x

Έχετε συμπληρώσει το όριο δωρεάν άρθρων για αυτόν τον μήνα.
Αποκτήστε απεριόριστη πρόσβαση στα καλύτερα της ανεξάρτητης ελληνικής δημοσιογραφίας ξεκινώντας από $ 1/εβδομάδα.

ΑΠΟΨΕΙΣ

Μέτρα κατά της υποκλοπής

Αν και δεν αναφέρεται πουθενά στις ανακοινώσεις που εκδόθηκαν, θεωρείται βέβαιο ότι οι παραιτήσεις του διοικητή της Ελληνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών (ΕΥΠ) και του διευθυντή του Γραφείου του Πρωθυπουργού- ως άμεσου προϊστάμενού του- οφείλονται στο θέμα της υποκλοπής του τηλεφώνου του προέδρου του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, Νίκου Ανδρουλάκη.

Κι αυτό από μόνο του είναι επαινετικό. Και βέβαια, τουλάχιστον ο Γρηγόρης Δημητριάδης, ανιψιός του Πρωθυπουργού, προφανώς παραιτήθηκε για να στερήσει από τους αντιπάλους του κ. Μητσοτάκη την ευκαιρία να του πετούν λάσπη.

Τις παραιτήσεις τους έκανε άμεσα αποδεκτές ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης όσο δύσκολο, προσωπικά, κι αν του ήταν.

Αποδεικνύει, δηλαδή, στην πράξη ότι θεωρεί το θέμα της υποκλοπής ενός τηλεφώνου ως ένα εξαιρετικά σοβαρό θέμα, ότι είναι αποφασισμένος να βρει την άκρη και να τιμωρήσει τους υπεύθυνους.

Η απόφαση αυτή του κ. Μητσοτάκη αποτελεί μια ακόμα εκσυγχρονιστική τομή σχετικά με την κατάσταση που επικρατούσε μέχρι τώρα στην Ελλάδα.

Ετσι, αντί για το συνηθισμένο κουκούλωμα που θα επιχειρείτο στο παρελθόν, ο κ. Μητσοτάκης ακολουθεί την οδό της προστασίας των θεσμών, ανοίγοντας την οδό για την εξυγίανση της κατάστασης.

Σε σχόλιό μου, αναφορικά με το θέμα αυτό, στις 28 Ιουλίου, με τίτλο «Το έγκλημα των υποκλοπών και οι διαστάσεις του», έγραφα: «Ελπίζουμε ότι θα εξιχνιαστεί πλήρως και σύντομα. Δεν πρέπει αυτό το θέμα να επικρεμάται ως δαμόκλειος σπάθη πάνω από το κεφάλι των πολιτικών αντιπάλων του κ. Ανδρουλάκη…».

Κι αυτή την οδό είναι σαφές ότι επέλεξε ο Πρωθυπουργός.

Η αντιπολίτευση, θα χρησιμοποιήσει την ανάλογη τακτική που ακολουθεί σε τόσες περιπτώσεις μέχρι τώρα, της διαστρέβλωσης και της παραπληροφόρησης για να πλήξει τον Πρωθυπουργό. Ωστόσο, η ουσία είναι ότι ο Πρωθυπουργός ενήργησε άμεσα. Το αντιμετωπίζει ήδη ως ένα σοβαρό θέμα. Γι’ αυτό και έκανε αποδεκτές τις παραιτήσεις στενών συνεργατών του. Δεν είναι αυτό που αναμενόταν να κάνει;

Ας κριθεί λοιπόν από τον βαθμό που η έρευνα για τη διαλεύκανση της υπόθεσης είναι εμπεριστατωμένη, είναι σε βάθος. Είναι αντικειμενική.

Ομως, ενώ οι Αρχές θα ερευνούν το θέμα, η χώρα θα πρέπει να κυβερνάται, η κυβέρνηση θα πρέπει να κάνει τη δουλειά της.

Δεν είναι καιρός για παράλυση. Για φανατισμούς, για διχασμό της κοινωνίας.

Η κυβέρνηση θα πρέπει να είναι προσηλωμένη στα μεγάλα και σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει η χώρα, όπως το τουρκικό.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Από την Παρασκευή, 5 Αυγούστου, που από το πουθενά δημοσιοποιήθηκε η είδηση της υποκλοπής του τηλεφώνου του τότε υποψηφίου για την προεδρία του ΚΙΝΑΛ-ΠΑΣΟΚ, ψάχνω ανελλιπώς στις μεγάλες αμερικανικές εφημερίδες για τυχόν κάλυψη του γεγονότος.

ΠΙΟ ΔΙΑΒΑΣΜΕΝΑ

Εκδηλώσεις

ΜΠΡΟΥΚΛΙΝ. Μέσα σε ιδιαίτερα συγκινητικό κλίμα πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 18 Ιουνίου η τελετή αποφοίτησης της 8ης τάξης του Ημερήσιου Ελληνικού Σχολείου “Αργύριος Φάντης” στον Καθεδρικό Ναό των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στο Μπρούκλιν.

Πολιτισμός

Η πρωτοεμφανιζόμενη συγγραφέας Μαρίνα Πλούμπη, μας χάρισε φέτος ένα παιδικό βιβλίο ξεχωριστό και μοναδικό για τα ελληνικά δεδομένα.

Γενικά Νέα

ΜΠΡΟΥΚΛΙΝ. Με κατάνυξη και ευλάβεια ξεκίνησαν οι ακολουθίες του Πάσχα στον Ιερό Ναό Αγ.

ΒΙΝΤΕΟ

Κυριάκος: Δεν γνώριζα και δεν θα το επέτρεπα – «Νόμιμη αλλά πολιτικά λάθος η παρακολούθηση»

ΑΘΗΝΑ. «Η Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών υποτίμησε την πολιτική διάσταση της συγκεκριμένης υπόθεσης» τόνισε, μεταξύ άλλων, χθες σε τηλεοπτική του δήλωση ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, αναφερόμενος στην υπόθεση της παρακολούθησης του κινητού τηλεφώνου του προέδρου του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Νίκου Ανδρουλάκη, επισημαίνοντας ότι «αυτό που έγινε ήταν λάθος, δεν το γνώριζα και δεν θα το επέτρεπα».

Συμπλήρωσε τη διεύθυνση του e-mail σου για να γίνεις συνδρομητής

Συμπληρώστε το email σας για να εγγραφείτε - π.χ. abc@xyz.com

Μπορείς να διαγραφείς όποτε το θελήσεις χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο στο δελτίο τύπου μας