x

Πολιτική

Ελικόπτερα, drones και πέραν των 2000 αστυνομικών για ομαλή διεξαγωγή των εκλογών

03 Φεβρουαρίου 2023

ΛΕΥΚΩΣΙΑ. Πέραν των 2 χιλιάδων μελών της αλλά και πτητικά μέσα – ελικόπτερα και drones – θα επιστρατεύσει η Αστυνομία για την ομαλή διεξαγωγή των προεδρικών εκλογών την Κυριακή.
Ο εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας, Χρίστος Ανδρέου, δήλωσε στο ΚΥΠΕ, ερωτηθείς για τα μέτρα ασφαλείας που θα ληφθούν, πως στα πλαίσια της αποστολής της Αστυνομίας, κατά την ημέρα των εκλογών θα εργαστούν πέραν των 2000 μελών της Αστυνομίας για την τήρηση της τάξης και την ομαλή διεξαγωγή της εκλογικής διαδικασίας.
Πρόσθεσε πως αστυνομικοί θα στελεχώνουν όλα τα εκλογικά κέντρα ενώ παράλληλα θα συγκροτηθούν μηχανοκίνητα περίπολα τα οποία θα καλύπτουν εκλογικά κέντρα και άλλους χώρους που σχετίζονται με την εκλογική διαδικασία.
Αυξημένα μέτρα ασφάλειας θα ληφθούν επίσης κατά την καταμέτρηση των ψήφων, ενώ η μεταφορά των καλπών προς τα γραφεία του Εφόρου Εκλογής πέραν από την αστυνομική συνοδεία θα επιτηρείται και από εναέρια μέσα της Αστυνομίας, σημείωσε ο κ. Ανδρέου.
Σημείωσε, ακόμη, πως υπάρχουν και περιπτώσεις κατά τις οποίες θα χρησιμοποιηθεί ελικόπτερο της Αστυνομίας για μεταφορά κάποιων καλπών από απομακρυσμένα σημεία τα οποία είναι καθορισμένα, προσθέτοντας πως θα χρησιμοποιηθούν και drones εκεί και όπου χρειαστεί.
Παράλληλα, σύμφωνα με τον κ. Ανδρέου, στο Αρχηγείο Αστυνομίας θα λειτουργήσει Κέντρο Χειρισμού Καταστάσεων Κρίσεως και στις επαρχιακές αστυνομικές διευθύνσεις επαρχιακά κέντρα επιχειρήσεων για να γίνεται καλύτερος συντονισμός της όλης επιχείρησης. Τη συγκεκριμένη ημέρα θα είναι καθήκον και ο Αρχηγός της Αστυνομίας και όλη η ηγεσία της, πρόσθεσε.
Ο κ. Ανδρέου υπογράμμισε πως «η αποστολή μας είναι η διαφύλαξη της ομαλής και αδιάβλητης διεξαγωγής των εκλογών, η τήρηση του νόμου και της τάξης, η ασφάλεια των πολιτών καθώς και η παροχή διευκολύνσεων στο κοινό».
Απαντώντας σε ερώτηση με αφορμή καταγγελία εκλογικού επιτελείου πως κάποιοι ζητούν από ψηφοφόρους να φωτογραφίσουν το ψηφοδέλτιό τους με τα κινητά τους τηλέφωνα κατά τη διάρκεια της ψηφοφορίας, ο κ. Ανδρέου είπε πως τα κινητά τηλέφωνα απαγορεύονται αυστηρά και σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν από οποιονδήποτε μέσα στα εκλογικά κέντρα, τόσο κατά τη διάρκεια της ψηφοφορίας όσο και κατά τη διαλογή και καταμέτρηση των ψήφων, εκτός από τον προεδρεύοντα του κέντρου.
Ερωτηθείς για την αστυνόμευση εκτός των επιτελείων υποψηφίων, ο κ. Ανδρέου είπε πως «ανάμεσα στα σημεία στα οποία περιπολούμε για λόγους ασφαλείας είναι και εκλογικά επιτελεία, γραφεία πολιτικών κομμάτων, προεδρικών υποψηφίων».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΛΕΥΚΩΣΙΑ. Δεν μας δεσμεύει με οποιονδήποτε τρόπο η απόφαση της Ελλάδας να στηρίξει την τουρκική υποψηφιότητα για τη Γενική Γραμματεία του Διεθνούς Ναυτιλιακού Οργανισμού (ΙΜΟ) και ασφαλώς δεν μπορούμε να στηρίξουμε την υποψηφιότητα της Τουρκίας, δηλώνει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης.

Σχόλια

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΠΙΟ ΔΙΑΒΑΣΜΕΝΑ

Αντίλογος

Παρενέβη, διαβάζω, ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, για να τεθεί σε διαθεσιμότητα ο δημόσιος υπάλληλος που συνελήφθη για εμπλοκή του στην υπόθεση της 12χρονης στα Σεπόλια.

Εκδηλώσεις

ΜΠΡΟΥΚΛΙΝ. Μέσα σε ιδιαίτερα συγκινητικό κλίμα πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 18 Ιουνίου η τελετή αποφοίτησης της 8ης τάξης του Ημερήσιου Ελληνικού Σχολείου “Αργύριος Φάντης” στον Καθεδρικό Ναό των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στο Μπρούκλιν.

Πολιτισμός

Η πρωτοεμφανιζόμενη συγγραφέας Μαρίνα Πλούμπη, μας χάρισε φέτος ένα παιδικό βιβλίο ξεχωριστό και μοναδικό για τα ελληνικά δεδομένα.

ΒΙΝΤΕΟ