GR US

Οι «πράσινες» και οι «κόκκινες» χώρες του τουρισμού για την Ελλάδα

Ευρωκίνηση

(EUROKINISSI/ΜΠΟΛΑΡΗ ΤΑΤΙΑΝΑ )

ΑΘΗΝΑ. Περισσότερες λεπτομέρειες δίνονται ημέρα με την ημέρα για το σχέδιο βάσει του οποίου θα «ανοίξει» ο τουρισμός στην Ελλάδα.

Οι αρμόδιες ελληνικές Αρχές καταστρώνουν το σχέδιο για την υποδοχή των ξένων τουριστών, με γνώμονα πάντα το πώς θα διασφαλιστεί η δημόσια υγεία.

Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα, την 1η Ιουνίου θα ανοίξουν κατασκηνώσεις, κάμπινγκ και ξενοδοχεία, 12μηνης λειτουργίας και στις 15 Ιουνίου ανοίγουν όλα τα υπόλοιπα καταλύματα, ενώ παράλληλα ενεργοποιείται το πρώτο στάδιο απελευθέρωσης των πτήσεων, αρχικά μόνο από το «Ελευθέριος Βενιζέλος», με την 1η Ιουλίου να σηματοδοτεί την απελευθέρωση των πτήσεων σε όλα τα αεροδρόμια της χώρας.

Το σχέδιο θα περιλαμβάνει δειγματοληψίες και ενδελεχείς ελέγχους όπου χρειαστεί. Παράλληλα, όπως διευκρίνισε ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Χαρδαλιάς από την απελευθέρωση θα εξαιρεθούν χώρες με αρνητικά επιδημιολογικά χαρακτηριστικά.

Για να γίνει αυτό στη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας (ΓΓΠΠ) έχουν ήδη καταρτίσει έναν «χάρτη» με τέσσερα βασικά χρώματα -το κόκκινο, το πορτοκαλί, το πράσινο και το κίτρινο- με το καθένα από αυτά να αντικατοπτρίζει την κατάταξη της χώρας ανάλογα με τα κρούσματα και τα θύματα κορωνοϊού.

Τα χρώματα των χωρών θα αποτελούν και οδηγό για τους ειδικούς για τον αριθμό των ελέγχων. Ετσι σε πτήση από «πράσινη» χώρα θα γίνονται ένας ή δύο έλεγχοι ανά 150 επιβάτες, αριθμός που θα αυξάνει στους 5-10 για τις πτήσεις από «κίτρινες» χώρες και θα φτάνει έως και 75 για αεροπλάνα που θα προσγειώνονται στην Ελλάδα από «κόκκινες» χώρες.

Με βάση ρεπορτάζ του «Mega», ο «λευκός κατάλογος» της κυβέρνησης περιλαμβάνει τις εξής χώρες: Κύπρος, Ισραήλ, Κίνα, Ιαπωνία, Αυστραλία, Νορβηγία, Δανία, Αυστρία, Βουλγαρία, Σερβία, Ρουμανία, Αλβανία, Βόρεια Μακεδονία, Βοσνία, Κροατία, Πολωνία, Ουγγαρία, Σλοβακία, Τσεχία.

Αντίθετα, στον «μαύρο κατάλογος» βρίσκονται οι: ΗΠΑ, Βρετανία, Ισπανία, Ιταλία, Ολλανδία, Ρωσία, Τουρκία, Σαουδική Αραβία.

Στο πλαίσιο αυτό δημιουργούνται 15 ομάδες κρούσης που θα είναι στα αεροδρόμια με «δεξαμενή» 500 γιατρούς «κομάντο» - πρόκειται για στρατιωτικούς γιατρούς, νοσηλευτές, γιατρούς κλιμάκιων του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ), αλλά και στελέχη της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας (ΓΓΠΠ).

Οσον αφορά τα νησιά, το σχέδιο προβλέπει υποχρεωτική συνεργασία κάθε καταλύματος με γιατρό, αλλά και ορισμό συντονιστή σε κάθε κατάλυμα για το ενδεχόμενο κρούσματος. Παράλληλα, ο μηχανισμός θα είναι ανά πάσα στιγμή έτοιμος για διακομιδή ασθενούς σε Δομή Υγείας, εάν αυτό κριθεί απαραίτητο.

Ειδικά για τους μικρούς νησιωτικούς προορισμούς, το σχέδιο επανεκκίνησης του ελληνικού τουρισμού προβλέπει πρόσθετες παρεμβάσεις, όπως:

- Την ενίσχυση ικανότητας των υπαρχουσών υποδομών υγείας με εγκατάσταση νέων αναλυτών για τεστ στα νησιά και εξασφάλιση επιπλέων κλινών ειδικά για τον Covid-19.

