x

Αμερική

Εκλεισαν λόγω θέρους τα σωματεία στη Φλόριδα

ΤΑΜΠΑ. ΦΛΟΡΙΔΑ. Eκλεισε λόγω του καλοκαιριού και η τελευταία αίθουσα, όπου πηγαίνουν οι ομογενείς της περιοχής για να συναντήσουν φίλους και γνωστούς, να πιουν τον καφέ τους, ή να φάνε και να διασκεδάσουν.

Πρόκειται για τον Ελληνικό Αλληλοβοηθητικό Σύνδεσμο (Hellenic Benevolent Association) που εδρεύει στο Τάρπον Σπρινγκς της Φλόριδας, ο οποίος διέκοψε τη λειτουργία του την περασμένη Παρασκευή, για να ξανανοίξει στα τέλη Σεπτεμβρίου, ή αρχές Οκτωβρίου.

Κατά την τελευταία συνάντηση, τα μέλη και οι φίλοι τους αντάλλαξαν ευχές, αλληλοενημερώθηκαν για το πώς και πού θα περάσουν τις διακοπές τους και υποσχέθηκαν να συναντηθούν και πάλι το φθινόπωρο για να συνεχίσουν και να βελτιώσουν τα προγράμματα της οργάνωσης.

Μια εβδομάδα πριν, εν τω μεταξύ, τα μέλη συμμετείχαν στο ετήσιο πικ-νικ, που πραγματοποιήθηκε στο παραθαλάσσιο Χάουαρντ Παρκ του Τάρπον Σπρινγκς.

Εξάλλου, μετά τον πρόσφατο  αιφνίδιο θάνατο της προέδρου, Μαρίας Κεραμά, νέος πρόεδρος ανέλαβε ο μέχρι τώρα πρώτος αντιπρόεδρος, Φίλιππoς Καλαντζής και αντιπρόεδρος ο δεύτερος αντιπρόεδρος, Νίκος Καλαφάτης.

Πριν μερικούς μήνες, η οργάνωση αποφάσισε να προσελκύσει περισσότερα και νέα στην ηλικία μέλη, με σκοπό να αναδιοργανωθεί καλύτερα.

Ο Σύνδεσμος έκανε τροποποίηση του Καταστατικού και αποφασίστηκε να δέχεται ως μέλη άτομα και από ηλικίας 21 χρονών και πάνω και όχι μόνο μεγαλύτερης ηλικίας, προκειμένου να αυξηθούν τα μέλη και να αναζωογονηθεί η οργάνωση. Προσκλήθηκαν, επίσης, όσοι γίνουν νέα μέλη, να προσφέρουν εθελοντική εργασία ή ιδέες, με σκοπό να βελτιωθεί η λειτουργία του Συνδέσμου.

Χορός και ομογενείς από την περιοχή και αλλού, σε χοροεσπερίδα του Hellenic Benevolent Association στην αίθουσά του.
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΡΧΕΙΟ “Ε.Κ.”/ΣΤΑΥΡΟΣ ΜΑΡΜΑΡΙΝΟΣ

Οι πόρτες του Συνδέσμου κατά την τελευταία περίοδο είχαν ανοίξει πέρυσι στις 21 Σεπτεμβρίου και παρέμεναν ανοιχτές κάθε Τρίτη και Παρασκευή, τις μεσημβρινές ώρες. Πριν από την πανδημία, προσφερόταν και φαγητό σε όσους πήγαιναν εκεί, σε πολύ χαμηλή τιμή, αλλά λόγω του κορωνοϊού διεκόπη. Προσφέρονται, όμως, γλυκά και καφές.

Λίγο μετά το άνοιγμα της κάθε νέας περιόδου, ο Σύνδεσμος έχει, συνήθως, την πρώτη γενική συνέλευση. Μεταξύ άλλων, συζητούνται τα θέματα της οργάνωσης της καθιερωμένης χριστουγεννιάτικης γιορτής, που πραγματοποιείται τον Δεκέμβριο. Ο Σύνδεσμος παρότρυνε τα τελευταία χρόνια όσους πηγαίνουν στη χριστουγεννιάτικη εκδήλωσή του, να έχουν μαζί τους διάφορα δώρα τα οποία δίδονται σε αμερικανικό οργανισμό, προκειμένου να προσφερθούν σε άπορα παιδιά με ανάγκες.

