x

Έχετε συμπληρώσει το όριο δωρεάν άρθρων για αυτόν τον μήνα.
Αποκτήστε απεριόριστη πρόσβαση στα καλύτερα της ανεξάρτητης ελληνικής δημοσιογραφίας ξεκινώντας από $ 1/εβδομάδα.

 

ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ

Εκλέγεται Περιφερειακή Συντονίστρια η Ελληνοαμερικανίδα δικηγόρος Μαρία Μάρκου

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Ανοίγει ο δρόμος για την εκλογή της Ελληνοαμερικανίδας δικηγόρου, Μαρίας Μάρκου, στη θέση της Περιφερειακής Συντονίστριας (District Leader) για την Περιφέρεια 36Α, μετά την απόφαση του δικαστηρίου να αποκλείσει, λόγω ανεπαρκούς αριθμού υποστηρικτικών υπογραφών (petitions) την υποψηφιότητα της νυν εκλεγμένης στη θέση, Μπριάνα Μιούλιγκαν (Breeana Mulligan).

Οπως ανέφερε η ηλεκτρονική έκδοση του «Εθνικού Κήρυκα», η κ. Μάρκου, όπως επίσης και η Κάθυ Κοργιαλά, εκ μέρους της εκστρατείας, κατέθεσαν ένσταση για το γεγονός ότι η καμπάνια της κ. Μιούλιγκαν είχε συγκεντρώσει μόλις 669 υπογραφές, οι οποίες δεν επαρκούσαν, βάσει νόμου, προκειμένου να συμπεριληφθεί στο ψηφοδέλτιο της 25ης Μαϊου. Σύμφωνα με το δικαστικό έγγραφο που προσκόμισε η κ. Μάρκου και δημοσιεύεται στον «Ε.Κ.», η ένσταση αυτή έγινε δεκτή, με αποτέλεσμα η Ελληνοαμερικανίδα δικηγόρος να είναι η μοναδική που θα βρίσκεται στο αντίστοιχο ψηφοδέλτιο της 25ης Μαϊου.

«Εκανα σκληρή δουλειά και μάζεψα τριψήφιο αριθμό υπογραφών πάνω από το απαιτούμενο.  Η ανθυποψήφιά μου συγκέντρωσε μόλις 669 υπογραφές. Οταν κατατέθηκαν οι υποψηφιότητες στο Εκλογικό Συμβούλιο (Board of Elections) πήρα όλες τις δηλώσεις, έψαξα όλες τις διευθύνσεις και κατέθεσα ενστάσεις. Θέλω να ευχαριστήσω την Κάθυ Κοργιαλά», ανέφερε στη δήλωσή της η κ. Μάρκου.

Το δικαστικό έγγραφο της απόφασης.

Σύμφωνα με το ισχύον καθεστώς, οι Περιφερειακοί Συντονιστές ορίζονται σε περιοχές που καλύπτουν τις αντίστοιχες Βουλευτικές Περιφέρειες της Πολιτειακής Βουλής, οι οποίες χωρίζονται σε ζώνες Α και Β. Παράλληλα, όπως προβλέπει μια παλαιότερη νομοθεσία της Πολιτείας Νέας Υόρκης, σε κάθε μια από αυτές τις ζώνες ορίζονται ένας άνδρας και μια γυναίκα στις θέσεις των Συντονιστών, σε μια απόφαση που ελήφθη κατά το παρελθόν προκειμένου να διασφαλίσει την αυξημένη συμμετοχή των γυναικών στα κοινά. Παρά το γεγονός πως πρόκειται για μια θεσμική θέση λιγότερο προβεβλημένη, εντούτοις έχει λόγο σε σημαντικά ζητήματα, όπως είναι ο ορισμός υποψηφίων δικαστικών, ενώ έχει τη δυνατότητα να διασυνδέει και να διεκδικεί λειτουργικές και κοινωνικές παροχές για τους πολίτες της περιφέρειας αρμοδιότητάς της.

Σε γραπτή δήλωσή της, η Μπριάνα Μιούλιγκαν επιβεβαίωσε ότι δεν θα κατέλθει στις εκλογές για ανανέωση της θητείας της, χωρίς, ωστόσο, να κάνει κάποια αναφορά στον χαμηλό αριθμό υπογραφών που συγκέντρωσε, υποστηρίζοντας πως πρόκειται για μια απόφαση που έλαβε η ίδια, για προσωπικούς λόγους.

«Ηταν μεγάλη τιμή για εμένα να υπηρετήσω τα τελευταία τέσσερα χρόνια ως Περιφερειακή Συντονίστρια στην 36η Βουλευτική Περιφέρεια της Αστόριας στο Κουίνς. Είμαι υπερήφανη για αυτά που πετύχαμε. Περάσαμε μέρες δουλεύοντας για να εκλεγούν προοδευτικοί στα αξιώματα, διασφαλίσαμε ότι δίκαιοι και λαμπροί δικαστές θα τοποθετηθούν στα έδρανα, προσφέραμε στην κοινότητά μας μέσω εκστρατειών διανομής φαγητού και καθαρισμούς συνοικιών – για να πω μερικά από αυτά. Μετά από προσεκτική συζήτηση και σκέψη, αποφάσισα να μην επιδιώξω επανεκλογή.  Είμαι, επί του παρόντος, σε μια στιγμή της ζωής που που θα πρέπει να επεξεργαστώ πρόσφατες θλιβερές προκλήσεις και, εν τέλει, να φροντίσω τον εαυτό μου και να βρω ησυχία», αναφέρει, μεταξύ άλλων, στη δήλωσή της, η Μιούλιγκαν.

Υπενθυμίζεται πως η νυν Περιφερειακή Συντονίστρια είναι ένα πρόσωπο γνωστό στον τοπικό μηχανισμό του Δημοκρατικού Κόμματος, με θητεία στη Νεολαία του κόμματος αλλά και το γραφείο του Κόρεϊ Τζόνσον (Corey Johnson), όταν υπηρετούσε ως εκπρόσωπος του Δημοτικού Συμβουλίου Νέας Υόρκης.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Με μια ανοικτή γιορτή, στην οποία έδωσαν το «παρών» πελάτες κάθε ηλικίας, όπως επίσης και γνωστά στελέχη της ελληνοαμερικανικής κοινότητας, το συγκρότημα του καφέ Under Pressure και της ελληνικής υπεραγοράς Athena πραγματοποίησε τα επίσημα εγκαίνια, το απόγευμα της Τρίτης 21 Μαϊου, στις νέες εγκαταστάσεις της 31ης Οδού στην Αστόρια.

Σχόλια

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΠΙΟ ΔΙΑΒΑΣΜΕΝΑ

Εκκλησία

ΒΟΣΤΩΝΗ. Εκλέχτηκε την Παρασκευή 17 Μαΐου 2024 από τη Σύνοδο του Φαναρίου, ο Επίσκοπος Σασίμων Κωνσταντίνος (Μώραλης) Μητροπολίτης Ντένβερ, όπως άλλωστε ήταν αναμενόμενο και όπως είχε εξαγγείλει ο «Ε.

ΑΠΟΨΕΙΣ

Είδε συγχωριανούς του, που τους κρέμασαν στους φανοστάτες της πλατείας της Καλαμάτας.

Πολιτισμός

ΑΘΗΝΑ. Σε μία λαμπρή τελετή με άρωμα Ελλάδας και Γαλλίας παραδόθηκε η Ολυμπιακή Φλόγα το απόγευμα της Παρασκευής στην οικοδέσποινα των φετινών Ολυμπιακών Αγώνων.

ΒΙΝΤΕΟ