x

ΑΠΟΨΕΙΣ

Ενωμένοι μπορούμε να κάνουμε θαύματα

Κύριε Διευθυντά,

Συμφωνώ απόλυτα με τις απόψεις που εκφράζει ο αγαπητός κ. Αντώνης Η. Διαματάρης στο σχόλιό του στον «Ε.Κ.» της Τρίτης 7.6.22 για μια νέα αρχή στην οργάνωση της Κοινότητάς μας.

Ναι, η κοινότητά μας χρειάζεται μια επί νέας διευρυμένης βάσεως αναδιοργάνωση, ώστε να αναδειχτεί σοβαρός παράγοντας οργανωμένης προαγωγής των συμφερόντων της Ομογένειας. Οπως επίσης και να επικρατήσει αγάπη και ειρήνη ανάμεσα στα μέλη της. Μια ηγεσία που θα μιλά και θα δρα εκ μέρους όλων μας.

Και η αξιοθαύμαστη συνεργασία της Ομοσπονδίας Ελληνικών Σωματείων Νέας Υόρκης με εκτός αυτής ομογενειακούς παράγοντες και οργανώσεις για τη διοργάνωση της φετινής Παρέλασης, απέδειξε ότι μπορεί να γίνει και μάλιστα πολύ εύκολα. Αποδείχτηκε για μια ακόμη φορά πως αν είμαστε ενωμένοι, μπορεί να κάνουμε θαύματα. Και η φετινή Παρέλαση ήταν θαύμα, για το οποίο εκφράζω, σε όσους συνέβαλαν στην επιτυχία της, τα πιο θερμά μου ευχαριστήρια και συγχαρητήρια.

Επειδή λοιπόν η Παρέλασή μας έχει γίνει θεσμός, ας συνεχίσουμε το θαύμα και ας κάνουμε και την Επιτροπή Παρέλασης θεσμό. Να μη διαλυθεί λοιπόν η φετινή Επιτροπή Παρέλασης και να την αφήσουμε ως έχει στη θέση της, ώστε να προετοιμάζει από εφέτος την παρέλαση του ’23. Δηλαδή, να έχουμε μόνιμη Επιτροπή Παρέλασης. Φυσικά, κάτω από την εποπτεία της Ομοσπονδίας, η οποία και θα ορίζει τα προσεχή μέλη της, με ξεχωριστό Ταμείο και Ταμία λειτουργούσα με εγκεκριμένο από τη Πολιτεία Καταστατικό λειτουργίας της. Οπως επίσης θα πρέπει να γίνει και προσπάθεια για όσο το δυνατόν μόνιμη και θεσμική χρηματοδότησή της.

Αν γίνει αυτό το θαύμα, τότε η συνεργασία αυτή μεταξύ ομογενών που μέχρι πρότινος θεωρούνταν ξένοι μεταξύ τους, θα ανοίξει το δρόμο ώστε η Ομοσπονδία να συμπεριλάβει όλες τις ομογενειακές οργανώσεις και σωματεία, και έτσι η Ομοσπονδία Ελληνικών Σωματείων Μείζονος Νέας Υόρκης να καταστεί η «Ηγεσία της Κοινότητας», που έχει κατά νου και εκφράζει στο άρθρο του ο αγαπητός κ. Αντώνης Διαματάρης, και που τόσο πολύ μας λείπει.

Ευχαριστώ

Κωνσταντίνος Λυκογιάννης

Elmsford, ΝΥ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αυτό που επιχειρεί να κάνει ο Τσίπρας είναι κυριολεκτικά απαράδεκτο.

ΠΙΟ ΔΙΑΒΑΣΜΕΝΑ

Εκδηλώσεις

ΜΠΡΟΥΚΛΙΝ. Μέσα σε ιδιαίτερα συγκινητικό κλίμα πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 18 Ιουνίου η τελετή αποφοίτησης της 8ης τάξης του Ημερήσιου Ελληνικού Σχολείου “Αργύριος Φάντης” στον Καθεδρικό Ναό των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στο Μπρούκλιν.

Πολιτισμός

Η πρωτοεμφανιζόμενη συγγραφέας Μαρίνα Πλούμπη, μας χάρισε φέτος ένα παιδικό βιβλίο ξεχωριστό και μοναδικό για τα ελληνικά δεδομένα.

Γενικά Νέα

ΜΠΡΟΥΚΛΙΝ. Με κατάνυξη και ευλάβεια ξεκίνησαν οι ακολουθίες του Πάσχα στον Ιερό Ναό Αγ.

ΒΙΝΤΕΟ

Κυριάκος: Δεν γνώριζα και δεν θα το επέτρεπα – «Νόμιμη αλλά πολιτικά λάθος η παρακολούθηση»

ΑΘΗΝΑ. «Η Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών υποτίμησε την πολιτική διάσταση της συγκεκριμένης υπόθεσης» τόνισε, μεταξύ άλλων, χθες σε τηλεοπτική του δήλωση ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, αναφερόμενος στην υπόθεση της παρακολούθησης του κινητού τηλεφώνου του προέδρου του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Νίκου Ανδρουλάκη, επισημαίνοντας ότι «αυτό που έγινε ήταν λάθος, δεν το γνώριζα και δεν θα το επέτρεπα».

Συμπλήρωσε τη διεύθυνση του e-mail σου για να γίνεις συνδρομητής

Συμπληρώστε το email σας για να εγγραφείτε - π.χ. abc@xyz.com

Μπορείς να διαγραφείς όποτε το θελήσεις χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο στο δελτίο τύπου μας