x
 

ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ

Ελπίδα για ζωή με φως σ’ ένα μικρό κορίτσι – Εκκληση της Ειρήνης Δρακοπούλου μέσω του «Ε.Κ.»

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Αν ήταν το δικό σας παιδί, θα το αφήνατε να τυφλωθεί; Ας κλείσουμε τα μάτια μας για μια στιγμή κι ας μπούμε στο σκοτάδι, για να καταλάβουμε το δράμα ενός μικρού κοριτσιού, που κινδυνεύει να χάσει για πάντα το φως του, εάν δεν συγκεντρωθούν σύντομα χρήματα για την εγχείρησή του.

Αυτό το σπαρακτικό μήνυμα στέλνει προς όλους ο φιλανθρωπικός οργανισμός «Ελπίδα για ζωή», με δηλώσεις της προέδρου του, Ειρήνης Δρακοπούλου, προς τον «Εθνικό Κήρυκα».

Την προσεχή Τετάρτη, η Παρασκευή Θεοδώρου, ένα όμορφο κοριτσάκι, 14 χρονών από την Ελλάδα, θα βρίσκεται στο Λος Αντζελες. Την περιμένουν οι γιατροί του φημισμένου σ’ όλη την Αμερική νοσοκομείου «Children’s Hospital of Los Angeles-Dohen’s Retina Institute» που είναι ειδικευμένο σε εγχειρήσεις για πολύπλοκες παθήσεις του αμφιβληστροειδούς της παιδικής ηλικίας.

Το κόστος της εγχείρησης υπολογίζεται σε 103.000 δολάρια, αλλά η ασφάλεια καλύπτει μόνο 17.500 δολάρια, με αποτέλεσμα η οικογένεια της μικρής να βρίσκεται σε απόγνωση για την κάλυψη των εξόδων, όπως ήδη έγραψε ο «Ε.Κ.».

«Ας ανοίξουμε την πόρτα της καρδιάς μας για να βοηθήσουμε τη μικρή Παρασκευούλα η οποία χρειάζεται επειγόντως να εγχειριστεί για να ξαναβρεί το φως της», έκανε έκκληση η κ. Δρακοπούλου, με την οποία ήλθε τις προηγούμενες ημέρες σε επαφή ο πατέρας της ασθενούς, Απόστολος Θεοδώρου. «Τα έξοδα νοσηλείας είναι πολλά και οι γονείς του κοριτσιού έχουν ήδη λυγίσει. Δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν οικονομικά. Εγκλωβισμένοι στον πόνο τους σκέφτονται τα χειρότερα. Και πάνω σ’ αυτό το δράμα, έρχεται και η χαριστική βολή της ανέχειας. Κουρασμένοι και απελπισμένοι, λοιπόν, ψάχνουν να βρουν βοήθεια από την αγάπη του κόσμου».

Από παλαιότερη εκδήλωση του οργανισμού “Ελπίδα για ζωή”, με σκοπό τη συγκέντρωση χρημάτων για υποστήριξη του φιλανθρωπικού του έργου. Τρίτη από δεξιά, πίσω, η πρόεδρος, Ειρήνη Δρακοπούλου.
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΡΧΕΙΟ “Ε.Κ.”/ΚΩΣΤΑ ΜΠΕΗ

Σύμφωνα με τελευταία ιατρική γνωμάτευση στην Ελλάδα, η περίπτωση της Παρασκευής δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί στη γενέτειρα, γιατί δεν υπάρχει για τέτοιου είδους πάθηση ειδικευμένο ιατρικό κέντρο.

Οσοι θέλουν να βοηθήσουν τη μικρή Παρασκευή, μπορούν να στείλουν μια επιταγή στη διεύθυνση, Hope For Life, Post Office Box 6156, Long Island City, New York 11106. Η επιταγή μπορεί να γραφτεί στο όνομα του Hope For Life, και στην υποσημείωση πρέπει να γραφτεί ότι είναι για την Παρασκευή Θεοδώρου. Επίσης, όποιος ενδιαφέρεται για περισσότερες πληροφορίες για τη μικρή ασθενή, μπορεί να τηλεφωνήσει στο (718) 956-7559.

