x

Έχετε συμπληρώσει το όριο δωρεάν άρθρων για αυτόν τον μήνα.
Αποκτήστε απεριόριστη πρόσβαση στα καλύτερα της ανεξάρτητης ελληνικής δημοσιογραφίας ξεκινώντας από $ 1/εβδομάδα.

 

Πρακτορικά

Εντελώς επίπεδο

Παρακολούθησα τις προάλλες από το κανάλι της Βουλής των Ελλήνων τις συζητήσεις, αλλά και την ψηφοφορία που γινόταν για το διαβόητο νομοθέτημα θεσμοθέτησης του γάμου ατόμων του ιδίου φύλου και όχι λίγες φορές οι λιγοστές τρίχες της κεφαλής μου ηγέρθησαν, λόγω του επιπέδου που εμφάνισαν οι εκπρόσωποι των κομμάτων.

Λογύδρια άνευ σημασίας, προσβολές αλλήλων, επιθέσεις, ειρωνείες, φωνασκίες, διακοπές και όλα τα υπόλοιπα που συνιστούν μία κυριολεκτική οχλοβοή που ο καθένας προσπαθούσε να επιβάλλει τη γνώμη του επί του άλλου με φωνασκίες ή τσιρίδες αν προτιμάτε. Μ’ άλλα λόγια μιλούμε για ένα επίπεδο οικτρής παιδαριωδίας, εντελώς επίπεδο, διότι δεν νομίζω πως θα μπορούσε να πάει πιο κάτω από αυτό.

Ο νόμος υπερψηφίστηκε τελικά, με τα γνωστά διαμειφθέντα των ενστάσεων, των αποχών, των καταψηφίσεων. Οι απώλειες των κομμάτων προμηνύουν εξελίξεις γιατί πόσο μέγεθος υποκρισίας μπορεί να χωρέσει σ’ ένα κόμμα; Αν κάποιος διαφωνεί με τη δομή, τη διατύπωση, το σκεπτικό του νόμου και είναι μέλος του κυβερνητικού σχήματος το πιο τίμιο θα είναι να σηκωθεί αξιοπρεπώς και να φύγει. Ούτε καν να περιμένει να εκφρασθεί ο κομματάρχης του αν θα υπάρξει θέμα κομματικής πειθαρχίας δηλαδή ένα είδος καταπίεσης συνειδήσεων ή όχι, αλλά εφόσον αλλιώς πιστεύει, απλά να παραιτηθεί και να φύγει διότι οτιδήποτε άλλο είναι υποκρισία, η οποία απεργάζεται το εντελώς επίπεδο που έγραψα πιο πάνω.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Τα όσα διημείφθησαν, ειπώθηκαν και αποκαλύφθηκαν κατά την επίσκεψη του αρχηγού της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης Στέφανου Κασσελάκη στην Αρχιεπισκοπή Αμερικής, θα μπορούσαν να υπαχθούν σ’ αυτό που λέγει η λαϊκή παροιμία «πράγματα και θαύματα».

Σχόλια

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΠΙΟ ΔΙΑΒΑΣΜΕΝΑ

Πρακτορικά

Με την παρέλαση της Νέας Υόρκης την Κυριακή 14 Απριλίου, έκλεισε κι ο φετινός κύκλος των παρελάσεων για τη μεγάλη και τρανή ημέρα της κήρυξης της Επανάστασης του 1821 για τη λευτεριά της Ελλάδας από τους Τούρκους.

Αντίλογος

Παρενέβη, διαβάζω, ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, για να τεθεί σε διαθεσιμότητα ο δημόσιος υπάλληλος που συνελήφθη για εμπλοκή του στην υπόθεση της 12χρονης στα Σεπόλια.

Εκδηλώσεις

ΜΠΡΟΥΚΛΙΝ. Μέσα σε ιδιαίτερα συγκινητικό κλίμα πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 18 Ιουνίου η τελετή αποφοίτησης της 8ης τάξης του Ημερήσιου Ελληνικού Σχολείου “Αργύριος Φάντης” στον Καθεδρικό Ναό των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στο Μπρούκλιν.

ΒΙΝΤΕΟ