x

ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ

Εκδήλωση για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας στο Σταθάκειο, Νέα Υόρκη

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Μια εκδήλωση συμβουλευτικής φύσεως, για γυναίκες άνω των 40 ετών, διοργανώνει η Ομοσπονδία Ελληνικών Σωματείων Μείζονος Νέας Υόρκης, στο πλαίσιο των εορτασμών για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας.

Ειδικότερα, η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την προσεχή Κυριακή 12 Μαρτίου, στις 4 το απόγευμα, στο Σταθάκειο Πολιτιστικό Κέντρο στην Αστόρια, με το πρόγραμμα να προσαρμόζεται αναλόγως και να περιλαμβάνει ομιλίες γυναικών της Ελληνο-Αμερικανικής Κοινότητας, οι οποίες έχουν καταγράψει μια αξιοσημείωτη σταδιοδρομία, επιτυγχάνοντας την ανέλιξη σε τομείς οι οποίοι, τουλάχιστον κατά το παρελθόν, ήταν ως επί το πλείστον κατειλημμένοι από άνδρες.

Ειδικότερα, στο πρόγραμμα περιλαμβάνονται οι παρακάτω ομιλήτριες:

* Φλωρεντία Χριστοδουλίδου, Ιατρός Ειδ. Εσωτερική Παθολογία.

* Δρ Εβελυν Μπίλια-Λώλη, Ψυχολόγος, Πρύτανης της Σχολής Εκπαίδευσης και Ανθρώπινης Ανάπτυξης του Πανεπιστημίου του Φέρφιλντ και Μέλος Δ.Σ. Ελληνίδων Επαγγελματιών.

* Ειρήνη Σαρρή, Αδειοδοτημένη Κτηματομεσίτρια Αντιπρόσωπος Ακινήτων, Πιστοποιημένη Ειδικός Διαπραγματεύσεων, Μέλος συλλόγου Ελληνο-

Αμερικανίδων Επαγγελματιών «AGAPW».

* Νάνσυ Παπαϊωάννου, Ανώτερη Σύμβουλος του Προέδρου και Διευθύνοντα Συμβούλου της τράπεζας Alma Bank.

* Αφροδίτη Δικαιάκου, Εγγεγραμμένη Διαιτολόγος-Διατροφολόγος (μεταπτυχιακό), Πιστοποιημένη Δίγλωσση Εκπαιδευτικός (μεταπτυχιακό).

Διοργάνωση:

Αυγή Μ. Ατματζίδου, Σύμβουλος Ψηφιακής Διαδικτυακής Ανάπτυξης.

Νομική Καστανά, Συμπρόεδρος Πολιτιστικής Επιτροπής.

Σοφία Στρουμπάκη, Συμπρόεδρος Επιτροπής Λευκώματος.

Πλούσια ατζέντα εκδηλώσεων

Η εκδήλωση για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας εντάσσεται στη γενικότερη παράλληλη πολιτιστική δράση, ενόψει της Παρέλασης για την Επέτειο της Ελληνικής Ανεξαρτησίας, που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 30 Απριλίου, στην 5η Λεωφόρο.

Ηδη η συμπρόεδρος της Επιτροπής Παρελάσεως, αρμόδια για τις πολιτιστικές εκδηλώσεις, Νομική Καστανά, έχει γνωστοποιήσει την πραγματοποίηση ειδικής εκδήλωσης στην Πλατεία Αθηνών (Athens Square Park), ανήμερα της 25ης Μαρτίου, που θα περιλαμβάνει την έπαρση σημαίας και τη συμμετοχή των χορευτικών, ενώ στις 29 Απριλίου η εκδήλωση θα επαναληφθεί, ως είθισται, παρουσία των Ευζώνων.

Παράλληλα, την αμέσως επόμενη ημέρα, στις 26 Μαρτίου, στο Σταθάκειο Πολιτιστικό Κέντρο, θα πραγματοποιηθούν διαλέξεις για τη συμβολή των φιλελλήνων στην Ελληνική Επανάσταση, καθώς και για τα όπλα και τις ενδυμασίες των αγωνιστών της Επανάστασης.

Στη συνέχεια, την Κυριακή 2 Απριλίου, είναι προγραμματισμένα τα καλλιστεία για την ανάδειξη της «Μις Ελληνική Ανεξαρτησία». Στο πλαίσιο αυτό, η Επιτροπή Παρέλασης έχει απευθύνει κάλεσμα σε Συλλόγους όπως επίσης και άλλους οργανισμούς της Ομογένειας, προκειμένου να προτείνουν ή να ενθαρρύνουν υποψήφιες να συμμετέχουν στον διαγωνισμό.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΣΥΔΝΕΫ. Το Οικουμενικό Πατριαρχείο καθαίρεσε από το μέγιστο λειτούργημα της ιερωσύνης τον Ελευθέριο Τάτση, μέχρι προ τινος κληρικό της Αρχιεπισκοπής Αυστραλίας, η οποία εξέδωσε το ακόλουθο αναλυτικό ανακοινωθέν με την συνημμένη φωτογραφία:« Η Ιερά Αρχιεπισκοπή Αυστραλίας πληροφορεί τον ευαγή κλήρο και τον Ορθόδοξο λαό της πέμπτης ηπείρου ότι, με απόφαση της Αγίας και Ιεράς Συνόδου του Οικουμενικού Πατριαρχείου, επεβλήθη στον μέχρι πρότινος κληρικό κ.

Σχόλια

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΠΙΟ ΔΙΑΒΑΣΜΕΝΑ

Αντίλογος

Παρενέβη, διαβάζω, ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, για να τεθεί σε διαθεσιμότητα ο δημόσιος υπάλληλος που συνελήφθη για εμπλοκή του στην υπόθεση της 12χρονης στα Σεπόλια.

Εκδηλώσεις

ΜΠΡΟΥΚΛΙΝ. Μέσα σε ιδιαίτερα συγκινητικό κλίμα πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 18 Ιουνίου η τελετή αποφοίτησης της 8ης τάξης του Ημερήσιου Ελληνικού Σχολείου “Αργύριος Φάντης” στον Καθεδρικό Ναό των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στο Μπρούκλιν.

Πολιτισμός

Η πρωτοεμφανιζόμενη συγγραφέας Μαρίνα Πλούμπη, μας χάρισε φέτος ένα παιδικό βιβλίο ξεχωριστό και μοναδικό για τα ελληνικά δεδομένα.

ΒΙΝΤΕΟ