x
 

ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ

Εκδήλωση κοπής βασιλόπιτας Πανηπειρωτικής Ομοσπονδίας Ευρώπης

12 Φεβρουαρίου 2024

Στο Πλέτενμπεργκ Γερμανίας πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 4 Φεβρουαρίου η καθιερωμένη ετήσια κοπή της βασιλόπιτας της Πανηπειρωτικής Ομοσπονδίας Ευρώπης, η οποία μεταδόθηκε ζωντανά μέσω τηλεδιάσκεψης.

Στην έναρξη της εκδήλωσης ακούστηκαν τα ηπειρώτικα κάλαντα από το παιδικό τμήμα της χορευτικής ομάδας του Ηπειρωτικού Συλλόγου του Πλέτενμπεργκ. Μετά το καλωσόρισμα του προέδρου της Πανηπειρωτικής Ομοσπονδίας Ευρώπη Δημήτριου Ντόκου, απηύθυνε τον χαιρετισμό του και τις ευχές του για το νέο έτος ο γενικός γραμματέας Απόδημου Ελληνισμού και Δημόσιας Διπλωματίας Ιωάννης Χρυσουλάκης. Στη συνέχεια, το λόγο πήρε ο πρόεδρος του Παγκοσμίου Συμβουλίου Ηπειρωτών Εξωτερικού Χρυσόστομος Δήμου, ο οποίος ευχήθηκε σε όλους μια δημιουργική χρονιά και ιδιαιτέρως στη νεολαία των συλλόγων. Επειτα ο γεν. γραμματέας του Παγκοσμίου Συμβουλίου Ηπειρωτών Εξωτερικού και επίτιμος πρόεδρος της Πανηπειρωτικής Ομοσπονδίας Ευρώπης Σπύρος Κωσταδήμας ευχήθηκε με τη σειρά του και επισήμανε τη συμμετοχή του Απόδημου Ελληνισμού στις απερχόμενες ευρωεκλογές. Χαιρετισμό εκ μέρους του γενικού προξένου του κρατιδίου Βόρειας Ρηνανίας Βεστφαλίας Βασίλειο Κοΐνη απηύθυνε ακόμη ο κ. Σπύρος Παπαϊωάννου.

Ο πρόεδρος Δημήτριος Ντόκος, αφού έκανε τον απολογισμό των πεπραγμένων, παρουσίασε μαζί με την γενική γραμματέα Ελένη Δράκου τους στόχους της Πανηπειρωτικής Ομοσπονδίας Ευρώπης. Ενας από τους στόχους είναι η διοργάνωση του Ανταμώματος Ηπειρωτών όπως και η ανάδειξη της ελληνικής μειονότητας της Βορείου Ηπείρου. Ο κ. Σωτήριος Κέντρος από την ΔΕΕΕΜ Ομόνοια απηύθυνε τον χαιρετισμό του και έκανε μια σύντομη αναφορά στις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν. Επειτα κόπηκε η βασιλόπιτα από την πρόεδρο του Ηπειρωτικού Συλλόγου Φρανκφούρτης και μέλος της Πανηπειρωτικής Ομοσπονδίας Ευρώπης Δήμητρα Πέτσα και ακολούθησε το δεύτερο μέρος της διοργάνωσης: η εκλογική διαδικασία για την επανίδρυση της Ηπειρωτικής Νεολαίας Ευρώπης.

Φωτογραφία: Ευγενική παραχώρηση Πανηπειρωτικής Ομοσπονδίας Ευρώπης

Παράλληλα, συνεδρίασαν οι παρευρισκόμενοι εκπρόσωποι των μελών της Πανηπειρωτικής Ομοσπονδίας Ευρώπης.

Η Πανηπειρωτική Ομοσπονδία Ευρώπης εξέφρασε τις θερμές της ευχαριστίες στον κ. Θεόδωρο Μπούλη που παραχώρησε την αίθουσα εκδηλώσεων του εστιατορίου του αφιλοκερδώς και τον Ηπειρώτικο Σύλλογο του Πλέτενμπεργκ για τη φιλοξενία του. Το Διοικητικό Συμβούλιο ευχαρίστησε επίσης τους παρευρισκόμενους συλλόγους και ευχήθηκε ολόψυχα σε όλους τους συμπατριώτες και φίλους μια καλή χρονιά, με υγεία, ευτυχία και ειρήνη: Ηπειρώτικος Σύλλογος Αμβούργου, Αδελφότητα Ηπειρωτών Αννοβέρου Πίνδος, Σύλλογος Ηπειρωτών Βελγίου, ΔΕΕΕΜ Ομόνοια Β. Ηπείρου, Ηπειρώτικος Σύλλογος Βούπερταλ, Παγκύπριος Σύνδεσμος Βορειοηπειρωτών Λευκωσίας, Ηπειρώτικος Σύλλογος Λιούντενσειτ, Ηπειρώτικος Σύλλογος Λούντβιγκσχαφεν, Ηπειρώτικος Σύλλογος Μένντεν, Ηπειρώτικος Σύλλογος Το Σούλι Μπίτινγκχειμ-Μπίσιγκεν, Ηπειρωτική Κοινότητα Μονάχου, Ηπειρώτικος Σύλλογος Μπήλεφελντ, Σύλλογος Ηπειρωτών Δωδώνη Ντύσσελντορφ, Ηπειρώτικος Σύλλογος Πλέττενμπεργκ, Ηπειρώτικος Σύλλογος Νυρεμβέργης, Πανηπειρωτική Αδελφότητα Στοκχόλμης και Ηπειρώτικος Σύλλογος Φρανκφούρτης.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Η δημοσιογράφος Ειρήνη Ζαχαριάδη στο ειδικό εβδομαδιαίο βιντεομαγκαζίνο, στο οποίο παρουσιάζονται οι σημαντικότερες ειδήσεις της Εβδομάδας όπως τις κατέγραψε ο «Εθνικός Κήρυκας» μέσα από την έντυπη αλλά και την ηλεκτρονική έκδοσή του και τις επεξεργάστηκε η συντακτική του ομάδα.

Σχόλια

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΠΙΟ ΔΙΑΒΑΣΜΕΝΑ

Εκκλησία

ΒΟΣΤΩΝΗ. Εκλέχτηκε την Παρασκευή 17 Μαΐου 2024 από τη Σύνοδο του Φαναρίου, ο Επίσκοπος Σασίμων Κωνσταντίνος (Μώραλης) Μητροπολίτης Ντένβερ, όπως άλλωστε ήταν αναμενόμενο και όπως είχε εξαγγείλει ο «Ε.

ΑΠΟΨΕΙΣ

Είδε συγχωριανούς του, που τους κρέμασαν στους φανοστάτες της πλατείας της Καλαμάτας.

Πολιτισμός

ΑΘΗΝΑ. Σε μία λαμπρή τελετή με άρωμα Ελλάδας και Γαλλίας παραδόθηκε η Ολυμπιακή Φλόγα το απόγευμα της Παρασκευής στην οικοδέσποινα των φετινών Ολυμπιακών Αγώνων.

ΒΙΝΤΕΟ