Ο οργανισμός «Ελπίδα για ζωή» συνάντησε πολλά ανθρώπινα δράματα στα 23 χρόνια λειτουργίας του. Αλλά, συνάντησε και τα φιλάνθρωπα αισθήματα της Ομογένειας. «Πιστεύω, πραγματικά, ότι υπάρχουν άνθρωποι που φωνάζουν με όλο τους το είναι, ‘Είμαστε εδώ, για ‘σας…’, άνθρωποι γνωστοί και άγνωστοι, που προσφέρουν από το υστέρημά τους για να συνεχίσουν κάποιοι άλλοι να ελπίζουν. Για τη μικρούλα Παρασκευή, ας είμαστε όλοι εμείς η ελπίδα και το θαύμα που περιμένει», τόνισε η κ. Δρακοπούλου. «Πολλοί από εκείνους που ζήτησαν κατά καιρούς τη βοήθεια του οργανισμού μας, είχαν με τη βοήθεια του Θεού, καλά αποτελέσματα σε περιπτώσεις θεραπείας. Η μεγαλύτερη ανταμοιβή μας όλα αυτά τα χρόνια, είναι οι περιπτώσεις παιδιών, αλλά και μεγαλύτερων, που κέρδισαν τη ζωή. Ποτέ δεν θα ξεχάσω όλη αυτή την καλοσύνη που έχουμε εισπράξει στα 23 χρόνια λειτουργίας του οργανισμού μας από τις οικογένειες που έχουν βοηθηθεί, ενώ εμείς από την πλευρά μας, είμαστε βαθύτατα συγκινημένοι. Αυτοί οι απλοί, πονεμένοι άνθρωποι άγγιξαν βαθιά την ψυχή μας».

Ο φιλανθρωπικός οργανισμός «Ελπίδα για ζωή» ιδρύθηκε τον Ιούλιο του 2000 και μέχρι σήμερα έχει βοηθήσει με τη συμπαράσταση της Ομογένειας, πολλούς ανθρώπους, μικρούς και μεγάλους, άνδρες και γυναίκες, από την Ομογένεια και τη γενέτειρα, με προβλήματα υγείας και άλλες ανάγκες. Αποτείνεται σε διάφορους ομογενείς για δωρεές, ενώ τα ίδια τα μέλη του προσφέρουν χρήματα. Κατά καιρούς, επίσης, οργανώνει γεύματα και άλλες εκδηλώσεις για τη συγκέντρωση χρημάτων υπέρ ατόμων με ανάγκες.

Στην περίπτωση της μικρής Παρασκευής Θεοδώρου, ένας ομογενής επιχειρηματίας από το Μπρούκλιν της Ν. Υόρκης, ο Κώστας Τσίχλης, που από χρόνια είναι υποστηρικτής του οργανισμού, πρόσφερε ήδη την οικονομική του βοήθεια. Τα τελευταία χρόνια, τη συμπαράστασή του στον οργανισμό συνεχίζει και ο γιος του, Ηλίας.

«Ο κ. Τσίχλης είναι πάντα δίπλα μας, δίπλα στις ανάγκες συνανθρώπων μας», δήλωσε η κ. Δρακοπούλου. «Μάλιστα, έχει προσφέρει ένα επιπλωμένο διαμέρισμα από τα ακίνητα που έχει η οικογένεια  στο Μπρούκλιν, για να το διαθέτει ο οργανισμός μας  σε άτομα που έχουν ιδιαίτερες ανάγκες. Θα είμαστε πάντα ευγνώμονες».

Η κ. Δρακοπούλου τόνισε ότι η βοήθεια προς την μικρή Παρασκευή, είναι επείγουσα ανάγκη. «Είναι ώρα να κάνουμε κάτι σπουδαίο», είπε. «Σκεφτείτε πόσο όμορφος θα ήταν ο κόσμος μας, αν όλοι έστω και στο ελάχιστο, μπορούμε να προσφέρουμε σε τέτοιες περιπτώσεις. Σκεφτείτε πόσο θα γίνονταν όμορφα όλα γύρω μας, από αυτή τη μικρή συμβολή μας στο να μετατραπεί το κλάμα ενός παιδιού σε βάλσαμο και σε γιατρειά».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΒΟΣΤΩΝΗ. Η Ιερά Σύνοδος του Οικουμενικού Πατριαρχείου αποφάσισε πριν λίγο να υπαχθούν τα Μετόχια της Πατριαρχικής Μονής Οσίας Ειρήνης του Χρυσοβαλάντου Αστόριας στην Αρχιεπισκοπή, παρά την εκ διαμέτρου αντίθετη γνωμάτευση που έκανε η αρμόδια επιτροπή επί των Ιδρυμάτων του Εξωτερικού.

Σχόλια

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΠΙΟ ΔΙΑΒΑΣΜΕΝΑ

Αντίλογος

Παρενέβη, διαβάζω, ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, για να τεθεί σε διαθεσιμότητα ο δημόσιος υπάλληλος που συνελήφθη για εμπλοκή του στην υπόθεση της 12χρονης στα Σεπόλια.

Εκδηλώσεις

ΜΠΡΟΥΚΛΙΝ. Μέσα σε ιδιαίτερα συγκινητικό κλίμα πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 18 Ιουνίου η τελετή αποφοίτησης της 8ης τάξης του Ημερήσιου Ελληνικού Σχολείου “Αργύριος Φάντης” στον Καθεδρικό Ναό των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στο Μπρούκλιν.

Πολιτισμός

Η πρωτοεμφανιζόμενη συγγραφέας Μαρίνα Πλούμπη, μας χάρισε φέτος ένα παιδικό βιβλίο ξεχωριστό και μοναδικό για τα ελληνικά δεδομένα.

ΒΙΝΤΕΟ