GR US

Θετικοί στον κορωνοϊό διαγνώστηκαν ιεράρχες, ενώ ιερείς απεβίωσαν

Εθνικός Κήρυξ

Ο Μητροπολίτης Λέρου, Καλύμνου και Αστυπαλαίας Παϊσιος. ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΛΕΡΟΥ ΚΑΙ ΚΑΛΥΜΝΟΥ

ΒΟΣΤΩΝΗ. Τις τελευταίες ημέρες παρατηρείται το φαινόμενο της μόλυνσης από τον κορωνοϊό ιεραρχών της Εκκλησίας της Ελλάδος, για τους οποίους μάλιστα κρίθηκε αναγκαία από τους θεράποντες ιατρούς τους να εισαχθούν στο νοσοκομείο για στενότερη παρακολούθηση. Επίσης, ιερείς προσβληθέντες από τον ιό δεν κατόρθωσαν να επιζήσουν. Ενας μάλιστα εξ' αυτών ο π. Δημήτριος Κοκολινάκης από τη Μητρόπολη Κυδωνίας και Αποκορώνου στην Κρήτη, ο οποίος καταφερόταν εναντίον της προστατευτικής μάσκας εμφανιζόμενος φωνασκών επ' εκκλησίας όχι μόνο προσεβλήθη από τον ιό αλλά έχασε και τη μάχη αποβιώσας από τις επιπλοκές του ιού.

Συγκεκριμένα, ο Μητροπολίτης Καρπενησίου Γεώργιος ύστερα από τεστ που υπεβλήθηκε βρέθηκε θετικός στον ιό. Η ανακοίνωση της Μητρόπολης Καρπενησίου αναφέρει το εξής: «Κατόπιν πυρετού που εμφάνισε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας υποβλήθηκε σε rapid test, το οποίο ήταν θετικό. Ως εκ τούτου, θα μείνει σε κατ' οίκον περιορισμό για 14 ημέρες, ακολουθώντας τις υγειονομικές οδηγίες των θεραπόντων ιατρών. Το διάστημα αυτό το γραφείο του Σεβασμιωτάτου θα παραμείνει κλειστό».

Επισημαίνεται πως ο Μητροπολίτης Καρπενησίου είχε δημοσιεύσει άρθρο του, στο οποίο υποστήριζε ότι έχουμε πετύχει την ανοσία της αγέλης και μάλιστα ότι οι κάτοικοι θα πρέπει να έχουν νοσήσει όχι μία, αλλά πολλές φορές.

Το άρθρο του είναι το ακόλουθο:

«Μαθηματικά και covid

Ως μαθητής Δημοτικού, πριν από μισό περίπου αιώνα, και αργότερα ως δάσκαλος, διδάχτηκα και δίδαξα την απλή μέθοδο των τριών.

Μεταφέροντας τη λογική αυτή στη σημερινή πραγματικότητα, κάνω την εξής σκέψη: καθημερινά, μέσω ΕΟΔΥ, γίνονται περίπου 50.000 τυχαία τεστ σε πανελλήνιο επίπεδο και βρίσκονται περίπου 3.000 θετικά. Κατ ́ αναλογία, αν στις 50.000 πολιτών οι 3.000 νοσούν, τότε στα 10.000.000 πληθυσμού θα πρέπει να έχουμε 600.000 θετικούς.

Αφήνω την περσινή άνοιξη και ξεκινώ από το φθινόπωρο. Αν καθημερινά βρίσκουμε 600.000 θετικούς, τότε πρέπει όλοι οι κάτοικοι της χώρας να έχουν νοσήσει όχι μία αλλά πολλές φορές.

Κάνω όμως μία άλλη πολύ πιο επιεική προσέγγιση. Από τον Οκτώβριο ως τώρα πέρασαν περίπου δώδεκα (12) 14/ήμερα. Αναφέρω το 14/ήμερο, γιατί θεωρείται ως χρόνος ασφαλείας για κάποιον που ασθένησε και πιθανόν να μην είχε συμπτώματα σοβαρά. Προσπερνώ το ότι οι μετρήσεις γίνονται κάθε μέρα και λέω κάθε 14/ήμερο. Αν οι θετικοί είναι 600.000 κάθε 14ήμερο, στα 12 γινόμαστε 7.200.000 θετικοί; Αυτή είναι μια πολύ επιεικής προσέγγιση. Άρα έχουμε πετύχει την ανοσία της αγέλης. Προς τι λοιπόν ο καθημερινός πανικός;

Αν όμως ο πανικός είναι αληθινός, τότε η μαθηματική λογική δεν ισχύει! Τελικά, πού είναι η αλήθεια;

† Ο Καρπενησίου Γεώργιος».

Επίσης, μολύνθηκε ο Μητροπολίτης Λέρου, Καλύμνου και Αστυπαλαίας, Παϊσιος.

