x

Έχετε συμπληρώσει το όριο δωρεάν άρθρων για αυτόν τον μήνα.
Αποκτήστε απεριόριστη πρόσβαση στα καλύτερα της ανεξάρτητης ελληνικής δημοσιογραφίας ξεκινώντας από $ 1/εβδομάδα.

 

ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ

Εκδήλωση στη Βοστώνη για την Αγιορείτικη δίαιτα και διατροφή σε συνάρτηση με την υγεία

ΒΟΣΤΩΝΗ. Εν όψει της Μεγάλης Τεσσαρακοστής και της περιόδου της νηστείας που οδηγεί στη Μεγάλη Εβδομάδα και το Πάσχα διοργανώθηκε στη Βοστώνη εκδήλωση με θέμα την Αγιορείτη διατροφή και την υγεία.

Η εκδήλωση έλαβε χώρα στο Μαλιώτειο Πολιτιστικό Κέντρο, όπου έγινε και η παρουσίαση του νέου βιβλίου του ιατρού Πέτρου Πατίτσα «Η Αθωνική Δίαιτα», στην αγγλική γλώσσα. Το θέμα αποκτά ξεχωριστή επικαιρότητα προ της νηστείας της Μεγάλης Τεσσαρακοστής, η οποία βέβαια έχει βαθύτερο πνευματικό περιεχόμενο, αλλά αφορά και πρακτικές προσαρμογές στις διατροφικές συνήθειες των ανθρώπων.

Κατά την ομιλία του Δρα Πατίτσα τονίστηκε ότι «οι Αγιορείτες μοναχοί παρουσιάζουν πολύ χαμηλά ποσοστά ασθενειών σχετιζόμενων με την παχυσαρκία, όπως ο διαβήτης, ο καρκίνος, οι καρδιοπάθειες κ.ο.κ.». Εν συνεχεία έγινε αναφορά στα τρία κυριότερα χαρακτηριστικά της Αθωνικής δίαιτας τα οποία είναι «η καθημερινή πολύωρη αποχή από την κατανάλωση φαγητού, η κατανάλωση πρωτεϊνών φυσικής προέλευσης και ο συνδυασμός της δίαιτας με καθημερινό περπάτημα διάρκειας τουλάχιστον μισής ώρας».

Από την εκδήλωση στη Βοστώνη για την Αγιορείτικη δίαιτα και διατροφή σε συνάρτηση με την υγεία.
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΜΑΛΩΤΕΙΟ ΚΕΝΤΡΟ

Ο ομιλητής επισήμανε ότι «η εφαρμογή της Αθωνικής δίαιτας θα επιφέρει σε εκείνον που την ακολουθεί απώλεια περιττού βάρους, βελτίωση της νοητικής λειτουργίας και αίσθημα αυτοεκτίμησης και αυτοπεποίθησης».

Την παρουσίαση του Δρα Πέτρου Πατίτσα την οποία παρακολούθησαν άνω των εκατό ατόμων, συμπεριλαμβανομένων ιατρών, διατροφολόγων, καθηγητών, φοιτητών και ενδιαφερομένων τόσο για θέματα διαίτης όσο και για θέματα Ορθοδόξου πνευματικότητας, ακολούθησαν ερωτήσεις προς τον ομιλητή και τοποθετήσεις.

Στο τέλος της παρουσίασης, οι παρευρισκόμενοι δέχθηκαν με ενθουσιασμό το καθιερωμένο κέρασμα του Μαλιωτείου Κέντρου που περιελάμβανε, ειδικά για την περίσταση, παραδοσιακά νηστίσιμα εδέσματα και χυμούς φρούτων.

Μέλη του ακροατηρίου στην εκδήλωση για την Αγιορείτικη Δίαιτα υποβάλλουν ερωτήσεις στον ομιλητή ιατρό Πέτρο Πατίτσα.
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΜΑΛΙΩΤΕΙΟ ΚΕΝΤΡΟ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΜΕΡΙΛΑΝΤ. Με τέλεση Αγιασμού και λόγους παραινετικούς από τον Μητροπολίτη Νέας Ιερσέης Απόστολο ξεκίνησε η κατασκηνωτική περίοδος στις κατασκηνώσεις της Μητρόπολης οι οποίες φέρουν την ονομασία «Ο καλός ποιμήν» και βρίσκονται στο Chesapeake (Τσέσαπικ) της πολιτείας Μέριλαντ.

Σχόλια

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΠΙΟ ΔΙΑΒΑΣΜΕΝΑ

Εκκλησία

ΒΟΣΤΩΝΗ. Εκλέχτηκε την Παρασκευή 17 Μαΐου 2024 από τη Σύνοδο του Φαναρίου, ο Επίσκοπος Σασίμων Κωνσταντίνος (Μώραλης) Μητροπολίτης Ντένβερ, όπως άλλωστε ήταν αναμενόμενο και όπως είχε εξαγγείλει ο «Ε.

ΑΠΟΨΕΙΣ

Είδε συγχωριανούς του, που τους κρέμασαν στους φανοστάτες της πλατείας της Καλαμάτας.

Πολιτισμός

ΑΘΗΝΑ. Σε μία λαμπρή τελετή με άρωμα Ελλάδας και Γαλλίας παραδόθηκε η Ολυμπιακή Φλόγα το απόγευμα της Παρασκευής στην οικοδέσποινα των φετινών Ολυμπιακών Αγώνων.

ΒΙΝΤΕΟ