x
 

Σημαντικές Εξελίξεις

Εκτακτα μέτρα στην Ελλάδα για τον πρωτοφανή σε διάρκεια καύσωνα

30 Ιουλίου 2021

ΑΘΗΝΑ. Εκτακτα μέτρα για εργαζομένους, τις υποδομές και ευπαθείς ομάδες, λόγω του κύματος καύσωνα που «σαρώνει» τη χώρα, ανακοίνωσε η Πολιτική Προστασία που συνεδρίασε για τον συντονισμό όλων των αρμόδιων φορέων, καθώς ο καύσωνας αναμένεται να κορυφωθεί τις επόμενες ημέρες.

Σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας, το φαινόμενο εξακολουθεί να είναι επικίνδυνο, καθώς θα έχει μεγάλη διάρκεια αλλά και διότι το θερμοκρασιακό εύρος (διαφορά μέγιστης – ελάχιστης θερμοκρασίας) θα είναι μικρό.

Η κορύφωση αναμένεται στις αρχές της επόμενης εβδομάδας, εντούτοις οι πολύ υψηλές θερμοκρασίες θα συνεχιστούν τουλάχιστον μέχρι και την Παρασκευή 6/8/21.

Οι μέγιστες θερμοκρασίες το επόμενο τριήμερο θα κυμανθούν στα

ηπειρωτικά περί τους 42 με 44 βαθμούς Κελσίου (107, 6 με 111,2 Φαρενάιτ), ενώ στη νησιωτική χώρα και τα παραθαλάσσια τμήματα θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Υψηλή θα παραμένει η θερμοκρασία και κατά τη διάρκεια των νυχτερινών

ωρών με τις ελάχιστες τιμές της πάνω από τους 28 βαθμούς Κελσίου (82,4 (Φαρενάιτ), στις περισσότερες περιοχές.

Μπροστά στο φαινόμενο, οι Αρχές για την αποτροπή και την πρόληψη πυρκαγιών, την αδιάλειπτη λειτουργία κρίσιμων υποδομών, την προστασία των ευπαθών ομάδων που θα αναζητούν στέγη και περίθαλψη σε ειδικά κλιματιζόμενους χώρους, καθώς και των εργαζομένων όλης της χώρας, κατήρτισαν σχέδιο τεσσάρων σημείων, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, μετά την ολοκλήρωση της ευρείας σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε στην Πολιτική Προστασία.

Οπως είπε ο κ. Χρυσοχοΐδης, «όλοι μαζί κράτος, Τοπική Αυτοδιοίκηση, ιδιωτικός τομέας και πολίτες θα συνεργαστούμε για να μπορέσουμε να προλάβουμε να αποτρέψουμε δυσάρεστες καταστάσεις».

Σχετικά με το πρώτο σημείο, την αυξημένη ετοιμότητα για αποτροπή και πρόληψη πυρκαγιών, ο κ. Χρυσοχοΐδης κάλεσε τους πολίτες να αποφύγουν κάθε περιττή δραστηριότητα, η οποία μπορεί να προκαλέσει πυρκαγιά.

Οσον αφορά την αδιάλειπτη λειτουργία των κρίσιμων υποδομών, ο κ. Χρυσοχοΐδης είπε ότι το ηλεκτρικό ρεύμα και η ύδρευση είναι κρισιμότατοι τομείς γι’ αυτή την δύσκολη περίοδο, γι’ αυτό το λόγο οι εταιρείες διαχείρισης όσο και τα αρμόδια υπουργεία έχουν φροντίσει ώστε να μην υπάρξει κάποιο πρόβλημα σε αυτούς τους τομείς ή αν εκδηλωθεί πρόβλημα να υπάρξει άμεση επέμβαση.

Οσον αφορά την προστασία των εργαζομένων, ο κ. Χρυσοχοϊδης τόνισε ότι τόσο ο δημόσιος όσο και ο ιδιωτικός τομέας έχουν λάβει και πρέπει να λάβουν όλα τα μέτρα για την προστασία των εργαζομένων, ενώ πρόσθεσε ότι θα ακολουθήσουν εξειδικευμένες ανακοινώσεις από το υπουργείο Εργασίας.

Παράλληλα, ο κ. Χρυσοχοϊδης διεμήνυσε ότι θα ληφθεί μέριμνα για τους ακρίτες στη χώρα, αυτούς που είναι στα σύνορα, αστυνομικούς, στρατιώτες και όλους εκείνους τους χιλιάδες ένστολους.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΘΗΝΑ. Περατώθηκε η ανάκριση για την υπόθεση της δολοφονίας της 20χρονης Καρολάιν από τον σύζυγο της τον περασμένο Μάιο στο σπίτι τους στα Γλυκά Νερά.

ΠΙΟ ΔΙΑΒΑΣΜΕΝΑ

Αμερική

ΒΟΣΤΩΝΗ. Εκλέχτηκε την Παρασκευή 17 Μαΐου 2024 από τη Σύνοδο του Φαναρίου, ο Επίσκοπος Σασίμων Κωνσταντίνος (Μώραλης) Μητροπολίτης Ντένβερ, όπως άλλωστε ήταν αναμενόμενο και όπως είχε εξαγγείλει ο «Ε.

ΑΠΟΨΕΙΣ

Είδε συγχωριανούς του, που τους κρέμασαν στους φανοστάτες της πλατείας της Καλαμάτας.

Πολιτισμός

ΑΘΗΝΑ. Σε μία λαμπρή τελετή με άρωμα Ελλάδας και Γαλλίας παραδόθηκε η Ολυμπιακή Φλόγα το απόγευμα της Παρασκευής στην οικοδέσποινα των φετινών Ολυμπιακών Αγώνων.

ΒΙΝΤΕΟ