x

ΑΠΟΨΕΙΣ

Ενδιαφέροντα

23 Σεπτεμβρίου 2022

Ενδιαφέροντα ήταν τα όσα είπε η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως – για το έργο των Ελλήνων εκπαιδευτικών στις ΗΠΑ, κατά την επίσκεψή της στην κοινότητα του Αγίου Νικολάου Φλάσινγκ, το πρωί της Κυριακής.

Είπε ανάμεσα στα άλλα, πως «θα ήθελα να τονίσω τη σημασία του έργου της Εκκλησίας μας, τη σημασία του έργου της Ομογένειας, τη σημασία του έργου των σχολείων μας. Είναι αυτονόητο ότι στόχος είναι η διάδοση της γλώσσας. Δεν είναι όμως μόνο η γλώσσα. Είναι ο πολιτισμός, είναι οι αρχές, είναι οι αξίες του τόπου μας που μεταλαμπαδεύονται στη νέα γενιά από το εξαιρετικό έργο που γίνεται στα σχολεία μας». Μπράβο της!

Δυστυχώς από την πλειάδα των παραγόντων που ήταν παρόντες «για τη διάδοση της γλώσσας» έλειπε ο υποδιευθυντής Παιδείας, ο ιερέας Γρηγόριος Τσαμκόπουλος, για να συμβάλλει κι αυτός στις ιδέες και τα οράματα «για τη διάδοση της γλώσσας».

Ξέρει πολλά αυτός όντας «γνωστός τω αρχιερεί», όπως λέει και η κινηματογραφική ταινία, ξέρει «τα μυστικά της Δέσπως».

Βέβαια όλοι αυτοί οι παράγοντες, κληρικοί και λαϊκοί, που είδα στις φωτογραφίες είναι έμμισθοι υπάλληλοι. Αλλοι πληρώνονται αδρά, άλλοι όχι και τόσο αδρά και άλλοι έχουν βουλιμία για φωτογραφίες. Ο μόνος που ήταν εκεί ευεργέτης μέγας της Παιδείας που έβαλε και βάζει το χέρι στην τσέπη ήταν ο Στέφανος Τσερπέλης, ο οποίος χρηματοδότησε το Απογευματινό Σχολείο, το οποίο φέρει το όνομά του και της συζύγου του Αρετής. Ολοι οι άλλοι είναι μόνο για λόγια πτερόεντα και φωτογραφικά στιγμιότυπα. Κι αυτό είναι το δράμα της Ελληνικής Παιδείας. Ναι, αυτό.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Στις 10 Νοεμβρίου 2022, ένας δικαστής στη Δυτική Περιφέρεια του Τέξας απέρριψε τον ομοσπονδιακό νόμο που απαγορεύει την πρόσβαση στα όπλα για άτομα που υπόκεινται σε εντολές προστασίας θύματος από ενδοοικογενειακή βία.

ΠΙΟ ΔΙΑΒΑΣΜΕΝΑ

Αντίλογος

Παρενέβη, διαβάζω, ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, για να τεθεί σε διαθεσιμότητα ο δημόσιος υπάλληλος που συνελήφθη για εμπλοκή του στην υπόθεση της 12χρονης στα Σεπόλια.

Εκδηλώσεις

ΜΠΡΟΥΚΛΙΝ. Μέσα σε ιδιαίτερα συγκινητικό κλίμα πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 18 Ιουνίου η τελετή αποφοίτησης της 8ης τάξης του Ημερήσιου Ελληνικού Σχολείου “Αργύριος Φάντης” στον Καθεδρικό Ναό των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στο Μπρούκλιν.

Πολιτισμός

Η πρωτοεμφανιζόμενη συγγραφέας Μαρίνα Πλούμπη, μας χάρισε φέτος ένα παιδικό βιβλίο ξεχωριστό και μοναδικό για τα ελληνικά δεδομένα.

ΒΙΝΤΕΟ

Πορείες στη μνήμη του Αλ. Γρηγορόπουλου σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη (Βίντεο)

ΑΘΗΝΑ. Ολοκληρώθηκε η πορεία των μαθητών στην Αθήνα για την επέτειο της δολοφονίας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.

Μητσοτάκης: Το Eurogroup αναγνώρισε πανηγυρικά την επιτυχία της ελληνικής οικονομίας (Βίντεο)

ΑΘΗΝΑ. Για μια σημαντική στιγμή για την πατρίδα μας που πιστοποιεί την πρόοδο του τόπου κάνει λόγο ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης , σε δήλωσή του για την απόφαση του Eurogroup.

Συμπλήρωσε τη διεύθυνση του e-mail σου για να γίνεις συνδρομητής

Συμπληρώστε το email σας για να εγγραφείτε - π.χ. abc@xyz.com

Μπορείς να διαγραφείς όποτε το θελήσεις χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο στο δελτίο τύπου μας