x

ΑΠΟΨΕΙΣ

«Eλπίδα»

Ειλικρινά, και χωρίς διάθεση ειρωνείας θα ήθελα να γνωρίσω αυτόν που αποφάσισε να δώσει στην κακοκαιρία το όνομα «Ελπίδα». Θέλω να τον ρωτήσω τι σκεφτόταν.

Θα τα χαλάσουν
Εν τω μεταξύ, μα γιατί να δώσει η Αττική Οδός αποζημίωση 2.000 ευρώ σε κάθε οδηγό που εγκλωβίστηκε σε αυτήν; Αφού και να τα πάρουν, θα τα χαλάσουν, που έλεγε και ένας πρώην πρωθυπουργός που φιλοδοξεί να ξαναβρεθεί στο μέγαρο του παλιού του τραπεζίτη του Μάξιμου.

Πού χάθηκαν οι ΜΚΟ;
Εκείνοι οι υπερδραστήριοι των ΜΚΟ που σώζουν αβέρτα ζωές στο Αιγαίο (τουλάχιστον έτσι λένε) γιατί δεν εμφανίστηκαν και στην Αττική Οδό να βοηθήσουν κανέναν άνθρωπο, και τα άφησαν όλα στον στρατό; Μήπως επειδή διάσωση φουκαράδων οδηγών δεν είναι και τόσο επικερδής επιχείρηση;

Ευθύνες
Κάποια στιγμή, αφού σηκωθεί και το τελευταίο χιονάκι που στην παρούσα φάση μας ταλαιπωρεί, θα πρέπει να αποδοθούν ευθύνες για όλη αυτή την ταλαιπωρία που έχουν υποστεί χιλιάδες άνθρωποι, είτε έμειναν για ώρες χωρίς ρεύμα, είτε βρέθηκαν να ξεροσταλιάζουν μέσα στα αυτοκίνητά τους σε κατά τα άλλα πανάκριβους δρόμους. Πρέπει όμως εδώ να επισημανθεί κάτι. Οι ευθύνες μπορεί να βαραίνουν ταυτόχρονα την κυβέρνηση, τις ιδιωτικές εταιρείες (π.χ. Αττική Οδός), αλλά και τον καθένα από εμάς ξεχωριστά. Το ένα δεν εμποδίζει το άλλο. Οσο προσπαθούμε να αποδώσουμε ευθύνες με βάση την κομματική ή την ιδεολογική μας οπτική τόσο δεν πρόκειται ποτέ να διορθώνεται τίποτα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αποτελούν ένα πολύ μεγάλο κομμάτι της κοινωνίας μας, περίπου το 25%, αλλά επιλέγουν να το αφήσουν απ' έξω, να το περιφρονήσουν.

ΠΙΟ ΔΙΑΒΑΣΜΕΝΑ

Πολιτισμός

Η πρωτοεμφανιζόμενη συγγραφέας Μαρίνα Πλούμπη, μας χάρισε φέτος ένα παιδικό βιβλίο ξεχωριστό και μοναδικό για τα ελληνικά δεδομένα.

Γενικά Νέα

ΜΠΡΟΥΚΛΙΝ. Με κατάνυξη και ευλάβεια ξεκίνησαν οι ακολουθίες του Πάσχα στον Ιερό Ναό Αγ.

ΑΠΟΨΕΙΣ

Η εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία δημιούργησε άλλο ένα θέμα διχασμού της ελληνικής κοινής γνώμης, κοντά στα τόσα που είχαν δημιουργηθεί τα προηγούμενα χρόνια (οικονομική κρίση, πανδημία, εμβόλια).

ΒΙΝΤΕΟ

Τα Γεγονότα της Εβδομάδας από τον «Ε.Κ» με την Αννα Σαρηγιάννη

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Η δημοσιογράφος Αννα Σαρηγιάννη στο ειδικό εβδομαδιαίο βιντεομαγκαζίνο, στο οποίο παρουσιάζονται οι σημαντικότερες ειδήσεις της Εβδομάδας όπως τις κατέγραψε ο «Εθνικός Κήρυκας» μέσα από την έντυπη αλλά και την ηλεκτρονική έκδοσή του και την επεξεργάστηκε η συντακτική του ομάδα.

Δύο διασωληνωμένοι από τη φωτιά στο Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ. Υπό μερικό έλεγχο τέθηκε η φωτιά που ξέσπασε πριν τις 3 το μεσημέρι στο κτίριο όπου στεγάζεται το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης, επί της οδού Αριστοτέλους 27 στο κέντρο της πόλης.

Συμπλήρωσε τη διεύθυνση του e-mail σου για να γίνεις συνδρομητής

Συμπληρώστε το email σας για να εγγραφείτε - π.χ. abc@xyz.com

Μπορείς να διαγραφείς όποτε το θελήσεις χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο στο δελτίο τύπου μας