x
 

Αμερική

Εναρξη Ελληνικού και Κατηχητικού σχολείου στο Στάτεν Αϊλαντ

18 Σεπτεμβρίου 2023

ΣΤΑΤΕΝ ΑΪΛΑΝΤ. Με ενθουσιασμό ξεκίνησαν τα μαθήματα στο ελληνικό και κατηχητικό σχολείο στην κοινότητα της Αγ. Τριάδος/Αγ. Νικολάου στο Στάτεν Αϊλαντ, ενώ την Κυριακή 17 Σεπτεμβρίου έγινε και η πρώτη συνάντηση της Φιλοπτώχου Αδελφότητας για τη νέα χρονιά.

Ο π. Νικόλαος Πετροπουλάκος, ευχήθηκε σε μαθητές, γονείς και διδακτικό προσωπικό να έχουν, με την ευλογία του Θεού, μία καλή σχολική χρονιά, γεμάτη με υγεία, δύναμη, δημιουργικότητα, όνειρα και στόχους για πρόοδο και επιτυχία.

«Οι μαθητές», πρόσθεσε, «θα έχουν αρωγούς τους δασκάλους, οι οποίοι είναι πάντα έτοιμοι να προσφέρουν τον καλύτερό τους εαυτό για το αγαθό της μάθησης και φυσικά την εκκλησία».

Με τη σειρά του ο π. Βασίλειος Αποστολίδης ευχήθηκε καλή δύναμη και επιτυχία στις δασκάλες και καλή πρόοδο και σοφία σε όλα τα παιδιά.

«Η ύπαρξη αυτών δύο σχολείων, του ελληνικού απογευματινού και του κατηχητικού της Κυριακής αποτελεί εξαιρετικά σημαντικό γεγονός για την ενορία, διότι μέσα από τη μάθηση το δέντρο της γνώσης μεγαλώνει και προσευχόμαστε να βγάλει γλυκούς και ωφέλιμους καρπούς τόσο για τα ίδια τα παιδιά όσο και για όλη την κοινωνία μας.

Η διευθύντρια του Ελληνικού σχολείου, Σταυρούλα Χαμπάκη. Φωτογραφία: Εθνικός Κήρυξ/Μιχάλης Κακιάς

Ενα μεγάλο ευχαριστώ στους γονείς που εμπιστεύονται ό,τι πολύτιμο έχουν, δηλαδή τα παιδιά τους στην Ελληνική Ορθόδοξη Εκκλησία μας και είμαστε βέβαιοι ότι και οι φετινοί θεάρεστοι στόχοι της μάθησης και της κατήχησης θα πραγματοποιηθούν με τη χάρη και ενίσχυση του προστάτη της ενορίας Αγίου Νικολάου» τόνισε.

Η διευθύντρια του ελληνικού σχολείου, Σταυρούλα Χαμπάκη, αναφέρει στο χαιρετιστήριο μήνυμά της: «Ενας νέος κύκλος μάθησης αρχίζει για τους μαθητές της κοινότητάς μας με όνειρα, φιλοδοξίες, με προοπτικές προόδου και επιτυχίας.

Καλή πρόοδο σε όλους τους μαθητές και τις μαθήτριες με υγεία και δύναμη».

Η διευθύντρια του Κατηχητικού, Ευαγγελία Σωτηρίου, τόνισε ότι η κοινότητα διαθέτει ένα εξαιρετικό και πολύ οργανωμένο σχολείο, με τάξεις από το προνήπιο έως και την 8η, με έμπειρες δασκάλες και τους μαθητές να διδάσκονται κάθε Κυριακή τις αρχές και αξίες της Ελληνορθόδοξης πίστεως.

Η πρόεδρος της Φιλοπτώχου Αδελφότητας, Ντι Σιδηροπούλου, μίλησε στην εφημερίδα για τα σχέδια του συλλόγου και κάλεσε τα μέλη της ενορίας να στηρίξουν το φιλανθρωπικό έργο που επιτελείται.

Οπως είπε, «ήδη έχουμε οργανώσει εκδηλώσεις με σκοπό τη συγκέντρωση χρημάτων για να βοηθήσουμε την Ακαδημία του Αγ. Βασιλείου, τους φτωχούς και άπορους, οπουδήποτε χρειαστεί.

Καλούμε όλους να βοηθήσουν όσο μπορούν».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΣΥΔΝΕΥ. Σειρά δράσεων και εκδηλώσεων γίνονται στην Αρχιεπισκοπή Αυστραλίας για την δωδέκατη Κληρικολαϊκή της Συνέλευση, η οποία έχει οριστεί να γίνει από τις 24 έως και τις 27 Σεπτεμβρίου, υπό την προεδρία του Αρχιεπισκόπου Μακαρίου.

Σχόλια

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΠΙΟ ΔΙΑΒΑΣΜΕΝΑ

Αντίλογος

Παρενέβη, διαβάζω, ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, για να τεθεί σε διαθεσιμότητα ο δημόσιος υπάλληλος που συνελήφθη για εμπλοκή του στην υπόθεση της 12χρονης στα Σεπόλια.

Εκδηλώσεις

ΜΠΡΟΥΚΛΙΝ. Μέσα σε ιδιαίτερα συγκινητικό κλίμα πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 18 Ιουνίου η τελετή αποφοίτησης της 8ης τάξης του Ημερήσιου Ελληνικού Σχολείου “Αργύριος Φάντης” στον Καθεδρικό Ναό των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στο Μπρούκλιν.

Πολιτισμός

Η πρωτοεμφανιζόμενη συγγραφέας Μαρίνα Πλούμπη, μας χάρισε φέτος ένα παιδικό βιβλίο ξεχωριστό και μοναδικό για τα ελληνικά δεδομένα.

ΒΙΝΤΕΟ