x
 

ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ

Εκδήλωση στα Τίρανα για τα 20 χρόνια της Ενωσης Ελληνικών Επιχειρήσεων Αλβανίας

18 Οκτωβρίου 2023

ΤΙΡΑΝΑ. Εκδήλωση με αφορμή τα 20 χρόνια από την ίδρυσή της διοργάνωσε τη Δευτέρα το βράδυ στα Τίρανα η Ενωση Ελληνικών Επιχειρήσεων Αλβανίας, με περισσότερους από 100 καλεσμένους, μέλη και συνεργάτες της Ενωσης όλα αυτά τα χρόνια.

Προσκεκλημένη στην εκδήλωση ήταν και η πρέσβης της Ελλάδας στην Αλβανία, Κωνσταντίνα Καμίτση, καθώς και η πρέσβης του Ισραήλ, Galit Peleg, οι οποίες, κατά τη διάρκεια του χαιρετισμού τους μετέφεραν μηνύματα ειρήνης και ενότητας.

Ο πρόεδρος της Ενωσης, Denald -George Tafani, ευχαρίστησε τα μέλη και το διοικητικό συμβούλιο για τις προσπάθειές τους τις δύο τελευταίες δεκαετίες και εξέφρασε την επιθυμία του, η Ένωση να οδηγήσει την ελληνική επιχειρηματικότητα σε μια νέα εποχή. Επίσης, εκ μέρους του διοικητικού συμβουλίου εξέφρασε την αλληλεγγύη της Ένωσης Ελληνικών Επιχειρήσεων Αλβανίας προς τον λαό του Ισραήλ.

Ο πρωθυπουργός της Ελλάδας, Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος βρέθηκε προχθές στα Τίρανα για τη Σύνοδο Κορυφής της Διαδικασίας του Βερολίνου, δεν κατάφερε τελικά να παραστεί στην εκδήλωση, αλλά μέσω γραπτού μηνύματος, εξέφρασε την εκτίμησή του για την δραστηριότητα της Ενωσης Ελληνικών Επιχειρήσεων Αλβανίας υπέρ της ανάπτυξης υγιούς ελληνικής επιχειρηματικότητας στην Αλβανία, καθώς και την αμέριστη στήριξη της ελληνικής κυβέρνησης στο έργο της.

Κύριοι χορηγοί της εκδήλωσης ήταν οι εταιρείες Antea Cement (Όμιλος Τιτάν), Perparimi Steel, Raiffeisen Bank και Sideral (Όμιλος Sidenor). Την στήριξή τους έδωσαν και οι εταιρείες Alehandro Group, και V+O.

Η Ενωση ιδρύθηκε τον Οκτώβριο του 2003 και διαδραματίζει σημαντικό ρόλο στην προώθηση και ανάπτυξη των ελληνικών επιχειρήσεων στην Αλβανία. Σκοπός της είναι η ανάπτυξη και ενίσχυση των επενδύσεων, της συνεργασίας και της αλληλοβοήθειας μεταξύ των δύο χωρών. Τα μέλη της δραστηριοποιούνται στους σημαντικότερους τομείς της αλβανικής οικονομίας, όπως οι τράπεζες, το εμπόριο, η ενέργεια, η βιομηχανία και οι κατασκευές. Σήμερα είναι εγγεγραμμένες πάνω από 40 εταιρείες, οι οποίες συμβάλλουν στην εκπλήρωση των στόχων της Ενωσης.

Σύμφωνα με αλβανική Στατιστική Υπηρεσία (INSTAT) και την Τράπεζα της Αλβανίας του 2022, η Ελλάδα κατέχει την 4η θέση στις χώρες προμηθεύτριες της Αλβανίας, την 2η θέση ως προς τον αριθμό των ελληνικών ή μεικτών επιχειρήσεων, ενώ τα τελευταία χρόνια έχει πέσει στην 9η θέση στις ξένες επενδύσεις.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Σχόλια

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΠΙΟ ΔΙΑΒΑΣΜΕΝΑ

Αντίλογος

Παρενέβη, διαβάζω, ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, για να τεθεί σε διαθεσιμότητα ο δημόσιος υπάλληλος που συνελήφθη για εμπλοκή του στην υπόθεση της 12χρονης στα Σεπόλια.

Εκδηλώσεις

ΜΠΡΟΥΚΛΙΝ. Μέσα σε ιδιαίτερα συγκινητικό κλίμα πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 18 Ιουνίου η τελετή αποφοίτησης της 8ης τάξης του Ημερήσιου Ελληνικού Σχολείου “Αργύριος Φάντης” στον Καθεδρικό Ναό των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στο Μπρούκλιν.

Πολιτισμός

Η πρωτοεμφανιζόμενη συγγραφέας Μαρίνα Πλούμπη, μας χάρισε φέτος ένα παιδικό βιβλίο ξεχωριστό και μοναδικό για τα ελληνικά δεδομένα.

ΒΙΝΤΕΟ