x
 

Αμερική

Εκπτώσεις σε μετρό και προαστιακούς στη Νέα Υόρκη

08 Φεβρουαρίου 2022

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Η πρωτοφανής –ιστορικά- πτώση της επιβατικής κίνησης στο μετρό και τους προαστιακούς σιδηροδρόμους του δικτύου της ΜΤΑ, η οποία οφείλεται στις παρατεταμένες επιπτώσεις της πανδημίας στη Νέα Υόρκη σε συνδυασμό με την υποβαθμισμένη ποιότητα υπηρεσιών, οδήγησε την διαχειρίστρια εταιρεία σε μια σειρά από προσφορές, προκειμένου να ενθαρρύνει το κοινό να επιστρέψει στις παλιές συνήθειες.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του «NBC New York», αναφορικά με το μετρό, η προσπάθεια θα επικεντρωθεί μέσω ενός πιλοτικού προγράμματος, το οποίο θα δίνει την ευκαιρία στους επιβάτες να επιβαίνουν δωρεάν για ένα μεγάλο μέρος της εβδομάδας, εφόσον συμπληρώσουν έναν συγκεκριμένο αριθμό διαδρομών.

Ειδικότερα, κεντρικό εργαλείο για την λήψη της προσφοράς θα είναι η ανέπαφη αγορά εισιτηρίου μέσω της OMNY, που πλέον έχει εγκατασταθεί στο μεγαλύτερο ποσοστό των σταθμών του μετρό. Βάσει αυτού, οι επιβάτες που θα συμπληρώσουν 12 διαδρομές -οι οποίες θα πρέπει να έχουν χρεωθεί στην ίδια χρεωστική ή πιστωτική κάρτα- θα μπορούν, για το υπόλοιπο της εβδομάδας, με σημείο αναφοράς την αντίστοιχη Κυριακή, να επιβιβάζονται δωρεάν και να εξοικονομούν ένα διόλου ευκαταφρόνητο ποσό στις μετακινήσεις τους.

«Το να φέρουμε πίσω τους επιβάτες στα μέσα μαζικής μεταφοράς εξαρτάται από τρεις βασικούς άξονες: την αξιοπιστία, την ασφάλεια και το κόστος. Εχουμε θέσει ως προτεραιότητα να προωθήσουμε συμφέρουσες τιμές. Το προσιτό κόστος στα μέσα μαζικής μεταφοράς είναι επίσης ένα ζήτημα ισότητας, και δεσμευόμαστε να παρέχουμε ένα ευρύ φάσμα νέων εκπτώσεων, διασφαλίζοντας παράλληλα ότι η ΜΤΑ παραμένει σε τροχιά σταθερότητας», δήλωσε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΜΤΑ, Τζάνο Λίμπερ (Janno Lieber).

Σε κάθε περίπτωση, πρόκειται για μια στροφή η οποία πιθανότατα θα αντιμετωπιστεί θετικά από το επιβατικό κοινό, που κατά καιρούς διαμαρτύρεται, και μάλιστα σε έντονο ύφος, για τις συνεχείς αυξήσεις στην τιμή του απλού εισιτηρίου, σε μια δύσκολη οικονομική περίοδο, κατά την οποία, στον αντίποδα, δεν αναβαθμίζονται οι υπηρεσίες, αλλά, επί της ουσίας, συμβαίνει το αντίθετο.

Οι προσφορές αυτές επεκτείνονται και στους προαστιακούς σιδηροδρόμους, με αναβαθμισμένες εκπτώσεις για τους επιβάτες συνεχόμενων διαδρομών. Για το μετρό, θα τεθούν σε ισχύ στις 28 Φεβρουαρίου, ενώ για τους προαστιακούς λίγες ημέρες νωρίτερα και, συγκεκριμένα, στις 25.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΣΙΚΑΓΟ. Ενα ποσό που προσεγγίζει το ένα εκατομμύριο δολάρια συγκεντρώθηκε από την ετήσια δεξίωση του Εθνικού Ελληνικού Μουσείου (National Hellenic Museum) στο Σικάγο, η οποία έλαβε χώρα το Σάββατο 16 Σεπτεμβρίου, στην κεντρική αίθουσα εκδηλώσεων του ξενοδοχείου «Marriott Marquis».

ΠΙΟ ΔΙΑΒΑΣΜΕΝΑ

Αντίλογος

Παρενέβη, διαβάζω, ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, για να τεθεί σε διαθεσιμότητα ο δημόσιος υπάλληλος που συνελήφθη για εμπλοκή του στην υπόθεση της 12χρονης στα Σεπόλια.

Εκδηλώσεις

ΜΠΡΟΥΚΛΙΝ. Μέσα σε ιδιαίτερα συγκινητικό κλίμα πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 18 Ιουνίου η τελετή αποφοίτησης της 8ης τάξης του Ημερήσιου Ελληνικού Σχολείου “Αργύριος Φάντης” στον Καθεδρικό Ναό των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στο Μπρούκλιν.

Πολιτισμός

Η πρωτοεμφανιζόμενη συγγραφέας Μαρίνα Πλούμπη, μας χάρισε φέτος ένα παιδικό βιβλίο ξεχωριστό και μοναδικό για τα ελληνικά δεδομένα.

ΒΙΝΤΕΟ