x
 

Ελλάδα

Εκκληση μάνας για βοήθεια τραυματία αθλητή

03 Αυγούστου 2021

ΑΘΗΝΑ. Ο Γιάννης Αβραμίδης, 19 ετών, ζει στη Βέροια με την οικογένειά του. Από μικρό παιδί, όνειρό του ήταν ο πρωταθλητισμός, στο «Δέκαθλο». Ως διακεκριμένος πλέον αθλητής Δεκάθλου συμμετείχε σε πολλούς πανελλήνιους αγώνες.

Δυστυχώς, όλα του τα όνειρα στιγμιαία ανατράπηκαν, όπως έχει γράψει και παλαιότερα ο «Ε.Κ.». Στις 2 Μαΐου 2019, και κατά τη διάρκεια προπόνησής του στο Δημοτικό στάδιο Βέροιας, τραυματίστηκε σοβαρά με κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις. Κατά την κάθοδό του στο άλμα επί κοντώ, χτύπησε με ορμή το κεφάλι του στο γυμνό στυλοβάτη – χωρίς το προβλεπόμενο προστατευτικό κάλυμμα.

Τα χειρουργεία που ακολούθησαν ήταν αλλεπάλληλα, κρίσιμα, ζωτικής σημασίας, ενώ η ζωή του, για μεγάλο χρονικό διάστημα κρεμόταν από μία κλωστή.

Αφού διέφυγε τον κίνδυνο, διέμεινε για μεγάλο χρονικό διάστημα σε κέντρα αποκατάστασης στην Ελλάδα, ενώ για εξειδικευμένη μετεγχειρητική αποθεραπεία κατέφυγε σε εξειδικευμένο κέντρο αποκατάστασης στη Γερμανία.

Εκεί, με τη φροντίδα ειδικών έκανε το νέο του ξεκίνημα διαψεύδοντας τις δυσοίωνες για την υγεία του προβλέψεις, ενώ βελτίωσε σημαντικά την κινητικότητά του. Σήμερα μπορεί να επικοινωνεί ηλεκτρονικά με τους δικούς του ανθρώπους, αυτόνομα, όμως αδυνατεί να μιλήσει και να περπατήσει ολοκληρωμένα, ακόμη.

Σύμφωνα με τους ειδικούς, ο Γιάννης έχει πολλές ελπίδες να περπατήσει ξανά, όμως πρέπει να μεταβεί σε εξειδικευμένο κέντρο αποκατάστασης https://www.hegau-jugendwerk.de/  της Γερμανίας, για διάστημα 2 μηνών, με τα έξοδα της εξειδικευμένης αυτής νοσηλείας να ανέρχονται στις 45.000 ευρώ.

Πριν από λίγες μέρες, δημιουργήθηκε από την οικογένεια του αθλητή μία καμπάνια οικονομικής υποστήριξης, προκειμένου να συγκεντρωθεί το απαιτούμενο ποσό.

Φίλοι, συναθλητές, συγγενείς, γνωστοί και άγνωστοι από όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό, στέκονται στο πλευρό του και τα μηνύματα είναι αισιόδοξα και ενθαρρυντικά . Ήδη έχει συγκεντρωθεί το ποσό των 10.450 ευρώ και συνεχίζουν με αγάπη.

Όλοι μαζί μπορούν να βοηθήσουν το νέο αυτό άνθρωπο να ανακτήσει τη ζωή του. Να διεκδικήσει όλα όσα ονειρεύονται οι νέοι της ηλικίας του. Να στηρίξουν το δικαίωμά του στην υγεία και εκπαίδευση. Είναι η ευκαιρία του να περπατήσει, να σπουδάσει, όπως όλοι οι συνομήλικοί του και -κυρίως- να υπερβεί κάθε αίσθημα μοναξιάς και αποκλεισμού, που βιώνει.

Την ευκαιρία αυτή μπορούν να τη δώσουν όλοι μαζί, συνεισφέροντας -ο καθένας στο μέτρο των δυνατοτήτων του- στην καμπάνια οικονομικής ενίσχυσης στο σύνδεσμο που ακολουθεί: 

https://www.giveandfund.com/giveandfund/project/giannisavramidis 

Τι είναι το Give and Fund

Το Give and Fund είναι μία νέα ελληνική πλατφόρμα  crowdfunding. Σκοπός της είναι προσφέρει με απλό, οικονομικό, ασφαλή και διαφανή τρόπο τη δυνατότητα συλλογής χρημάτων σε ανθρώπους και οργανισμούς που θέλουν να υποστηρίξουν στόχους, όνειρα και ανάγκες με αξιοπρεπή και τίμιο τρόπο.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Tην απόκτηση του 22χρονου χαφ Μάρκο Στάμενιτς με τη μορφή δανεισμού από την Νότιγχαμ Φόρεστ ανακοίνωσε την Παρασκευή (21/6) ο Ολυμπιακός.

ΠΙΟ ΔΙΑΒΑΣΜΕΝΑ

Εκκλησία

ΒΟΣΤΩΝΗ. Εκλέχτηκε την Παρασκευή 17 Μαΐου 2024 από τη Σύνοδο του Φαναρίου, ο Επίσκοπος Σασίμων Κωνσταντίνος (Μώραλης) Μητροπολίτης Ντένβερ, όπως άλλωστε ήταν αναμενόμενο και όπως είχε εξαγγείλει ο «Ε.

ΑΠΟΨΕΙΣ

Είδε συγχωριανούς του, που τους κρέμασαν στους φανοστάτες της πλατείας της Καλαμάτας.

Πολιτισμός

ΑΘΗΝΑ. Σε μία λαμπρή τελετή με άρωμα Ελλάδας και Γαλλίας παραδόθηκε η Ολυμπιακή Φλόγα το απόγευμα της Παρασκευής στην οικοδέσποινα των φετινών Ολυμπιακών Αγώνων.

ΒΙΝΤΕΟ