x

Έχετε συμπληρώσει το όριο δωρεάν άρθρων για αυτόν τον μήνα.
Αποκτήστε απεριόριστη πρόσβαση στα καλύτερα της ανεξάρτητης ελληνικής δημοσιογραφίας ξεκινώντας από $ 1/εβδομάδα.

 

ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ

Εμφανίστηκε στη Βοστώνη «η Ψυχή της Ηπείρου»

ΒΟΣΤΩΝΗ Εμφανίστηκε στη Βοστώνη το κονσέρτο “η Ψυχή της Ηπείρου” και συγκεκριμένα στο Μαλιώτειο Πολιτιστικό Κέντρο ενώπιον πυκνού ακροατηρίου που απόλαυσε το πλούσιο ρεπερτόριο της Ηπειρώτικης μουσικής. Στην μουσική εκδήλωση συμμετείχαν οι προτεινόμενοι για βραβείο Grammy μουσικοί Βασίλης Κώστας και Γιώργος Λερνής, οι δεξιοτέχνες Νεκτάριος Παπαγεωργίου και Αιμιλία Χαλκιά εξ Ελλάδος και η εκ Βοστώνης βιολίστρια Beth Bahia Cohen. Συμμετείχαν επίσης η Εληνική Ορχήστρα Νέας Αγγλίας που εδρεύει στο Μαλιώτειο Κέντρο και η χορωδία του Ελληνικού Κολλεγίου και της Θεολογικής Σχολής “Ρωμανός ο Μελωδός” υπό την διεύθυνση του π. Ρωμανού Καράνου. Περισσότεροι από τριάντα μουσικοί ήταν επί σκηνής προσφέροντας ένα ποιοτικό πρόγραμμα υψηλού επιπέδου στο κοινό που τους καταχειροκρότησε.

Το αμφιθέατρο του Μαλιωτείου Πολιτιστικού Κέντρου κατά το κονσέρτο “Ψυχή της Ηπείρου”. Στη πρώτη σειρά διακρίνονται οι πρώην καθηγητές της Θεολογικής Σχολής π. Αλκιβιάδης Καλύβας, π. Παναγιώτης Τσάμπηρας, Ηλίας Πατσαβός και Αριστοτέλης Μιχόπουλος.
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΜΑΛΙΏΤΕΙΟ ΚΕΝΤΡΟ

Τα νεαρά μέλη της Ελληνικής Ορχήστρας Νέας Αγγλίας, τα οποία σπουδάζουν την παραδοσιακή μουσική προετοιμάστηκαν συστηματικά για διάστημα άνω των έξι μηνών, με εβδομαδιαίες πρόβες και ασκήσεις, προκειμένου να εκτελέσουν τις ηπειρωτικές μελωδίες που ακούστηκαν στην εκδήλωση. Ο καλλιτεχνικός διευθυντής της ορχήστρας, Βασίλης Κώστας δήλωσε ιδιαίτερα συγκινημένος με την επίδοση των σπουδαστών που με πολύ αγάπη εμβαθύνουν στην ελληνική παραδοσιακή μουσική και την προβάλουν στις Ηνωμένες Πολιτείες μέσω των κονσέρτων.

Μουσικοί καλλιτέχνες με κλαρίνα και νταούλια στο κονσέρτο “Ψυχή της Ηπείρου”.
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΜΑΛΙΩΤΕΙΟ ΚΕΝΤΡΟ

Από την πλευρά του, ο εκτελεστικός διευθυντής, Γιώργος Λερνής, ευχαρίστησε την εκτελεστική διευθύντρια του Μαλιωτείου Πολιτιστικού Κέντρου Χρυσούλα Κουρκουντή για τη σημαντική συνεισφορά της στην στήριξη του εγχειρήματος καθώς και το Ίδρυμα Μπεχράκη που έχει αγκαλιάσει το όραμα της ορχήστρας για την μεταλαμπάδευση στη νέα γενιά του φωτός γνώσης της ελληνικής παραδοσιακής μουσικής κληρονομιάς.

Οι παρευρισκόμενοι στην μουσική εκδήλωση, κατά γενική ομολογία, ενθουσιάστηκαν από το περιεχόμενο της και εξέφρασαν την επιθυμία για την πραγματοποίηση περισσότερων παρόμοιων εκδηλώσεων που αναδεικνύουν στην Αμερική τον πλούτο και το κάλλος της ελληνικής παραδοσιακής μουσικής παράδοσης.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΒΟΣΤΩΝΗ. Η αδήριτη ανάγκη της στενότερης διασύνδεσης με τα ελληνικά εκπαιδευτικά ιδρύματα και η περαιτέρω ανάπτυξη συνεργειών και ερευνητικών συνεργασιών ήταν το κεντρικό μήνυμα της πρώτης ημέρας των εργασιών του Διεθνούς Θερινού Πανεπιστημίου «Ελληνική Γλώσσα, Πολιτισμός και ΜΜΕ».

Σχόλια

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΠΙΟ ΔΙΑΒΑΣΜΕΝΑ

Εκκλησία

ΒΟΣΤΩΝΗ. Εκλέχτηκε την Παρασκευή 17 Μαΐου 2024 από τη Σύνοδο του Φαναρίου, ο Επίσκοπος Σασίμων Κωνσταντίνος (Μώραλης) Μητροπολίτης Ντένβερ, όπως άλλωστε ήταν αναμενόμενο και όπως είχε εξαγγείλει ο «Ε.

ΑΠΟΨΕΙΣ

Είδε συγχωριανούς του, που τους κρέμασαν στους φανοστάτες της πλατείας της Καλαμάτας.

Πολιτισμός

ΑΘΗΝΑ. Σε μία λαμπρή τελετή με άρωμα Ελλάδας και Γαλλίας παραδόθηκε η Ολυμπιακή Φλόγα το απόγευμα της Παρασκευής στην οικοδέσποινα των φετινών Ολυμπιακών Αγώνων.

ΒΙΝΤΕΟ