x

Έχετε συμπληρώσει το όριο δωρεάν άρθρων για αυτόν τον μήνα.
Αποκτήστε απεριόριστη πρόσβαση στα καλύτερα της ανεξάρτητης ελληνικής δημοσιογραφίας ξεκινώντας από $ 1/εβδομάδα.

 

Σχόλιο Α. Η. Διαματάρη

Ενα βήμα πριν τις ευρωεκλογές

Σε ένα μήνα από σήμερα, στις 9 Ιουνίου, οι Ελληνες, εντός και εκτός της Ελλάδας, θα έχουν την επιλογή να ψηφίσουν -για πρώτη φορά στην Ιστορία- με επιστολική ψήφο. Τουλάχιστον για εμάς τους απόδημους αυτό αποτελεί ένα τεράστιο βήμα προόδου, παρά το γεγονός ότι μόνον ένας μικρός αριθμός ομογενών εγγράφηκε για να ψηφίσει. (Δες σχετικό σχόλιο της Πέμπτης 2 Μαϊου 2024 με τίτλο «Γιατί εγγράφηκαν τόσοι λίγοι απόδημοι να ψηφίσουν στις ευρωεκλογές;»).

Το ερώτημα τώρα είναι, ποιο θα είναι το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών και τι αυτό θα σημαίνει για την πολιτική σταθερότητα της χώρας.

Γίνεται αρκετός λόγος στην Ελλάδα -από όπου γράφω αυτές της γραμμές- ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα χάσει ένα σημαντικό ποσοστό στις ευρωεκλογές σε σύγκριση με τις προηγούμενες. Αυτό, λένε, θα αποτελεί μια ψήφο διαμαρτυρίας για την ακρίβεια -που είναι υπαρκτή, αλλά ταυτόχρονα και διεθνής- για την κατάσταση στον χώρο της Υγείας και στη Δημόσια Τάξη.

Δεν θα τον ψηφίσουν, ή θα απόσχουν, όπως λέγεται, για να του στείλουν ένα μήνυμα, μια προειδοποίηση. Οχι ότι δεν θα βγει πρώτος, αυτό κανένας δεν το ισχυρίζεται.

Σε πρόσφατη συνέντευξή του ο Κυριάκος δήλωσε ότι θα λάβει 33%, κάτι ανάλογο δηλαδή με αυτό που έλαβε στις προηγούμενες ευρωεκλογές. Κι αυτό θα αποτελεί ένα πολύ μεγάλο ποσοστό, αν ληφθεί υπόψη ότι κυβερνά τη χώρα εδώ και πέντε χρόνια.

Η πραγματικότητα είναι ότι υπάρχει μια γκρίνια για την ακρίβεια, το Σύστημα Υγείας και την Δημόσια Τάξη. Είναι όντως σοβαρά προβλήματα που απασχολούν τον κόσμο.

Ποιος όμως από τους αρχηγούς των κομμάτων είναι σε θέση να τα αντιμετωπίσει πιο αποτελεσματικά από τον Κυριάκο;

Η κοινή απάντηση είναι κανένας, με μεγάλη διαφορά.

Γι’ αυτό εκτιμώ ότι όταν θα έρθει η ώρα να ψηφίσουν, τον Μητσοτάκη θα ψηφίσουν. Θα πάρει πάνω από 30%.

Κι αυτό θα διασφαλίσει την πολιτική σταθερότητα στη χώρα και θα του δώσει την εξουσία να υλοποιήσει ακόμα πιο δυναμικά το μεταρρυθμιστικό του έργο.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Σαν κεραυνός εν αιθρία χτύπησε την Ομογένεια η είδηση που αποκάλυψε ο «Εθνικός Κήρυκας» ότι η Αρχιεπισκοπή ζητά αύξηση των συνεισφορών των κοινοτήτων προς αυτήν.

Σχόλια

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΠΙΟ ΔΙΑΒΑΣΜΕΝΑ

Αμερική

ΒΟΣΤΩΝΗ. Εκλέχτηκε την Παρασκευή 17 Μαΐου 2024 από τη Σύνοδο του Φαναρίου, ο Επίσκοπος Σασίμων Κωνσταντίνος (Μώραλης) Μητροπολίτης Ντένβερ, όπως άλλωστε ήταν αναμενόμενο και όπως είχε εξαγγείλει ο «Ε.

ΑΠΟΨΕΙΣ

Είδε συγχωριανούς του, που τους κρέμασαν στους φανοστάτες της πλατείας της Καλαμάτας.

Πολιτισμός

ΑΘΗΝΑ. Σε μία λαμπρή τελετή με άρωμα Ελλάδας και Γαλλίας παραδόθηκε η Ολυμπιακή Φλόγα το απόγευμα της Παρασκευής στην οικοδέσποινα των φετινών Ολυμπιακών Αγώνων.

ΒΙΝΤΕΟ