Επίσκοπος Σασίμων Κωνσταντίνος (Μώραλης) Μητροπολίτης Ντένβερ, όπως άλλωστε ήταν αναμενόμενο και όπως είχε εξαγγείλει ο «Ε.

ΑΠΟΨΕΙΣ

Είδε συγχωριανούς του, που τους κρέμασαν στους φανοστάτες της πλατείας της Καλαμάτας.

Πολιτισμός

ΑΘΗΝΑ. Σε μία λαμπρή τελετή με άρωμα Ελλάδας και Γαλλίας παραδόθηκε η Ολυμπιακή Φλόγα το απόγευμα της Παρασκευής στην οικοδέσποινα των φετινών Ολυμπιακών Αγώνων.

ΒΙΝΤΕΟ