GR US

Στο Ναύσταθμο της Σαλαμίνας ρυμουλκήθηκε το ναρκοθηρευτικό «Καλλιστώ» (βίντεο)

Ευρωκίνηση

Σύγκρουση του φορτηγού πλοίου "Maersk Launceston" με το ναρκοθηρευτικό του Πολεμικού Ναυτικού "Καλλιστώ" σημειώθηκε το πρωί της Τρίτης 27 Οκτωβρίου 2020, έξω από το λιμάνι του Πειραιά. (EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ)

ΑΘΗΝΑ. Ενα άνευ προηγουμένου ναυτικό ατύχημα συνέβη, το πρωί της Τρίτης, λίγο έξω από το λιμάνι του Πειραιά όταν πλοίο του Πολεμικού Ναυτικού συγκρούστηκε με εμπορικό, με αποτέλεσμα το πρώτο να υποστεί σημαντικές ζημιές και να τραυματιστούν ελαφρά δύο άτομα.

«Θύμα» της σύγκρουσης είναι το ναρκοθηρευτικό «Καλλιστώ», πάνω στο οποίο έπεσε το φορτηγό πλοίο «Maersk Launceston» που μετέφερε κοντέινερ. Οπως μαρτυρούν και οι σχετικές φωτογραφίες, η πρύμνη του ναρκοθηρευτικού σχεδόν αποκολλήθηκε, ενώ το πλοίο έλαβε κλίση από τη μεγάλη αλλά ελεγχόμενη εισροή υδάτων.

Οι Αρχές δεν προχώρησαν σε συλλήψεις (αν και αρχικές συγκεχυμένες πληροφορίες έκαναν λόγο για σύλληψη του καπετάνιου του εμπορικού πλοίου), αλλά άρχισαν αμέσως τις έρευνες για τα αίτια του συμβάντος. Την ίδια ώρα το «Καλλιστώ» ρυμουλκήθηκε στο Ναύσταθμο της Σαλαμίνας. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, θεωρείται ουσιαστικά αδύνατο οι ζημιές να επιδιορθωθούν, ώστε το «Καλλιστώ» να ανακτήσει το αξιόπλοό του.

Σύμφωνα με πηγές από το υπουργείο Εθνικής Αμυνας (ΥΠΕΘΑ), το υλικό από το οποίο είναι κατασκευασμένο το ναρκοθηρευτικό (Πλαστικό Ενισχυμένο με Υαλονήματα για ελαχιστοποίηση του μαγνητικού ίχνους) σε συνάρτηση με το μέγεθος του πλοίου μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων «Maersk Launceston» (μήκος 266 μέτρα) είχε ως αποτέλεσμα τις σοβαρές ζημιές του «Καλλιστώ».

Οσον αφορά τα δύο μέλη του πληρώματος που τραυματίστηκαν (και μεταφέρθηκαν στο Ναυτικό Νοσοκομείο Αθηνών) είναι καλά στη υγεία τους και παρέμειναν για νοσηλεία για προληπτικούς λόγους.

Το περιστατικό της σύγκρουσης σημειώθηκε στις 7:30 το πρωί στη θαλάσσια περιοχή 3,7 ναυτικά μίλια νότια της Ψυτάλλειας Πειραιά. Εκείνη την ώρα το ναρκοθηρευτικό «Καλλιστώ» έπλεε από τον Ναύσταθμο Σαλαμίνας, ενώ το «Maersk Launceston», σύμφωνα με το «marinetraffic.com», είχε αναχωρήσει από τον Πειραιά στις 7:11 με προορισμό το λιμάνι του Τσανάκαλε στην Τουρκία.

Οταν τα δύο πλοία διασταυρώθηκαν, το αποτέλεσμα ήταν το θηριώδες πλοίο μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων της εταιρείας «Maersk» να περάσει κυριολεκτικά πάνω από το «Καλλιστώ», στο σημείο της πρύμνης του πολεμικού πλοίου, και σχεδόν να το κόψει στα δύο!

Ευρωκίνηση

Σύγκρουση του φορτηγού πλοίου "Maersk Launceston" με το ναρκοθηρευτικό του Πολεμικού Ναυτικού "Καλλιστώ" σημειώθηκε το πρωί της Τρίτης 27 Οκτωβρίου 2020, έξω από το λιμάνι του Πειραιά. (EUROKINISSI/ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ)

Στο σημείο της πρόσκρουσης, έξω από το αγκυροβόλιο του Πειραιά, προκλήθηκε μικρή θαλάσσια ρύπανση, με το Λιμενικό Σώμα να θέτει σε εφαρμογή το επιχειρησιακό σχέδιο γι' αυτές τις περιπτώσεις. Αντιρρυπαντικά σκάφη ανέπτυξαν πλωτό φράγμα προκειμένου να απομακρύνουν υλικά και καύσιμα.

