GR US

«Είχα εμμονή με την Ιωάννα» - Ολοκληρώθηκε η απολογία της κατηγορούμενης (Βίντεο)

Ευρωκίνηση

Δίκη της υπόθεσης για την επίθεση με καυστικό υγρό από 37χρονη εναντίον της Ιωάννας Παλιοσπύρου, Πέμπτη 14 Οκτωβρίου 2021. Στο στιγμιότυπο η κατηγορούμενη κατά την είσοδό της στην αίθουσα του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου. (ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI)

ΑΘΗΝΑ. Με την απολογία της κατηγορούμενης για την επίθεση με βιτριόλι εναντίον της Ιωάννας Παλιοσπύρου, τον Μάιο του 2020, συνεχίστηκε σήμερα η πέμπτη ημέρα της διαδικασίας στο Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο.

Στην απολογία της, η 37χρονη κατηγορούμενη υποστήριξε ότι παρακολουθούσε το θύμα και τον 40χρονο άνδρα με τον οποίο ισχυρίζεται πως είχε ερωτική σχέση, ένα χρόνο πριν, ότι είχε εμμονή μαζί της από ζήλια και ότι δεν είχε σκοπό να την σκοτώσει αλλά να την τραυματίσει.

Σήμερα, δε, ο συνήγορός της Σάκης Κεχαγιόγλου, υπέβαλε γραπτώς στο δικαστήριο αυτοτελή ισχυρισμό για τη μετατροπή της κατηγορίας από απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη.

«Τη συγγνώμη μου τη ζήτησα στην Ιωάννα, μέσα από την απολογία μου. Εγώ σήμερα επαναλαμβάνω τη συγγνώμη μου στην Ιωάννα, ειλικρινή, μέσα από την ψυχή μου, και από την οικογένειά της, αλλά και από την οικογένειά μου, γιατί τους έφερα μεγάλη ντροπή με την πράξη μου», είπε η κατηγορουμένη και ισχυρίστηκε πως από ζήλια παρακολουθούσε την Ιωάννα έναν χρόνο πριν την επίθεση, χωρίς να έχει σχεδιάσει να την πλήξει.

Είπε, επίσης, πως όταν αποφάσισε την επίθεση, αγόρασε το καυστικό υγρό από έναν Πακιστανό, τον οποίο έπειτα από συνεννόηση πήγε να τον βρει για να της το παραδώσει στην οδό Γερανίου στο κέντρο της Αθήνας.

«Ολα ξεκίνησαν όταν γνώρισα τον Νώντα το 2017 και είχαμε αναπτύξει μια ερωτική σχέση. Βρισκόμασταν σε τακτά διαστήματα, όπως προκύπτει και από τις τηλεφωνικές συνομιλίες μας. Τον ρώτησα ευθέως τι συμβαίνει με την Ιωάννα, αλλά δεν μου απάντησε. Οσες φορές τον ρώτησα, δεν μου είπε. Μου άφησε αμφιβολίες. Προσπάθησα να απομακρυνθώ, γιατί δεν με άφηνε να προχωρήσω στη ζωή μου. Αργότερα τους παρακολούθησα. Την παρακολούθησα για να δω αν βρίσκεται μαζί του, όχι για να της επιτεθώ. Με είχε διαβεβαιώσει ότι δεν είχε σχέση με αυτόν τον άνθρωπο και είδα από τη δραστηριότητα στο Facebook ότι δεν ευσταθούσαν αυτά. Ημασταν γνωστές και δεν υπήρχε λόγος να μη με σεβαστεί» ανέφερε.

Η κατηγορούμενη είπε πως η ιδέα για το υγρό «της καρφώθηκε» «μετά από κάποια εκπομπή που είδα στην τηλεόραση για επίθεση με βιτριόλι ως μέσο εκδίκησης μεταξύ γυναικών... Δεν σκέφτηκα ότι θα πεθάνει. Από τα ακούσματα που είχα δεν προτεινόταν σαν φονικό όπλο, μόνο ως μέσο εκδίκησης. Δεν σκέφτηκα ότι μπορεί να το καταπιεί. Δεν είμαι δολοφόνος. Ημουν υπάκουη στους νόμους και είχα ήρεμη ζωή».

Η κατηγορούμενη υποστήριξε ότι ήταν δύσκολο να βρει βιτριόλι και έτσι κατευθύνθηκε στο κέντρο της Αθήνας για να αναζητήσει.

