x
 

ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ

Εκδήλωση για την εκατοστή επέτειο των γενεθλίων του Ιωάννη Κουρούνη

ΒΟΣΤΩΝΗ. Εγινε το απόγευμα της Κυριακής 17 Δεκεμβρίου 2023 στο επιφανές κέντρο κοινωνικών εκδηλώσεων «Venetian» της Νέας Ιερσέης, μέσα σε ατμόσφαιρα αγάπης, χαράς και εκτίμησης, εκδήλωση μετά δείπνου για την εκατοστή επέτειο των γενεθλίων του κ. Ιωάννη Κουρούνη, σεβαστού και αγαπητού πατέρα του Μητροπολίτη Σάρδεων κ. Ευαγγέλου.

Παρευρέθηκαν πάνω από εκατό προσκεκλημένοι, ανάμεσα στους οποίους ήταν ο Αρχιεπίσκοπος πρώην Αμερικής κ. Δημήτριος, ο Επίσκοπος Φασιανής κ. Αντώνιος, ο πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Αλέξανδρος Καρλούτσος με την πρεσβυτέρα του Ξάνθη, ο Σύμβουλος Εκδοσης του «Εθνικού Κήρυκα» Αντώνης Η. Διαματάρης με την σύζυγό του κ. Λίτσα Διαματάρη. Επίσης, συμμετείχε πλειάδα επιφανών ομογενών, ανάμεσα στους οποίους ήταν το ζεύγος Δρ Σπύρου και Δρ Αμαλίας Σπυρέα, ο κ. Δημοσθένης Δήμου με τους υιούς του Πολυχρόνη και Ιωάννη, ο κ. Νίκος Γαβαλάς με την σύζυγό του κ. Ελευθερία, καθώς και Αρχοντες του Οικουμενικού Πατριαρχείου από τη Νέα Ιερσέη, το Ντελαγουέαρ και αλλού. Επίσης, συμμετείχε σύνολη η οικογένεια του τιμηθέντος με τα παιδιά και τα εγγόνια τους, ενώ ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος εξέπληξε τους πάντες με τη θερμή και μηνυματοφόρα επίσημη επιστολή του, η οποία αναγνώσθηκε κατά την εκδήλωση και η οποία έχει ως εξής:

«Τω Εντιμοτάτω κυρίω Ιωάννη Κουρούνη, χάριν, ειρήνην και ευλογίαν παρά του Τρισάγιου Θεού.

Οικογενειακή φωτογραφία από την εκδήλωση της επετείου των εκατό ετών του κ. Ιωάννη Κουρούνη.
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΕΥΓΕΝΙΚΉ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗ ΤΗΣ ΟΙΚΟΓΈΝΕΙΑΣ

Ο Θεός αξιώνει υμάς, Εντιμότατε και φίλτατε, να εορτάσετε μετά πλειάδος αγαπώντων και εκτιμώντων υμάς προσώπων την συμπλήρωσιν ενός ολοκλήρου αιώνος επιγείου ζωής με πολλάς ευλογίας και δωρεάς του Θεού, μεγαλυτέρα των οποίων είναι ότι ο προσφιλής υιός σας Ευάγγελος υπάρχει εις εκ των Ιεραρχών του Πάνσεπτου Οικουμενικού Θρόνου χαίρων της εκτιμήσεως και του σεβασμού και της αγάπης πολλών εν τε τη Αμερική, τη Ελλάδι και γενικώτερον.

Εις τον σημερινόν εορτασμόν των γενεθλίων σας, αγαπητέ κύριε Κουρούνη, συμμετέχομεν και ημείς από του κλεινού Φαναρίου, δοξάζοντες τον Θεόν διά τα καθ’ υμάς και δεόμενοι Αυτού όπως σας χαρίζη μακρότητα ολβίων ημερών εν πάση αγαθωσύνη και πάντα τα προς σωτηρίαν αιτήματα, συγχαίροντες άμα υμάς διά το εορταζόμενον ιωβηλαίον της ευλογημένης εκατονταετούς ζωής σας.

Ομού μετά των άλλων συνεορτάζει και η ερατεινή Κάλυμνος της Δωδεκανήσου, εκ της οποίας έλκετε την καταγωγήν και η οποία σάς χαρίζει κατ’ έτος ημέρας αναπαύσεως και γαλήνης.