Προανάκριση για το ατύχημα πραγματοποιεί το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πειραιά, το οποίο θα καλέσει για κατάθεση τους πλοιάρχους και των δύο πλοίων, ενώ για το θέμα έχει ενημερωθεί ήδη η αρμόδια εισαγγελική Αρχή. Την ίδια ώρα έχει απαγορευθεί ο απόπλους του εμπορικού πλοίου «Maersk Launceston».

Ανάμεσα στα όσα αναζητούν οι Αρχές για να καταλήξουν στο πόρισμα για τα αίτια του ναυτικού ατυχήματος, είναι και ο ρόλος του πλοηγού που προβλέπεται να υπάρχει στα πλοία όταν αποπλέουν από το λιμάνι του Πειραιά. Πάντως, σύμφωνα με πληροφορίες, ο πλοηγός είχε αποβιβαστεί από το «Maersk Launceston» δύο ναυτικά μίλια πριν από το σημείο της πρόσκρουσης. Ο πλοηγός συνήθως ανεβαίνει στο πλοίο ως σύμβουλος του καπετάνιου, διότι γνωρίζει τις τοπικές ιδιαιτερότητες, τα βυθίσματα, τις προβλήτες και τους ανέμους στο εκάστοτε λιμάνι. Στη συγκεκριμένη περίπτωση είχε αποβιβαστεί από το πλοίο 2 μίλια πριν αυτό μπει στη ζώνη κυκλοφορίας των πλοίων όταν καταπλέουν και αποπλέουν από το λιμάνι του Πειραιά.

Για την ώρα παραμένει αδιευκρίνιστο ποιο από τα δύο πλοία είχε προτεραιότητα και ποιο ήταν αυτό που μπήκε στην πορεία του άλλου.

Ποιο είναι το ναρκοθηρευτικό «Καλλιστώ»

Το ναρκοθηρευτικό «Καλλιστώ», το οποίο συγκρούστηκε με εμπορικό πλοίο έξω από το λιμάνι του Πειραιά, αποτελεί το ένα από τα 12 του τύπου HUNT τα οποία κατασκευάστηκαν στα ναυπηγεία της Vosper Thornycroft στο Πόρτσμουθ της Αγγλίας.

Eίναι κατασκευασμένo από Πλαστικό Ενισχυμένο με Υαλονήματα (GRP) για ελαχιστοποίηση του μαγνητικού ίχνους και υψηλή αντοχή. Καθελκύστηκε τον Ιούνιο του 1987 και αποδόθηκε στην ενεργό δράση τον Μάρτιο του 1989. Παρελήφθη από το Αγγλικό Ναυτικό με το όνομα HMS Berkeley και χαρακτηριστικά Μ – 40.

Στις 6 Φεβρουαρίου 2001 ξεκίνησε η παραλαβή του πλοίου από το ελληνικό πλήρωμα εν όρμω Πόρτσμουθ Αγγλίας. Την 28 Φεβρουαρίου 2001 παρελήφθη από τον πλωτάρχη Ρ. Σ. Σαλβέτα ΠΝ και έλαβε το όνομα Ν/ΘΗ ΚΑΛΛΙΣΤΩ (Μ – 63).

Ευρωκίνηση

Σύγκρουση του φορτηγού πλοίου "Maersk Launceston" με το ναρκοθηρευτικό του Πολεμικού Ναυτικού "Καλλιστώ" σημειώθηκε το πρωί της Τρίτης 27 Οκτωβρίου 2020, έξω από το λιμάνι του Πειραιά. (EUROKINISSI/ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ)

Μετά την παραλαβή το πλοίο παρέμεινε στον Ναύσταθμο του Πόρτσμουθ μέχρι τις 30 Μαρτίου 2001 οπότε και απέπλευσε και κινήθηκε προς τον Ναύσταθμο Σαλαμίνας, όπου και κατέπλευσε την 11η Απριλίου 2001. Από τότε υπάγεται στη Διοίκηση Ναρκοπολέμου (ΔΝΑΡ).

Χαρακτηριστικά:

Διαστάσεις: 57/10/3,4 μέτρα

Εκτόπισμα: 750 τόν.

Πρόωση: 2 MTU 8V 396 74K 1080HP (805KW)Diesel βοηθητική 1 MTU8V396 74K765HP(570KW),2 έλικες, 1 προωθητής πρώρας (bow thruster) Ηλεκτρομηχανές 3 MTU6R183 TE52 200KW

Ταχύτητα: 15 κόμβοι

Πλήρωμα: 45

Οπλισμός: 1 πυροβόλο 30mm, 2 πολυβόλa 7,62χιλ.

Συστήματα Εντοπισμού ναρκών: 2 υποβρύχια τηλεκατευθυνόμενα οχήματα PAP 104/105, και 2 υποβρύχια οχήματα PLUTOPLUS Συστήματα Μηχανικής Ναρκαλιείας.