x

Ταξίδι

«Embrace», η νέα αίθουσα τελετών του φετινού ICEHOTEL

04 Ιανουαρίου 2023

ΣΤΟΚΧΟΛΜΗ. Με μια νέα αίθουσα τελετών, σχεδιασμένη από το στούντιο ντιζάιν Wouter Biegelaar και τον αρχιτέκτονα Viktor Tsarski, εγκαινιάστηκε η 33η εκδοχή του ICEHOTEL στον βορρά της Σουηδίας· ακούει στο όνομα «Embrace» και εξελίσσεται σε ένα αψιδωτό σχήμα από συμπιεσμένο χιόνι και κύβους πάγου. Η 33η εκδοχή έχει σχεδιαστεί ειδικά για μη συμβατικές παγωμένες γιορτές, συνδυάζοντας τη συλλογική δουλειά 24 καλλιτεχνών.

Στο επίκεντρο του σχεδιασμού της αίθουσας τελετών είναι ο βωμός· η απαλή καμπύλη που πλαισιώνει τον βωμό μοιάζει με «στυλιζαρισμένο άνθος» το οποίο ανοίγει προς τον παγωμένο γύρω χώρο. Με νέα παγωμένα στοιχεία τα οποία θα προστίθενται, το «στυλιζαρισμένο άνθος» θα συνεχίσει να ανοίγει περισσότερο. Στόχος της αίθουσας είναι να φέρει μαζί κόσμο για μια εντυπωσιακή εμπειρία στο χιονισμένο τοπίο. «Η “Embrace” υμνεί τη ζωή, την αγάπη και όλα αυτά που είναι θετικά. Σε έναν μετά την Covid κόσμο, γεμάτο πόλεμο και μίσος, προσπαθούμε να βρούμε ένα ειρηνικό μέρος. Όχι θρησκεία, όχι, προσανατολισμός, όχι φυλή. Μόνον αγάπη και αγκάλιασμα όλων αυτών που είναι καλά» δηλώνουν οι σχεδιαστές (https://www.instagram.com/p/CmT4x8JMRM7/).

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΘΗΝΑ. Οι επενδύσεις, οι ενισχυμένες πωλήσεις και εξαγωγές αλλά και τα νέα προϊόντα στην κατηγορία παγωτού της Κρι Κρι για το 2023 βρέθηκαν, μεταξύ άλλων, στο επίκεντρο του ετήσιου συνεδρίου παγωτού της ελληνικής γαλακτοβιομηχανίας.

ΠΙΟ ΔΙΑΒΑΣΜΕΝΑ

Αντίλογος

Παρενέβη, διαβάζω, ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, για να τεθεί σε διαθεσιμότητα ο δημόσιος υπάλληλος που συνελήφθη για εμπλοκή του στην υπόθεση της 12χρονης στα Σεπόλια.

Εκδηλώσεις

ΜΠΡΟΥΚΛΙΝ. Μέσα σε ιδιαίτερα συγκινητικό κλίμα πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 18 Ιουνίου η τελετή αποφοίτησης της 8ης τάξης του Ημερήσιου Ελληνικού Σχολείου “Αργύριος Φάντης” στον Καθεδρικό Ναό των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στο Μπρούκλιν.

Πολιτισμός

Η πρωτοεμφανιζόμενη συγγραφέας Μαρίνα Πλούμπη, μας χάρισε φέτος ένα παιδικό βιβλίο ξεχωριστό και μοναδικό για τα ελληνικά δεδομένα.

ΒΙΝΤΕΟ

Τσίπρας: Θα απέχουμε από τις ψηφοφορίες στη Βουλή, να προκηρυχθούν άμεσα εκλογές

ΑΘΗΝΑ. Την άμεση διάλυση της Βουλής και την προσφυγή στη λαϊκή ετυμηγορία, εντός τριών εβδομάδων το λιγότερο, όπως το Σύνταγμα ορίζει, ζήτησε ο Αλέξης Τσίπρας, με δηλώσεις του από το Ζάππειο.

Μητσοτάκης: Η Ελλάδα ελκυστικός προορισμός για άμεσες ξένες επενδύσεις

ΤΟΚΙΟ. «Αν κοιτάξετε πού βρισκόταν η Ελλάδα πριν από πέντε ή δέκα χρόνια, θα ήταν δύσκολο να φανταστείτε ότι σήμερα η Ελλάδα θα ήταν μία από τις πρώτες χώρες σε ρυθμούς ανάπτυξης στην Ευρώπη, μία από τις χώρες που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή τόσο της πράσινης όσο και της ψηφιακής μετάβασης.

Συμπλήρωσε τη διεύθυνση του e-mail σου για να γίνεις συνδρομητής

Συμπληρώστε το email σας για να εγγραφείτε - π.χ. [email protected]

Μπορείς να διαγραφείς όποτε το θελήσεις χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο στο δελτίο τύπου μας