x
 

ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ

Ενημέρωση για την επιστολική ψήφο στο Σικάγο

ΣΙΚΑΓΟ. Εκστρατεία ενημέρωσης αναφορικά με το νέο εκλογικό νόμο και τη διαδικασία της επιστολικής ψήφου, η οποία θα δώσει διευρυμένη, πλέον, δυνατότητα στους Απόδημους να συμμετέχουν στις εκλογές από τον τόπο κατοικίας τους, αρχής γενομένης από τις Ευρωεκλογές του προσεχούς Ιουνίου, ξεκίνησε το Γενικό Προξενείο της Ελλάδας στο Σικάγο.

Η πρώτη ενημερωτική εκδήλωση έλαβε χώρα στην αίθουσα εκδηλώσεων της κοινότητας Αγίου Κωνσταντίνου και Ελένης στο Πάλος Χιλς, παρουσία ενός μεγάλου αριθμού Ελληνοαμερικανών, οι οποίοι είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για τις δυνατότητες και τις διαδικασίες του νέου νόμου, για τον οποίο το υπουργείο Εσωτερικών προσδοκά πως θα αυξήσει αισθητά τα ποσοστά συμμετοχής από το εξωτερικό, δίνοντας σάρκα και οστά, χωρίς αστερίσκους, στο πάγιο αίτημα των Αποδήμων για συμμετοχή στα κοινά της Ελλάδας.

Λαμβάνοντας τον λόγο, η πρόξενος Γεωργία Τασιοπούλου παρουσίασε βήμα – βήμα προς τους παρευρισκόμενους τη διαδικασία εγγραφής στην ηλεκτρονική πλατφόρμα του υπουργείου Εσωτερικών, η οποία είναι σχετικά απλή, προκειμένου να αποσταλεί το σχετικό υλικό στην ταχυδρομική διεύθυνση των ψηφοφόρων. Παράλληλα, η κ. Τασιοπούλου προέτρεψε τους δικαιούχους να προχωρήσουν την εγγραφή, με δεδομένο ότι ο χρόνος δεν είναι απεριόριστος, αφού υπάρχει σχετική προθεσμία που λήγει στις 29 Απριλίου 2024.

Στην συνέχεια, η Ελληνίδα πρόξενος αναφέρθηκε στις δικλείδες ασφαλείας που έχουν αναπτυχθεί προκειμένου να διασφαλιστεί η μυστικότητα της ψήφου και εγκυρότητα της διαδικασίας, σύμφωνα με τις διεθνείς προδιαγραφές, ενθαρρύνοντας τους παρευρισκόμενους να απευθύνονται στο Γενικό Προξενείο για συνδρομή και καθοδήγηση.

«Είμαστε ιδιαίτερα ικανοποιημένοι που για πρώτη φορά θα δοθεί η δυνατότητα συμμετοχής στην εκλογική διαδικασία των Ελλήνων ψηφοφόρων του εξωτερικού μέσω επιστολικής ψήφου. Η επιστολική ψήφος είναι μια δημοκρατική κατάκτηση και καλούμε όλους να συμμετέχουν στην εκλογική διαδικασία και να συνδιαμορφώσουν το μέλλον της χώρας», κατέληξε η κ. Τασιοπούλου.

Τέλος, έγινε γνωστό πως, στο πλαίσιο ενημέρωσης των ψηφοφόρων των 12 πολιτειών αρμοδιότητας του Γενικού Προξενείου Σικάγου και για όσους δεν έχουν τη δυνατότητα να παραστούν στις διά ζώσης ενημερώσεις, προγραμματίζεται να πραγματοποιηθεί διαδικτυακή εκδήλωση στις 12 Μαρτίου 2024, η οποία ήδη διαφημίζεται στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης της Αρχής και θα βιντεοσκοπηθεί, προκειμένου να βρίσκεται στη διάθεση κάθε ενδιαφερόμενου που θα επιδιώξει να εγγραφεί στους ειδικούς εκλογικούς καταλόγους.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΣΤΑΤΕΝ ΑΪΛΑΝΤ. Την κατάθεση νομοσχεδίου για την ακύρωση των τελών κυκλοφοριακής συμφόρησης που ψήφισε η Μητροπολιτική Αρχή Συγκοινωνιών (ΜΤΑ), ανακοίνωσε ο Ρεπουμπλικανός πολιτειακός βουλευτής, Μιχάλης Ταννούσης, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε τη Δευτέρα 15 Απριλίου, στο μνημείο της γέφυρας Βεραζάνο.

Σχόλια

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΠΙΟ ΔΙΑΒΑΣΜΕΝΑ

Αντίλογος

Παρενέβη, διαβάζω, ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, για να τεθεί σε διαθεσιμότητα ο δημόσιος υπάλληλος που συνελήφθη για εμπλοκή του στην υπόθεση της 12χρονης στα Σεπόλια.

Εκδηλώσεις

ΜΠΡΟΥΚΛΙΝ. Μέσα σε ιδιαίτερα συγκινητικό κλίμα πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 18 Ιουνίου η τελετή αποφοίτησης της 8ης τάξης του Ημερήσιου Ελληνικού Σχολείου “Αργύριος Φάντης” στον Καθεδρικό Ναό των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στο Μπρούκλιν.

Πολιτισμός

Η πρωτοεμφανιζόμενη συγγραφέας Μαρίνα Πλούμπη, μας χάρισε φέτος ένα παιδικό βιβλίο ξεχωριστό και μοναδικό για τα ελληνικά δεδομένα.

ΒΙΝΤΕΟ