x

Έχετε συμπληρώσει το όριο δωρεάν άρθρων για αυτόν τον μήνα.
Αποκτήστε απεριόριστη πρόσβαση στα καλύτερα της ανεξάρτητης ελληνικής δημοσιογραφίας ξεκινώντας από $ 1/εβδομάδα.

 

ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ

Εκλογές εν μέσω αντιπαράθεσης στο Σταθάκειο

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Συνεχίζεται η αντιπαράθεση στις τάξεις της Ομοσπονδίας Ελληνικών Σωματείων Μείζονος Νέας Υόρκης, με αφορμή τις εκλογές του Σαββάτου, οι οποίες δρομολογήθηκαν από τις διαδικασίες που προώθησε η Διοικούσα Επιτροπή των πρώην προέδρων.

Οπως είχε αναφέρει προηγούμενο ρεπορτάζ του «Εθνικού Κήρυκα», το Διοικητικό Συμβούλιο υπό τον Γεώργιο Γεωργόπουλο, το οποίο δεν αναγνωρίζει τις διαδικασίες, κάλεσε εκ νέου τους αντιπροσώπους των Συλλόγων να μην προσέλθουν για να ψηφίσουν στο Σταθάκειο Πολιτιστικό Κέντρο το Σάββατο, παραθέτοντας και τις προσωρινές δικαστικές αποφάσεις, οι οποίες δεν έχουν δικαιώσει τη Διοικούσα Επιτροπή, όσον αφορά στη νομιμότητα ή μη του διοικητικού καθεστώτος της Ομοσπονδίας.

Σε νέα ανακοίνωσή της, η Διοικούσα Επιτροπή, χρησιμοποιώντας επίσης τα λογότυπα της Ομοσπονδίας, καταγγέλλει εκ νέου «απειλές» από πλευράς του Διοικητικού Συμβουλίου Γεωργόπουλου προς αντιπροσώπους, τονίζοντας πως αυτές θα πρέπει να αγνοηθούν και να υπάρξει συμμετοχή.

«Τις τελευταίες μέρες διεξάγεται με επιστολές, τηλεφωνήματα και γραπτά μηνύματα, μια αήθης εκστρατεία για τον εκφοβισμό φορέων – μελών και αντιπροσώπων της Ομοσπονδίας Ελληνικών Σωματείων Μείζονος Νέας Υόρκης, έτσι ώστε να παρεμποδιστεί η συμμετοχή τους και να μην προχωρήσουν οι εκλογές. Τα παραπλανητικά μηνύματα και οι ψευδείς ‘πληροφορίες’ που δυστυχώς αναπαράγονται από ορισμένα ΜΜΕ της παροικίας μας αποτελούν απεγνωσμένη προσπάθεια του κ. Γιώργου Γεωργόπουλου και του στενού κύκλου συνεργατών που τον περιβάλλει για να παρεμποδίσουν και αν είναι δυνατόν να ακυρώσουν τις εκλογές και την εξομάλυνση της κατάστασης στην Ομοσπονδία. Η προσπάθεια αυτή είναι καταδικασμένη σε αποτυχία!», αναφέρει χαρακτηριστικά η ανακοίνωση.

Στη συνέχεια, παρατίθεται δήλωση του υποψηφίου προέδρου, Δήμου Σιώκη, μέσω της οποίας απευθύνει έκκληση για προσέλευση στην κάλπη, ενώ ο ίδιος δεσμεύεται πως εφόσον εκλεγεί -όντας μοναδικός υποψήφιος- θα αναλάβει πρωτοβουλίες προκειμένου να επαναφέρει την ενότητα στην Ομοσπονδία.

«Προσωπικά δεσμεύομαι, εφόσον εκλεγώ, να αναλάβω σημαντικές πρωτοβουλίες προς την κατεύθυνση της ενότητας, του τερματισμού του διχασμού και της προόδου της Ομοσπονδίας Ελληνικών Σωματείων Μείζονος Νέας Υόρκης που πρέπει να γίνει ξανά κραταιά και ακμαία», αναφέρει ο κ. Σιώκης.

Από την πλευρά του, το Διοικητικό Συμβούλιο Γεωργόπουλου, ήδη από την Γενική Συνέλευση που εξήγγειλε στην αίθουσα του Συλλόγου Κρητών «Μίνωας», την προηγούμενη Τρίτη, έχει αφήσει να εννοηθεί πως δεν υπάρχει πλέον περιθώριο συνεννόησης, επαναλαμβάνοντας προς πάσα κατεύθυνση πως «τη λύση θα τη δώσουν τα δικαστήρια».

Υπενθυμίζεται πως οι εκλογές που θα διεξαχθούν στο Σταθάκειο το Σάββατο του Λαζάρου στηρίζονται στο νέο καταστατικό, τις διαδικασίες διαμόρφωσης του οποίου επίσης αμφισβητεί το Διοικητικό Συμβούλιο Γεωργόπουλου, υποστηρίζοντας πως συνυπολογίστηκαν επιστολικές ψήφοι χωρίς να υπάρχει κάποια σχετική πρόβλεψη.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΘΗΝΑ. Στην επίσημη έναρξη του Τέταρτου Διεθνούς Συνεδρίου των Αρχόντων του Οικουμενικού Πατριαρχείου με θέμα την Προστασία της θρησκευτικής ελευθερίας, της δημοκρατίας και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων καλωσόρισαν το πλήθος των παρευρισκομένων σήμερα το πρωί ο Δρ Αντώνιος Λυμπεράκης, Άρχων Μέγας Ακτουάριος και Εθνικός Διοικητής των Αρχόντων στην Αμερική και ο Αθανάσιος Μαρτίνος, Άρχων Έξαρχος της Αγίας του Χριστού Μεγάλης Εκκλησίας.

Σχόλια

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΠΙΟ ΔΙΑΒΑΣΜΕΝΑ

Εκκλησία

ΒΟΣΤΩΝΗ. Εκλέχτηκε την Παρασκευή 17 Μαΐου 2024 από τη Σύνοδο του Φαναρίου, ο Επίσκοπος Σασίμων Κωνσταντίνος (Μώραλης) Μητροπολίτης Ντένβερ, όπως άλλωστε ήταν αναμενόμενο και όπως είχε εξαγγείλει ο «Ε.

ΑΠΟΨΕΙΣ

Είδε συγχωριανούς του, που τους κρέμασαν στους φανοστάτες της πλατείας της Καλαμάτας.

Πολιτισμός

ΑΘΗΝΑ. Σε μία λαμπρή τελετή με άρωμα Ελλάδας και Γαλλίας παραδόθηκε η Ολυμπιακή Φλόγα το απόγευμα της Παρασκευής στην οικοδέσποινα των φετινών Ολυμπιακών Αγώνων.

ΒΙΝΤΕΟ