GR US

Καταιγισμός καταγγελιών σε βάρος του Λιγνάδη

Ευρωκίνηση

ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΤΟΥ ΗΘΟΠΟΙΟΥ - ΣΚΗΝΟΘΕΤΗ ΔΗΜΗΤΡΗ ΛΙΓΝΑΔΗ ΣΤΟΝ ΑΝΑΚΡΙΤΗ. (EUROKINISSI / ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ)

ΑΘΗΝΑ. Μορφή καταιγισμού έχουν οι καταγγελίες, επώνυμες και ανώνυμες, για σεξουαλικά εγκλήματα σε βάρος του κρατούμενου ηθοποιού και σκηνοθέτη Δημήτρη Λιγνάδη, ο οποίος βαρύνεται ήδη με επίσημες κατηγορίες για βιασμούς κατά συρροή.

Ο κατηγορούμενος καλλιτέχνης, που κρατείται στην Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής (ΓΑΔΑ), θα οδηγηθεί σήμερα στο γραφείο της 19ης τακτικής ανακρίτριας με τον συνήγορό του Αλέξη Κούγια, που ανέλαβε προχθές την υπεράσπισή του, προκειμένου να ζητήσει προθεσμία μίας ημέρας για την απολογία του, ώστε να ενημερωθεί για την δικογραφία και να συγκροτήσει με τον νεοδιορισθέντα συνήγορό του, την υπερασπιστική του άμυνα. Ετσι είναι πιθανό αντί για σήμερα η απολογία να δοθεί την Πέμπτη, οπότε λήγει και το όριο των πέντε ημερών από την σύλληψη, για την έκδοση απόφασης ως προς την περαιτέρω ποινική μεταχείριση του κατηγορουμένου.

Χθες, εξάλλου, είδαν το φως της δημοσιότητας και άλλες καταγγελίες που αφορούν στην παράνομη δράση του κ. Λιγνάδη.

Ηθοποιός, μιλώντας στο δελτίο ειδήσεων του «Alpha», περιέγραψε το πώς ο σκηνοθέτης και ηθοποιός τον πλησίασε σε μικρότερη ηλικία, όταν ήθελε να μπει σε δραματική σχολή.

Στην εξομολόγησή του ανέφερε πως ο Λιγνάδης ήταν πολύ διαχυτικός και παρά το γεγονός ότι προσπάθησε να τον απομακρύνει, εκείνος επέμενε. Μάλιστα, ανέφερε πως είχε και έναν «αλιευτή» προκειμένου να προσεγγίζει ανυποψίαστα θύματα.

«Με προσέγγισε λέγοντας τι κάνω, πώς με λένε. Αρχισε να γίνεται πιο διαχυτικός και φιλικός μαζί μου και με πάγωσε. Βρέθηκε το χέρι του στη μέση μου και το άλλο στα μαλλιά μου. Οταν τον απώθησα κι είπα ‘τι είναι αυτά που κάνεις;’, μου πρότεινε να πάω σπίτι του -τονίζω ότι ήμουν 14 χρόνων- για ένα ουίσκι και τσιγάρο. Το βλέμμα του άστραψε, έγινε πιο φιλικός και τον απώθησα πιο επιθετικά», ανέφερε στον «Alpha» ο ηθοποιός.

Ο νεαρός ηθοποιός περιέγραψε στη συνέχεια τη δεύτερη συνάντηση που είχε μαζί του: «Τα χρόνια όμως πέρασαν, εγώ τελείωσα το σχολείο και θέλησα να πάρω πληροφορίες για την εισαγωγή μου σε μια δραματική σχολή. Μπαίνοντας στο γραφείο διαπιστώνω ότι ήταν ο ίδιος άντρας που ήταν καθηγητής πλέον. Παίρνω τις πληροφορίες κι ενώ πάω να φύγω χαιρετώντας τον σκηνοθέτη, μου λέει ‘να σου πω, θέλεις να συζητήσουμε πώς να περάσεις χωρίς εξετάσεις στη δραματική σχολή ερχόμενος σπίτι μου σήμερα το απόγευμα;’. Του απάντησα ότι αν είναι να πάρω τη θέση ενός ταλαντούχου παιδιού επειδή απλά πέρασα ένα απόγευμα σπίτι σας, δεν θα ήθελα».

Ακολούθως, ο ηθοποιός περιέγραψε την τρίτη συνάντησή τους λέγοντας πως είχε μαζί του και έναν «αλιευτή» σε περίπτωση που δεν πετύχαινε ο ίδιος τον στόχο του.

Χθες, εξάλλου, αποκαλύφθηκε και μια άλλη ιστορία από το μακρινό παρελθόν με πρωταγωνιστή τον Δημήτρη Λιγνάδη.

Η υπόθεση ανάγεται στο 1984, όταν ένα ζευγάρι καλλιτεχνών κατήγγειλαν τον Δημήτρη Λιγνάδη για σεξουαλική παρενόχληση και στη συνέχεια απέσυραν την καταγγελία.

Σύμφωνα με το «Mega», ο παραιτηθείς καλλιτεχνικός διευθυντής του Εθνικού Θεάτρου έκανε τότε παρέα με τους δύο καλλιτέχνες και προσπάθησε να προσεγγίσει τον 14χρονο γιο τους.

Αρχικά, τον χάιδευε, στη συνέχεια επέμεινε με τηλέφωνα και του έλεγε: «Αυτή είναι η φύση σου και πρέπει να την αποδεχτείς».

Το παιδί δέχθηκε αφόρητη πίεση και φέρεται ότι έκανε απόπειρα αυτοκτονίας, με τους γονείς του να τον μεταφέρουν στο νοσοκομείο έγκαιρα, αποτρέποντας το μοιραίο.

Ενα χρόνο μετά ο τότε 14χρονος τους είπε τους λόγους για τους οποίους οδηγήθηκε στην πράξη, με τους γονείς να προσφεύγουν στα δικαστήρια.