Κατακλείοντες τον παρόντα εόρτιον προς υμάς χαιρετισμόν της Μητρός Εκκλησίας και ημών προσωπικώς, σας ευχαριστούμεν και εκφράζομεν την Πατριαρχικήν ημών ευαρέσκειαν δι’ όσα επετελέσατε υπέρ της Εκκλησίας και της Ομογενείας κατά τας πολλάς δεκαετίας της ευτυχούς ζωής σας και παρακαλούμεν τον άγιον Θεόν να επιβραβεύη τους κόπους και τα έργα των χειρών σας με υγείαν και με θαλερόν γήρας.

Τον τιμηθέντα κ. Ιωάννη Κουρούνη πλαισιώνουν: Καθήμενοι – ο Αρχιεπίσκοπος πρώην Αμερικής Δημήτριος, ο Επίσκοπος Φασιανής Αντώνης, η Κάρολ Κουργιέλη.
Ορθιοι: Ο Σύμβουλος Εκδοσης του “Ε.Κ. Αντώνης Διαματάρης με την σύζυγό του Λίτσα, το ζεύγος Δρ. Αμαλία και Δρ. Σπύρος Σπυρέας, ο Μητροπολίτης Ευάγγελος, ο Δημοσθένης Δήμου, ο πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Αλέξανδρος Καρλούτσος με την πρεσβυτέρα του Ξάνθη, και το ζεύγος Δημητρίου και Κάρολ Κουργιέλη, ιδιοκτήτες του επιφανούς κέντρου κοινωνικών εκδηλώσεων Venetian.
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΕΥΓΕΝΙΚΉ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗ ΤΗΣ ΟΙΚΟΓΈΝΕΙΑΣ

Και επί τούτοις, σας ασπαζόμεθα εγκαρδίως, λίαν αγαπητέ κύριε Κουρούνη, και σας επιδαψιλεύομεν αμέριστον την Πατριαρχικήν ημών εύλογίαν. Εις πολλά έτη!

βκγ’ Δεκεμβρίου ιη’

Ο Κωνσταντινουπόλεως Βαρθολομαίος

Διάπυρος προς Θεόν ευχέτης».

Εξ’ άλλου ο Μητροπολίτης κ. Ευάγγελος δήλωσε στον «Ε.Κ.» πως «σε οικογενειακό περιβάλλον εορτάσαμε την εκατονταετηρίδα ζωής του αγαπητού μας πατέρα και του ευχόμαστε, όπως ο Θεός του χαρίζει άφθονη υγεία και μακρότητα ημερών ούτως ώστε με την ίδια αφοσίωση συνεχίσει να προσφέρει τον εαυτό του προς την Εκκλησία και το Γένος».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΘΗΝΑ. Στην επίσημη έναρξη του Τέταρτου Διεθνούς Συνεδρίου των Αρχόντων του Οικουμενικού Πατριαρχείου με θέμα την Προστασία της θρησκευτικής ελευθερίας, της δημοκρατίας και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων καλωσόρισαν το πλήθος των παρευρισκομένων σήμερα το πρωί ο Δρ Αντώνιος Λυμπεράκης, Άρχων Μέγας Ακτουάριος και Εθνικός Διοικητής των Αρχόντων στην Αμερική και ο Αθανάσιος Μαρτίνος, Άρχων Έξαρχος της Αγίας του Χριστού Μεγάλης Εκκλησίας.

Σχόλια

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΠΙΟ ΔΙΑΒΑΣΜΕΝΑ

Εκκλησία

ΒΟΣΤΩΝΗ. Εκλέχτηκε την Παρασκευή 17 Μαΐου 2024 από τη Σύνοδο του Φαναρίου, ο Επίσκοπος Σασίμων Κωνσταντίνος (Μώραλης) Μητροπολίτης Ντένβερ, όπως άλλωστε ήταν αναμενόμενο και όπως είχε εξαγγείλει ο «Ε.

ΑΠΟΨΕΙΣ

Είδε συγχωριανούς του, που τους κρέμασαν στους φανοστάτες της πλατείας της Καλαμάτας.

Πολιτισμός

ΑΘΗΝΑ. Σε μία λαμπρή τελετή με άρωμα Ελλάδας και Γαλλίας παραδόθηκε η Ολυμπιακή Φλόγα το απόγευμα της Παρασκευής στην οικοδέσποινα των φετινών Ολυμπιακών Αγώνων.

ΒΙΝΤΕΟ