x
 

Σύλλογοι

Ενίσχυση της Εθνικής Φιλοπτώχου για τον «Βαλουκλή»

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Αμεση ήταν η ανταπόκριση της Εθνικής Φιλοπτώχου στο ανθρώπινο δράμα που εκτυλίσσεται στην Κωνσταντινούπολη μετά την καταστροφική πυρκαγιά στο Γηροκομείο του «Βαλουκλή», με αποτέλεσμα να εγκριθεί ένα σημαντικό χρηματικό ποσό για τις πρώτες ανάγκες των τροφίμων.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, το ποσό αυτό ανέρχεται στις 50.000 δολάρια και η έγκριση ήταν άμεση, ένεκα της ιδιομορφίας της κατάστασης, που εμπεριέχει τον χαρακτήρα του κατεπείγοντος.

Στην δήλωσή της, η πρόεδρος, Αρλίν Σιαβελή, τονίζει πως «η αγάπη για το Ιδρυμα είναι δεδομένη», προσθέτοντας πως η Φιλόπτωχος είναι έτοιμη να σταθεί αρωγός στο κάλεσμα του Αρχιεπισκόπου Αμερικής κ. Ελπιδοφόρου.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Σήμερα, το Εθνικό Συμβούλιο της Φιλοπτώχου, σε ανταπόκριση της έκκλησης του Αρχιεπισκόπου Αμερικής κ. Ελπιδοφόρου για συνεισφορά στην αντιμετώπιση των συνεπειών της χθεσινής καταστροφικής πυρκαγιάς στο Νοσοκομείο Βαλουκλή στην Κωνσταντινούπολη, ενέκρινε την επείγουσα χορήγηση 50.000 δολαρίων. Η χρηματοδότηση θα χρησιμοποιηθεί για να εξυπηρετήσει τις ανάγκες των ηλικιωμένων ορθόδοξων χριστιανών στην Πόλη που υποφέρουν και έχουν εξωθηθεί από τις εστίες τους εξαιτίας της πυρκαγιάς, αλλά και για την αντιμετώπιση των ζημιών. Το Εκτελεστικό Συμβούλιο της Φιλοπτώχου προχώρησε σε άμεση έγκριση για να απαντήσει άμεσα σε αυτήν την τραγωδία, όπως είθισται για την Φιλόπτωχο όταν συμβαίνουν τέτοια καταστροφικά περιστατικά.

Η Εθνική Φιλόπτωχος, με μεγάλη θλίψη, άκουσε τα νέα για την φωτιά στον Βαλουκλή, μια Πατριαρχική Διακονία που έχουμε υποστηρίξει για δεκαετίες.  Είναι ιδιαίτερα συγκινητικό για εμάς, από την στιγμή που η Φιλόπτωχος έχει επισκεφθεί τον Βαλουκλή σε κάθε προσκύνημά μας. Η αγάπη μας για το ίδρυμα είναι δεδομένη και είμαστε έτοιμες να βοηθήσουμε τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής κ. Ελπιδοφόρο με όποιο τρόπο μπορούμε για να αντιμετωπίσουμε την ζημιά που έγινε. Είμαστε ευγνώμονες στον Θεό που όλοι βγήκαν ασφαλείς με την εκκένωση και δεν υπήρχαν τραυματισμοί».

Υπενθυμίζεται πως αυτοψία στον χώρο πραγματοποίησε και ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ. Βαρθολομαίος, ενώ τόσο ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ. Ελπιδοφόρος, όσο και ο Αρχιεπίσκοπος Καναδά κ. Σωτήριος έχουν απευθύνει κάλεσμα στις ενορίες να συλλέξουν έκτακτες δωρεές για την οικονομική ενίσχυση του εμβληματικού ιδρύματος.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Αύριο Τετάρτη 29 Νοεμβρίου θα συνεχιστεί η διαδικασία συλλογής επικαιροποιημένων στοιχείων και συνδρομών των Συλλόγων-μελών της Ομοσπονδίας Ελληνικών Σωματείων Μείζονος Νέας Υόρκης από πλευράς της Επιτροπής Διαφάνειας, όπως είχε προαναγγελθεί από το προεδρείο πριν από τρεις εβδομάδες.

ΠΙΟ ΔΙΑΒΑΣΜΕΝΑ

Αντίλογος

Παρενέβη, διαβάζω, ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, για να τεθεί σε διαθεσιμότητα ο δημόσιος υπάλληλος που συνελήφθη για εμπλοκή του στην υπόθεση της 12χρονης στα Σεπόλια.

Εκδηλώσεις

ΜΠΡΟΥΚΛΙΝ. Μέσα σε ιδιαίτερα συγκινητικό κλίμα πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 18 Ιουνίου η τελετή αποφοίτησης της 8ης τάξης του Ημερήσιου Ελληνικού Σχολείου “Αργύριος Φάντης” στον Καθεδρικό Ναό των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στο Μπρούκλιν.

Πολιτισμός

Η πρωτοεμφανιζόμενη συγγραφέας Μαρίνα Πλούμπη, μας χάρισε φέτος ένα παιδικό βιβλίο ξεχωριστό και μοναδικό για τα ελληνικά δεδομένα.

ΒΙΝΤΕΟ