x
 

ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ

Εκδήλωση του Κέντρου Βυζαντινών Σπουδών

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Ως μια από τις πιο σημαντικές εκδηλώσεις των τελευταίων ετών χαρακτηρίζουν ιθύνοντες του Κέντρου Βυζαντινών και Νεοελληνικών Σπουδών του Κουίνς Κόλετζ την δεξίωση για την επέτειο των 50 ετών από την ίδρυσή του, η οποία θα πραγματοποιηθεί αύριο Παρασκευή 17 Μαϊου, στις 7 το απόγευμα, σε αίθουσα του πολυχώρου «Terrace on the Park».

Οπως ανέφερε στον «Εθνικό Κήρυκα» («Ε.Κ.») η υποδιευθύντρια Μαρία Αθανασοπούλου, η προετοιμασία κορυφώνεται προκειμένου η εκδήλωση να έχει επιτυχία αφού, εκτός των άλλων, έχει βαρύνουσα σημασία όσον αφορά και στην χρηματοδότηση του Κέντρου, το οποίο, με βάση τη νέα νομοθεσία της Πολιτείας Νέας Υόρκης, θα πρέπει να αναζητήσει δικούς του πόρους προκειμένου να καλυφθούν οι λειτουργικές του ανάγκες.

«Τα τελευταία δυο χρόνια έχουν αλλάξει οι νόμοι της Πολιτείας και καθιστούν αυτά τα Κέντρα Πολιτισμού εντός των Πανεπιστημίων να χρηματοδοτούνται από δικούς τους πόρους, εφόσον θέλουν να λειτουργήσουν αυτόνομα. Αυτό έθεσε τη συνέχιση της λειτουργίας του Βυζαντινού Κέντρου σε κίνδυνο με αποτέλεσμα, τα τελευταία δυο χρόνια και μετά την πανδημία, ο διευθυντής Γεράσιμος Κατσάν κι εγώ να στρέψουμε όλο το βάρος και το ενδιαφέρον στην διασφάλιση της βιωσιμότητάς του, αξιοποιώντας την συγκέντρωση χρηματοδοτικών πόρων (fundraising) από την Ομογένεια, παράλληλα με το βάρος που δώσαμε στις ακαδημαϊκές και εκπαιδευτικές υποχρεώσεις του Κέντρου, καθώς συνεχίζουμε και παρέχουμε υποτροφίες σε φοιτητές, βασιζόμενοι στην γενναιοδωρία της Ομογένειας», είχε δηλώσει η κ. Αθανασοπούλου.

Οπως είχε αναφέρει σχετικό ρεπορτάζ του «Ε.Κ.», το τιμώμενο πρόσωπο θα είναι ο επί χρόνια πρόεδρος της Συμβουλευτικής Επιτροπής, Χριστόφορος Στρατάκης, σε μια συμβολική κίνηση του Κέντρου Βυζαντινών και Νεοελληνικών Σπουδών προκειμένου να αναγνωρίσει την πολυετή προσφορά του.

Παράλληλα, σχεδόν μια εβδομάδα αργότερα και, συγκεκριμένα, την Πέμπτη 23 Μαϊου, θα λάβει χώρα η τελετή αποφοίτησης και επίδοσης τιμητικών τίτλων και υποτροφιών στους φοιτητές που παρακολουθούν το πρόγραμμα των Ελληνικών Σπουδών, σε αίθουσα εκδηλώσεων του Κουίνς Κόλετζ, με κεντρικό διευθυντή τον πρύτανη Φρανκ Γου (Frank Wu).

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΘΗΝΑ. Περισσότερη και όχι λιγότερη Ευρώπη απαιτούν τα προβλήματα των πολιτών προκειμένου να επιλυθούν, λέει μιλώντας στον «Εθνικό Κήρυκα» («Ε.

Σχόλια

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΠΙΟ ΔΙΑΒΑΣΜΕΝΑ

Εκκλησία

ΒΟΣΤΩΝΗ. Εκλέχτηκε την Παρασκευή 17 Μαΐου 2024 από τη Σύνοδο του Φαναρίου, ο Επίσκοπος Σασίμων Κωνσταντίνος (Μώραλης) Μητροπολίτης Ντένβερ, όπως άλλωστε ήταν αναμενόμενο και όπως είχε εξαγγείλει ο «Ε.

ΑΠΟΨΕΙΣ

Είδε συγχωριανούς του, που τους κρέμασαν στους φανοστάτες της πλατείας της Καλαμάτας.

Πολιτισμός

ΑΘΗΝΑ. Σε μία λαμπρή τελετή με άρωμα Ελλάδας και Γαλλίας παραδόθηκε η Ολυμπιακή Φλόγα το απόγευμα της Παρασκευής στην οικοδέσποινα των φετινών Ολυμπιακών Αγώνων.

ΒΙΝΤΕΟ