Ο Σύνδεσμος πραγματοποιεί κάθε χρόνο και το ετήσιο ρεβεγιόν του, για την υποδοχή του νέου χρόνου.

Νωρίτερα και, συγκεκριμένα, το Νοέμβριο πραγματοποιείται, συνήθως και το επίσημο καλωσόρισμα μελών και των φίλων τους, με την ευκαιρία της νέας περιόδου, ενώ με τη νέα χρονιά, τον Φεβρουάριο γιορτάζεται κάθε χρόνο η Ημέρα της Αγάπης (Valentine’s Day).

Το Hellenic Benevolent Association ιδρύθηκε το 1959 και αναδιοργανώθηκε το 1969.

Κατά τα χρόνια που πέρασαν, ο Σύνδεσμος βοήθησε ομογενείς που έρχονται από τις βόρειες πολιτείες, για να μπορούν να απολαμβάνουν γνωριμίες, συναντήσεις, να περνούν ευχάριστα τις ώρες τους. Λειτούργησαν ψυχαγωγικά προγράμματα με μπίνγκο κ.λπ., αλλά, παράλληλα, παρασχέθηκε βοήθεια σε άτομα με ανάγκες,

Κατά τα χρόνια που πέρασαν, επίσης, οι ντόπιοι ομογενείς, πήγαν αρκετές φορές την εβδομάδα στο Hellenic Benevolent Association, για να φάνε με ελάχιστα χρήματα, ή για να παίξουν ομαδικά παιχνίδια, ή για να περάσουν ευχάριστες ώρες κοντά σε φίλους και γνωστούς. Αλλά και πολλοί άλλοι ομογενείς που για λίγο, η μεγαλύτερο χρονικό διάστημα έρχονται στη Φλόριδα, επωφελήθηκαν κι αυτοί από τα προγράμματα του Συνδέσμου.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΙΟ ΔΙΑΒΑΣΜΕΝΑ

Εκδηλώσεις

ΜΠΡΟΥΚΛΙΝ. Μέσα σε ιδιαίτερα συγκινητικό κλίμα πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 18 Ιουνίου η τελετή αποφοίτησης της 8ης τάξης του Ημερήσιου Ελληνικού Σχολείου “Αργύριος Φάντης” στον Καθεδρικό Ναό των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στο Μπρούκλιν.

Πολιτισμός

Η πρωτοεμφανιζόμενη συγγραφέας Μαρίνα Πλούμπη, μας χάρισε φέτος ένα παιδικό βιβλίο ξεχωριστό και μοναδικό για τα ελληνικά δεδομένα.

Γενικά Νέα

ΜΠΡΟΥΚΛΙΝ. Με κατάνυξη και ευλάβεια ξεκίνησαν οι ακολουθίες του Πάσχα στον Ιερό Ναό Αγ.

ΒΙΝΤΕΟ

Τα Γεγονότα της Εβδομάδας από τον «Ε.Κ» με την Ειρήνη Ζαχαριάδη

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Η δημοσιογράφος Ειρήνη Ζαχαριάδη στο ειδικό εβδομαδιαίο βιντεομαγκαζίνο, στο οποίο παρουσιάζονται οι σημαντικότερες ειδήσεις της Εβδομάδας όπως τις κατέγραψε ο «Εθνικός Κήρυκας» μέσα από την έντυπη αλλά και την ηλεκτρονική έκδοσή του και τις επεξεργάστηκε η συντακτική του ομάδα.

Συμπλήρωσε τη διεύθυνση του e-mail σου για να γίνεις συνδρομητής

Συμπληρώστε το email σας για να εγγραφείτε - π.χ. abc@xyz.com

Μπορείς να διαγραφείς όποτε το θελήσεις χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο στο δελτίο τύπου μας