Εθνικός Κήρυξ

Ο αείμνηστος π. Δημήτριος Κοκολινάκης ο οποίος απεβίωσε από τον κορωνοϊό. ΜΗΤΟΠΟΛΗ ΚΥΔΩΝΊΑΣ ΚΑΙ ΑΠΟΚΟΡΏΝΟΥ

Σε ανακοίνωση της Μητρόπολης ανεγράφη πως «θετικός στον κορωνοϊό βρέθηκε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Παΐσιος, σήμερα το πρωί, Κυριακή 11 Απριλίου 2021, μετά από τεστ που έκανε στα πλαίσια ιχνηλάτησης λόγω επαφής του με άτομο θετικό στον ιό. Ο Μητροπολίτης μας υποβλήθηκε σε όλες τις προβλεπόμενες εξετάσεις στο νοσοκομείο Καλύμνου και βρίσκεται σε κατ' οίκον περιορισμό, κατόπιν οδηγιών των θεραπόντων ιατρών».

Σε νεώτερη ανακοίνωση ανεγράφη το εξής: «Για προληπτικούς λόγους ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας, κατόπιν οδηγιών των θεραπόντων ιατρών, εισήχθη το βράδυ της Κυριακής 11/4 στο Νοσοκομείο Καλύμνου.

Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως»

Θετικός επίσης στον ιό βρέθηκε ο Μητροπολίτης Ταμασσού και Ορεινής Ησαϊας της Εκκλησίας της Κύπρου.

Εν τω μεταξύ, η Μητρόπολη Κυδωνίας και Αποκορώνου σε ανακοινωθέν της αναφέρει τα εξής: «Η Ιερά Μητρόπολή μας μετά βαθυτάτης κατ' άνθρωπον θλίψεως, αναγγέλλει την προς Κύριον εκδημία του π. Δημητρίου Κοκολινάκη Εφημερίου της Ενορίας Αγίου Γεωργίου Κατσιφαριανών.

Εθνικός Κήρυξ

Ο αείμνηστος π. Αγαθάγγελος Καραφύλλης της Μητρόπολης Λέρου, Καλύμνου και Ααστυπαλαίας ο οποίος απεβίωσε από κορωνοϊό. ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΛΈΡΟΥ ΚΑΙ ΚΑΛΥΜΝΟΥ

Η Εξόδιος Ακολουθία του θα τελεστεί στην Ενορία του. Να ευχηθούμε ο Θεός να αναπαύσει την ψυχή του εν χώρα ζώντων και να συνεχίσει να δέεται για την ενορία του και την επαρχία μας και στο υπερουράνιο θυσιαστήριο».

Εν τω μεταξύ ο αείμνηστος ανήκε στην κατηγορία των ενιστάμενων για τα προληπτικά μέτρα που λαμβάνουν Εκκλησία και Πολιτεία για την προστασία των πιστών. Σε δηλώσεις του τόνιζε πως «δεν προτίθεμαι να απέχω από την τέλεση των ακολουθιών, της θείας κοινωνίας και του αγιασμού».

Είχε αποστείλει μάλιστα επιστολή διαμαρτυρίας προς τον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Χανίων. Αλλά και προς τον Αστυνομικό Διευθυντή Χανίων σχετικά με τις αποφάσεις που ανακοινώθηκαν από την κυβέρνηση για το κλείσιμο των εκκλησιών. Και την μη πραγματοποίηση του αγιασμού σε εξωτερικούς χώρους τα Θεοφάνεια. Στην επιστολή του ο αείμνηστος π. Δημήτριος Κοκολάκης ανέφερε πως «με τα ανωτέρω μέτρα, προσβάλλονται και πάλι τα ατομικά και συνταγματικώς κατοχυρωμένα, δικαιώματα των πιστών Ορθοδόξων Χριστιανών. υποχρεούμαι να αντισταθώ με κάθε μέσο στην κατάλυση αυτή και στην παραβίαση των θεμελιωδών δικαιωμάτων των Ελλήνων πολιτών. Δεν προτίθεμαι να υπακούσω σε παράνομες, αντισυνταγματικές και αντιχριστιανικές 'εντολές'. Που προσβάλλουν τόσο εμάς ως πρόσωπα-χριστιανούς, όσο και την ίδια την πίστη μας και τον Θεό. Και ούτε να απέχω από την τέλεση των Ακολουθιών, τη Θεία Κοινωνία και το Μέγα Αγιασμό. Κατά τις ημέρες αυτές του Αγίου Δωδεκαημέρου, και όχι μόνο».

Επίσης, απεβίωσε και ο π. Αγαθάγγελος Καραφύλλης στην Κάλυμνο. Όπως αναφέρεται σε ανακοινωθέν της Μητρόπολης «εκοιμήθη εν Κυρίω, ο αιδεσιμώτατος π. Αγαθάγγελος Καραφύλλης, εφημέριος επί σειρά πολλών ετών του Ενοριακού Ιερού Ναού Αγίας Τριάδος Καλύμνου.

Ο πολιός καλλίφωνος ιερεύς, γεννηθείς το 1931, είχε διαγνωσθεί με κορωνοϊό και νοσηλευόταν στο νοσοκομείο Καλύμνου. Η απώλειά του είναι μεγάλη, τόσο για την τοπική Εκκλησία και την κοινωνία της Καλύμνου, όσο και για τους ευσεβείς ενορίτες του, αλλά και για την οικογένειά του. Κύριος ο Θεός αναπαύσει μακαριστή ψυχή «εν χώρα ζώντων εν σκηναίς δικαίων».