Η εξιστόρηση της κατηγορουμένης για την ημέρα της επίθεσης ήταν η ακόλουθη:

«Κατέβηκα στο υπόγειο και την περίμενα. Αυτή στέκονταν στο ασανσέρ ακριβώς μπροστά. Ημουν από το πλάι της, δεν είχα οπτική επαφή μαζί της. Οπως της το έριξα, εκείνη γύρισε αριστερά και την πέτυχε στο υπόλοιπο πρόσωπο. Ετρεξα, μπήκα στο ταξί, με άφησε σε ένα σημείο άσχετο, να μη φαίνεται που πηγαίνω και πήρα μετά άλλο ταξί».

Απαντώντας σε ερωτήσεις για το υγρό, η κατηγορούμενη είπε πως το προμηθεύτηκε τον Φεβρουάριο του 2020. «Πήγα σε ένα κατάστημα βρήκα έναν Πακιστανό απ’ έξω, μου παρέδωσε ένα βαρύ μπουκάλι μου ζήτησε 18 ευρώ και έδωσα 40. Ηταν ένα μπουκάλι λευκό, σκληρό πλαστικό με μπλε καπάκι. Οταν πήρα το υγρό το μετάγγισα σε ένα μεταλλικό ποτήρι, όχι 1 λίτρο γιατί θα χρειαζόμουν τεράστιο δοχείο και θα το έβλεπε η Ιωάννα. Ηταν 300 με 500 ml με καπάκι μπλε ήταν», εξήγησε.

«Δεν πήρα καμία απάντηση», δήλωσε μετά την απολογία της 37χρονης η Ιωάννα Παλιοσπύρου

«Δυστυχώς και σήμερα δεν πήρα καμία απάντηση» δήλωσε μετά την ολοκλήρωση της απολογίας της 37χρονης η Ιωάννα Παλιοσπύρου, η οποία καθ' όλη τη διάρκεια των ισχυρισμών που προέβαλε η κατηγορούμενη για την επίθεση με το βιτριόλι κρατούσε σημειώσεις.

Βγαίνοντας από τη δικαστική αίθουσα, μετά τη διακοπή της συνεδρίασης, το θύμα της ακραίας επίθεσης με καυστικό υγρό ανέφερε: «Σήμερα περίμενα να ακούσω κάποιες απαντήσεις. Δυστυχώς και σήμερα δεν πήρα καμία απάντηση. Οσα ισχυρίστηκε η κατηγορημένη καταρρίπτονται από τα στοιχεία της δικογραφίας. Ακόμη και όταν ο πρόεδρος της έδειξε τις φωτογραφίες μου με τα χειρουργεία και με όλα όσα έχω τραβήξει, εκείνη έμεινε απαθής και ατάραχη».

Σε ερώτηση δημοσιογράφων εάν αποδέχεται τη συγγνώμη της Εφης, η Ιωάννα απέφυγε να απαντήσει λέγοντας προς τους εκπροσώπους του Τύπου «ευχαριστώ πολύ».

Ο εκ των συνηγόρων της παθούσας, Νίκος Αλεξανδρής, σημείωσε πως «για να είναι δεκτή η συγγνώμη πρέπει να είναι ειλικρινής, υπάρχουν λέξεις που ντράπηκαν, δεν ντράπηκε όμως το στόμα που της εκστόμισε». Ο συνήγορος χαρακτήρισε «μυθεύματα» όσα είπε στην απολογία της η κατηγορούμενη.

Ο έτερος συνήγορος πολιτικής αγωγής, Απόστολος Λύτρας δήλωσε: «Περιμέναμε όλοι να ακούσουμε την εξήγηση της φράσης ‘εσύ Ιωάννα ξέρεις’. Η κατηγορούμενη είπε ότι θεωρούσε πως κινδύνευε η υποτιθέμενη σχέση της με τον 40χρονο, με τον οποίο η Ιωάννα δεν είχε συναντηθεί. Προσπάθησε να πείσει ότι το βιτριόλι ήταν λίγο, ενώ οι ειδικοί λένε ότι ήταν τουλάχιστον ένα λίτρο. Δεν μένει καμία αμφιβολία ότι ήθελε να σκοτώσει την Ιωάννα».

Η δίκη θα συνεχιστεί στις 21 Οκτωβρίου με την αγόρευση του εισαγγελέα και τις αγορεύσεις των συνηγόρων.