x
 

Κοινωνία

Ενισχύονται τα μέτρα για το ενδεχόμενο μαζικής ροής μεταναστών

30 Οκτωβρίου 2023

ΛΕΥΚΩΣΙΑ. Οδηγίες για σταδιακή αύξηση της δυναμικότητας του Κέντρου Πρώτης Υποδοχής «Πουρνάρα» για φιλοξενία περισσότερων ατόμων καθώς και για την ενίσχυση της στελέχωσης του Κέντρου, ώστε να επιταχυνθεί η διαδικασία εξέτασης αιτήσεων, δόθηκαν από τον Υπουργό Εσωτερικών, Κωνσταντίνο Ιωάννου.

Κατά τη διάρκεια ενδοϋπηρεσιακής σύσκεψης, με τη συμμετοχή των αρμόδιων Υπηρεσιών και Τμημάτων του Υπουργείου, ο κ. Ιωάννου έτυχε ενδελεχούς ενημέρωσης για το επίπεδο ετοιμότητας για τη διαχείριση μαζικών ροών μεταναστών, υπό το φως της αύξησης των αφίξεων το τελευταίο διάστημα, λόγω της έκρυθμης κατάστασης στη Μέση Ανατολή.

Στη σύσκεψη αποφασίστηκε όπως ληφθούν όλες οι απαραίτητες ενέργειες, ώστε να αυξηθεί σταδιακά η δυνατότητα φιλοξενίας επιπλέον 1.000 ατόμων στο Κέντρο «Πουρνάρα».

Επιπλέον, δόθηκαν οδηγίες όπως σε συνεννόηση με τα Υπουργεία Δικαιοσύνης και Υγείας, το Υφυπουργείο Κοινωνικής Πρόνοιας και την Αστυνομία, ενισχυθεί η στελέχωση των Υπηρεσιών που βρίσκονται στο Κέντρο (Ιατρικές Υπηρεσίες, Υπηρεσίες Κοινωνικής Ευημερίας, Υπηρεσία Αλλοδαπών και Μετανάστευσης), με στόχο την επιτάχυνση των διαδικασιών εξέτασης των αιτητών και, κατ’ επέκταση, την ταχύτερη κένωση του Κέντρου.

Επιπρόσθετα, αξιολογήθηκαν οι διάφορες επιλογές για επιπρόσθετη κλειστή δομή, που θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την προσωρινή φιλοξενία μεταναστών, σε περίπτωση μαζικών ροών και υπερκάλυψης των δυνατοτήτων στο Κέντρο «Πουρνάρα».

Την ίδια ώρα, με στόχο την εύρυθμη λειτουργία του ΚεΠΥ «Πουρνάρα», πέραν του αιτήματος για παραχώρηση πρόσθετου εξοπλισμού, θα αποσταλεί άμεσα αίτημα προς την Ευρωπαϊκή Ενωση για την αποστολή προσωπικού (first-line reception officers), που θα είναι σε θέση να συνδράμει άμεσα στο πλάνο της Κύπρου για διαχείριση μαζικότερων αφίξεων.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΛΕΥΚΩΣΙΑ. Η προσωπική απεσταλμένη του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών, Μαρία Άνχελα Ολγκίν Κουεγιάρ, θα βρίσκεται ξανά στην Κύπρο για νέο γύρο επαφών στις 11 ή 12 Μαρτίου, σύμφωνα με πληροφορίες του Κυπριακού Πρακτορείου Ειδήσεων (ΚΥΠΕ).

Σχόλια

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΠΙΟ ΔΙΑΒΑΣΜΕΝΑ

Αντίλογος

Παρενέβη, διαβάζω, ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, για να τεθεί σε διαθεσιμότητα ο δημόσιος υπάλληλος που συνελήφθη για εμπλοκή του στην υπόθεση της 12χρονης στα Σεπόλια.

Εκδηλώσεις

ΜΠΡΟΥΚΛΙΝ. Μέσα σε ιδιαίτερα συγκινητικό κλίμα πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 18 Ιουνίου η τελετή αποφοίτησης της 8ης τάξης του Ημερήσιου Ελληνικού Σχολείου “Αργύριος Φάντης” στον Καθεδρικό Ναό των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στο Μπρούκλιν.

Πολιτισμός

Η πρωτοεμφανιζόμενη συγγραφέας Μαρίνα Πλούμπη, μας χάρισε φέτος ένα παιδικό βιβλίο ξεχωριστό και μοναδικό για τα ελληνικά δεδομένα.

ΒΙΝΤΕΟ