- Την εξασφάλιση ότι ο χρόνος μεταφοράς του ασθενούς θα είναι μικρότερος των δύο ωρών.

Οδηγίες από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Ασφάλειας Πτήσεων

Οδηγίες για την νέα πραγματικότητα στα ταξίδια με αεροπλάνο, σύμφωνα με τις οποίες οι ταξιδιώτες θα πρέπει να φοράνε μάσκα συνεχώς, στα αεροδρόμια θα πρέπει να υπάρχουν ειδικοί θάλαμοι για τη διαχείριση ύποπτων κρουσμάτων κορωνοϊού και ο αποχαιρετισμός θα πρέπει να γίνεται εκτός των αεροδρομίων εξέδωσε ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Ασφάλειας Πτήσεων (EASA).

Ο EASA προτείνει επίσης μια από τις τουαλέτες στα αεροπλάνα να διατίθεται αποκλειστικά και μόνο για το πλήρωμα, ενώ δεν θα πρέπει να υπάρχουν καρότσια με φαγητά ή προϊόντα duty free κατά τη διάρκεια των πτήσεων.

Η 28σελιδη έκθεση τονίζει την ανάγκη για αποστάσεις και συστήνει:

Για την άφιξη στο αεροδρόμιο και τα check in:

- Οποιος έχει συμπτώματα ή έχει έρθει σε επαφή με ασθενή με Covid-19 δεν θα πρέπει να εμφανίζεται στο αεροδρόμιο.

- Στα αεροδρόμια θα μπαίνουν μόνο οι εργαζόμενοι και όσοι πρόκειται να ταξιδέψουν, με ελάχιστες εξαιρέσεις, γεγονός που σημαίνει ότι οι αποχαιρετισμοί θα γίνονται εκτός αεροδρομίων.

- Οσοι ταξιδεύουν θα πρέπει να πλένουν συχνά τα χέρια τους και να φοράνε μάσκες με την εξαίρεση των παιδιών ηλικίας κάτω των 6 ετών και όσων έχουν ιατρικούς λόγους που δεν τους επιτρέπουν να φοράνε μάσκες.

- Οσοι φταρνίζονται και δεν χρησιμοποιούν τους σωστούς κανόνες θα μπορούν να απομακρύνονται από τα αεροδρόμια ή και να τους επιβάλλονται πρόστιμα από τις κατά τόπους Αρχές.

- Η απόσταση ασφαλείας ορίζεται στο 1,5 μέτρο ενώ θα πρέπει να υπάρχουν σημάδια στο πάτωμα που θα βοηθούν τους ταξιδιώτες.

- Στα αεροδρόμια θα πρέπει να υπάρχουν ειδικοί θάλαμοι για τη διαχείριση επιβατών με πυρετό μεγαλύτερο των 38 βαθμών Κελσίου. Ωστόσο, στις οδηγίες επισημαίνεται ότι η θερμομέτρηση δεν θεωρείται ιδιαίτερα αποτελεσματικό μέτρο για τον εντοπισμό ασθενών με κορωνοϊό αλλά συστήνεται για να αποθαρρύνει ασθενείς από το να ταξιδεύουν αλλά για να ενισχύει το αίσθημα ασφάλειας των πολιτών.

- Οι εργαζόμενοι στα αεροδρόμια θα πρέπει να φορούν μάσκες, αλλά και να δίνουν μάσκες σε όσους επιβάτες δεν διαθέτουν. Δεν αποκλείεται, μάλιστα, και η χρήση πλέξιγκλας σε γραφεία check in.

- Το προσωπικό ασφαλείας μπορεί να φορά και ασπίδες προσώπου, ενώ οι δίσκοι που χρησιμοποιούνται για τη συλλογή των αντικειμένων κατά τη διάρκεια των ελέγχων θα πρέπει να απολυμαίνονται συχνά.

Για την επιβίβαση και την αποβίβαση

- Ο EASA προτείνει περιορισμό στον αριθμό των χειραποσκευών για να γίνεται πιο γρήγορα η επιβίβαση αλλά και για να περιορίζονται οι κίνδυνοι μόλυνσης.

- Στην είσοδο των αεροσκαφών συστήνεται να υπάρχει αυτόματος μηχανισμός για αντισηπτικά αλλά και χαλί εμποτισμένο με αντισηπτικό.

- Θα πρέπει να υπάρχουν περισσότερα διαθέσιμα λεωφορεία στις περιπτώσεις που είναι απαραίτητη η χρήση τους για την επιβίβαση.