x
 

Σύλλογοι

Eντονο το συναισθηματικό στοιχείο κατά τη 2η ημέρα του Συνεδρίου της AHEPA

ΑΘΗΝΑ. Συνεχίζεται το 99ο Επετειακό Ανώτατο Συνέδριο της AHEPA στην Αθήνα με ενθουσιασμό, εργασίες, μάθηση και φιλίες. Μάλιστα κατά τη δεύτερη ημέρα εργασιών έγινε έντονα φανερό το συναισθηματικό στοιχείο, καθώς είναι η πρώτη φορά έπειτα από πολλούς μήνες που πολλοί άνθρωποι συναντούν τους αδελφούς και τις αδελφές τους από την AHEPA, τους οποίους κράτησε μακριά η πανδημία και τώρα για πρώτη φορά βρέθηκαν μαζί στην πατρίδα.

Με θερμές αναμνήσεις από τη συναναστροφή και την τελετή βράβευσης της εκδήλωσης για την 99η επέτειο της AHEPA στο Ελληνικό Πολεμικό Μουσείο το προηγούμενο βράδυ, οι AHEPANS την Τρίτη βρέθηκαν με ένα πλήρες πρόγραμμα συναντήσεων και συζητήσεων, ενώ ανυπομονούσαν γι’ αυτό που υποσχόταν να είναι μια πολύ ευχάριστη Ελληνική Βραδιά AHEPA στο Κέντρο Πολιτισμού Ιδρυμα Σταύρος Νιάρχος, νότια της Αθήνας, το βράδυ της ίδιας μέρας.

Το πρωί, παράλληλα με τις γενικές συνεδριάσεις για τις εσωτερικές υποθέσεις της AHEPA και των «Θυγατέρων της Πηνελόπης», διενεργήθηκαν ειδικές παρουσιάσεις για ποικίλα και ενδιαφέροντα θέματα.

Ο Δρ Πέτρος Σταυριανίδης, βασιζόμενος στην εκτεταμένη έρευνά του και την εμπειρία του στην ελληνοαμερικανική κοινότητα, μίλησε για την «Εξέλιξη της ελληνικής Αμερικής τον 20ό αιώνα και τον αγώνα της για επιβίωση». Ο Ανδρέας Ζαπουνίδης μίλησε για τα προγράμματα ανταλλαγής, ο Ηλίας Παππάς για τα σχολεία Οδύσσεια Charter Schools και ο Γιώργος Πρωτόπαπας μίλησε στους συνέδρους για το έργο του φιλανθρωπικού έργου των Παιδικών Χωριών SOS.

Μετά τις παρουσιάσεις, ο πρόεδρος του συνεδρίου, Μάρσαλ Μονσέλ (Marshall Monsell) απένειμε ειδικό βραβείο AHEPA Webster στον Βασίλη Μποτόπουλο.

Στο γεύμα των οικογενειακών βραβείων AHEPA Family Awards, που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα χορού της «Μεγάλης Βρετανίας», μίλησαν ο υφυπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας για τον Απόδημο Ελληνισμό, Κωνσταντίνος Βλάσης και ο προεδρικός επίτροπος της Κυπριακής Δημοκρατίας Φώτης Φωτίου, στους οποίους απονεμήθηκε το βραβείο AHEPA Public Service Award.

Ο Καρλ Χόλιστερ (Carl Hollister), πρώην ύπατος πρόεδρος, καλωσόρισε θερμά τους προσκεκλημένους και αναγνώρισε την παρουσία των στελεχών της AHEPA National Housing Corporation (ANHC), οι οποίοι τιμήθηκαν με το βραβείο AHEPA Excellence in Leadership Award. «Η αποστολή της AHEPA National Housing Corporation (ANHC)», σύμφωνα με την ιστοσελίδα της, «είναι να παρέχει οικονομικά προσιτή στέγαση σε ηλικιωμένους και άτομα με αναπηρία χαμηλού εισοδήματος και να διασφαλίζει ότι λαμβάνουν τις υπηρεσίες που έχουν σχεδιαστεί για την κάλυψη των φυσικών και κοινωνικών αναγκών τους». Ο Χόλιστερ δήλωσε ότι η ANHC είναι «το κόσμημα του στέμματος της AHEPA».

Το Ελληνικό Πολεμικό Μουσείο είναι ένας εμπνευσμένος χώρος

Η πιο εντυπωσιακή κοινωνική εκδήλωση μέχρι στιγμής του Συνεδρίου ήταν στο Ελληνικό Πολεμικό Μουσείο. Ο υπουργός Αμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος και ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Αμυνας της Ελλάδας, στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος, ήταν οι τιμώμενοι, οι οποίοι έλαβαν το βραβείο «Periclean», το υψηλότερο και σημαντικότερο βραβείο της AHEPA. Περιτριγυρισμένοι από τα αεροπλάνα και τα οπλικά συστήματα, που τα περισσότερα προέρχονται από τις ΗΠΑ, όπως και από το πνεύμα επαγγελματισμού και αφοσίωσης στις κοινές αξίες της Δημοκρατίας και της Ελευθερίας, οι Ελληνες αξιωματούχοι και ο πρέσβης των ΗΠΑ στην Αθήνα Τζέφρι Πάιατ μίλησαν για την αξιοθαύμαστη ενίσχυση της στρατιωτικής συνεργασίας Ελλάδας-ΗΠΑ.

Οι προσκεκλημένοι απόλαυσαν ένα ευχάριστο δείπνο σε ένα εμπνευσμένο περιβάλλον, περιτριγυρισμένοι από ειδικές εκθέσεις αφιερωμένες στον εορτασμό των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση και τις μόνιμες συλλογές αντικειμένων από όλη την ελληνική στρατιωτική ιστορία.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΙΟ ΔΙΑΒΑΣΜΕΝΑ

Εκκλησία

ΒΟΣΤΩΝΗ. Εκλέχτηκε την Παρασκευή 17 Μαΐου 2024 από τη Σύνοδο του Φαναρίου, ο Επίσκοπος Σασίμων Κωνσταντίνος (Μώραλης) Μητροπολίτης Ντένβερ, όπως άλλωστε ήταν αναμενόμενο και όπως είχε εξαγγείλει ο «Ε.

ΑΠΟΨΕΙΣ

Είδε συγχωριανούς του, που τους κρέμασαν στους φανοστάτες της πλατείας της Καλαμάτας.

Πολιτισμός

ΑΘΗΝΑ. Σε μία λαμπρή τελετή με άρωμα Ελλάδας και Γαλλίας παραδόθηκε η Ολυμπιακή Φλόγα το απόγευμα της Παρασκευής στην οικοδέσποινα των φετινών Ολυμπιακών Αγώνων.

ΒΙΝΤΕΟ